poğaça tarifleri sütlü poğaça tarifleri sütlü tarifi resimli resimli
sütlü poğaça, sütlü poğaça tarifleri, sütlü poğaça tarifi, sütlü poğaça yapımı, sütlü poğaçalar, sütlü poğaça tarifleri resimli
5 Çayların da yada pazar kahvaltıalrında enfes bir ziyafet olan sütlü poğaça tariflerimiz bu yazımızda Melek'ler.
Buyrun sütlü poğaça tarifleri resimli hemde
SÜTLÜ POĞAÇA
Malzemeler
yumurta (akı, sarısı ayrılır)
1/2 paket margarin veya tereyağı
1/2 su bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı süt
1 kabartma tozu
4 su bardağı un
tuz
İçi için;
100 gr. beyaz peynir veya lor peyniri
1 demet maydanoz
Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine eritip ılıttığımız yağı, sıvı yağı, sütü, yumurta akını, kabartma tozunu, tuzu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru 1/2 cm. kalınlığında açalım. Hamurdan geniş ağızlı bir bardak veya kalıp yardımı ile yuvarlak parçalar keselim. Bir kenarlarına peynirli, maydanozlu iç koyup kapatalım. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 190°C ısılı fırında altları üstleri pembeleşene dek pişirelim.
MALZEMELER (8-10 kişilik)
• 4 su bardağı un
• 1 adet yumurta (sarısı ayrılır)
İç Malzeme:
• 1,5 çay bardağı süt
• 1 kabartma tozu
• 100 gr. beyaz peynir
• 1/2 su bardağı sıvıyağ
• Tuz
1 demet maydanoz 125 gr. margarin
HAZIRLANIŞI
• Un elenir. Ortasına; eritilip – ılıtılmış margarin, sıvıyağ, süt, yumurta akı, kabartma tozu ve tuz eklenip yoğrulur.
• Bir kapta ezilmiş beyaz peynir ve kıyılmış maydanoz karıştırılır.
• Hamur yarım cm. kalınlığında açılır. Geniş ağızlı su bardağı yardımıyla, hamurdan yuvarlak parçalar elde edilir. Bir kenânna iç malzemeden koyulup, poğaça kapatılır.
• Üzerine yumurta sarısı sürülüp, önceden ısıtılmış 180° ısılı fırında pişirilir.