kumpir tarifi tabule tarifi tabule tabuli nasıl yapılır Değişik bir salata Kısıra benziyor
Malzemeler:
* 225 g ince bulgur
50 g maydanoz, doğranmış
8 taze soğan, doğranmış
4 yemek kaşığı limon suyu
2 büyük domates
40 g taze nane yaprağı
2-3 salatalık, soyulup küçük küçük doğranmış
4 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz ve karabiber
Hazırlanması:
1. Bulguru bir kaba alıp üzerini geçecek kadar soğuk su koyun. 20 dakika sonra bulguru bir eleğe alın. Tüm suyunun akmasını sağlayın.
2. Bulguru geniş bir kaseye alıp maydanozu, soğanı, limon suyunu ve 1,5 tatlı kaşığı tuzu ilave edin. Eğer zamanınız varsa buzdolabında 1 saat bekletin.
3. Bu arada domatesleri soyun. Çekirdeklerini çıkartıp küçük küçük doğrayın. Bulgurlu karışımınıza domatesleri, salatalıkları, naneyi, zeytinyağını, tuzu ve taze çekilmiş karabiberi ekleyip karıştırın. Marulla döşenmiş bir tabağın içinde servis yapın.