Tabule Tarifi, Malzemeleri & Yapılışı

PeLiNiM

Yeni Üye
Üye
Tabule Tarifi, Malzemeleri & Yapılışı
kumpir tarifi tabule tarifi tabule tabuli nasıl yapılır
Değişik bir salata
Kısıra benziyor
2ywabkh-1593.jpg


Malzemeler:

* 225 g ince bulgur
  • 50 g maydanoz, doğranmış
  • 8 taze soğan, doğranmış
  • 4 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 büyük domates
  • 40 g taze nane yaprağı
  • 2-3 salatalık, soyulup küçük küçük doğranmış
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz ve karabiber

Hazırlanması:

1. Bulguru bir kaba alıp üzerini geçecek kadar soğuk su koyun. 20 dakika sonra bulguru bir eleğe alın. Tüm suyunun akmasını sağlayın.
2. Bulguru geniş bir kaseye alıp maydanozu, soğanı, limon suyunu ve 1,5 tatlı kaşığı tuzu ilave edin. Eğer zamanınız varsa buzdolabında 1 saat bekletin.
3. Bu arada domatesleri soyun. Çekirdeklerini çıkartıp küçük küçük doğrayın. Bulgurlu karışımınıza domatesleri, salatalıkları, naneyi, zeytinyağını, tuzu ve taze çekilmiş karabiberi ekleyip karıştırın. Marulla döşenmiş bir tabağın içinde servis yapın.


 
Geri
Üst