T
TİTAN
Forum Okuru
Tadına Doyum Olmaz Fındıklı Kek Bir Dilim Alır mısınız ?
Fındıklı Kek Nasıl Yapılır
Ev Yapımı Fındıklı Kek Tarifi Resimli
Sevgili melekler, çayınızı demleyeceksiniz ama o ne evde çayın yanına hiçbirşey kalmamış. Oysa ne hayalleriniz vardı. Çayınızı kucağınıza alıp, atıştırmalıklarınız da bir tarafınızda en sevdiğiniz filmi izleyecektiniz. O halde hemen mutfağa giriyorsunuz ve çabucak hazırlayabileceğiniz enfes bir fındıklı kek pişiriyorsunuz. Bilmiyorum demeyin, işte Ev Yapımı Fındıklı Kek Tarifi burada
Malzemeler:
1 su b.sıvıyağ
4 yumurta
1.5 su b.toz şeker
2 limon
1 su b.süt
1 p.vanilya
1 p.kabartma tozu
2.5 su b.un
file fındık
Yapılışı:
Karıştırma kabına ilk olarak yumurtaları kırın, üzerine toz şekeri ekleyerek köpürene kadar çırpn.
Daha sonra üzerine süt, sıvıyağ,vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyerek karıştırın.
En son kabartma tozu ve unu karıştırarak ekleyin.
Kıvamını ayarladıktan sonra fındığını ve limon suyunu da ekleyip karıştırın.
Kek kalıbına dökerek 170 derecede pişirin.
Pişip ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyip servis edin.
Ev Yapımı Fındıklı Kek Tarifi Resimli
Sevgili melekler, çayınızı demleyeceksiniz ama o ne evde çayın yanına hiçbirşey kalmamış. Oysa ne hayalleriniz vardı. Çayınızı kucağınıza alıp, atıştırmalıklarınız da bir tarafınızda en sevdiğiniz filmi izleyecektiniz. O halde hemen mutfağa giriyorsunuz ve çabucak hazırlayabileceğiniz enfes bir fındıklı kek pişiriyorsunuz. Bilmiyorum demeyin, işte Ev Yapımı Fındıklı Kek Tarifi burada


Malzemeler:
1 su b.sıvıyağ
4 yumurta
1.5 su b.toz şeker
2 limon
1 su b.süt
1 p.vanilya
1 p.kabartma tozu
2.5 su b.un
file fındık
Yapılışı:
Karıştırma kabına ilk olarak yumurtaları kırın, üzerine toz şekeri ekleyerek köpürene kadar çırpn.
Daha sonra üzerine süt, sıvıyağ,vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyerek karıştırın.
En son kabartma tozu ve unu karıştırarak ekleyin.
Kıvamını ayarladıktan sonra fındığını ve limon suyunu da ekleyip karıştırın.
Kek kalıbına dökerek 170 derecede pişirin.
Pişip ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyip servis edin.