M
Misafir
Forum Okuru
Sütlü nuriye tatlısı
sütlü nuriye sütlü nuriye tatlısı
sütlü nuriye tatlısı,sütlü nuriye tarifi,sütlü nuriye baklavası,sütlü nuriye nerenin tatlısı,sütlü nuriye tatlısının tarifi,sütlü nuriye tatlı tarifi,sütlü nuriye oktay usta,kolay sütlü nuriye tatlısı
Küçüklüğümden belli Nuriye isminde birini görsem hep "heyy sütlü Nuriye" derim 🙂 Neden mi; tabi ki bu tatlı yüzünden Sanırdım ki, tüm Nuriye'ler sütlü ve o yüzden de tatlılar
Lafı çok fazla uzatmadan, sizleri sütlü nuriye tatlı tarifi ile başbaşa bırakıyoruz Melek'ler.
Sütlü Nuriye için malzemeler
20 yaprak baklavalık yufka
1 kase fındık
150 gram tereyeğı
Şerbeti için:
5 su bardağı tozşeker
2,5 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
Sütlü Nuriye yemek tarifi
Şerbeti için tencerye 5 su bardağı süt üzerine 2,5 su bardağı su ve 1,5 su bardağı süt ilave ederek şerbet hazırlayıp soğumaya bırakın. Tezgaha 10 yaprak baklavalık yufkayı serin. Üzerine yuvarlak tepsi alın ve tepsi eninde kesin.
Fırın tepsisine yuvarlak kesilmiş yufkaları aralarına tereyağı sürerek tepsiye alın üzerine kalan parça yufkaları serpiştirin. Üzerine kırılmış fındıkları ekleyin. Üzerine kalan 10 adet baklavalık yufkayı da aynı şeklide ilave edin.
Üzerine kalan eritilmiş tereyağını ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Pişen tatlınızın üzerine şerbetini dökerek servis edin. Yufkacınıza sipariş ederek aldığınız hazır baklavalık yufka ile artık bu tatlıları yapmak çok kolay...
sütlü nuriye tatlısı,sütlü nuriye tarifi,sütlü nuriye baklavası,sütlü nuriye nerenin tatlısı,sütlü nuriye tatlısının tarifi,sütlü nuriye tatlı tarifi,sütlü nuriye oktay usta,kolay sütlü nuriye tatlısı
Küçüklüğümden belli Nuriye isminde birini görsem hep "heyy sütlü Nuriye" derim 🙂 Neden mi; tabi ki bu tatlı yüzünden Sanırdım ki, tüm Nuriye'ler sütlü ve o yüzden de tatlılar
Lafı çok fazla uzatmadan, sizleri sütlü nuriye tatlı tarifi ile başbaşa bırakıyoruz Melek'ler.
Sütlü Nuriye için malzemeler
20 yaprak baklavalık yufka
1 kase fındık
150 gram tereyeğı
Şerbeti için:
5 su bardağı tozşeker
2,5 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
Sütlü Nuriye yemek tarifi
Şerbeti için tencerye 5 su bardağı süt üzerine 2,5 su bardağı su ve 1,5 su bardağı süt ilave ederek şerbet hazırlayıp soğumaya bırakın. Tezgaha 10 yaprak baklavalık yufkayı serin. Üzerine yuvarlak tepsi alın ve tepsi eninde kesin.
Fırın tepsisine yuvarlak kesilmiş yufkaları aralarına tereyağı sürerek tepsiye alın üzerine kalan parça yufkaları serpiştirin. Üzerine kırılmış fındıkları ekleyin. Üzerine kalan 10 adet baklavalık yufkayı da aynı şeklide ilave edin.
Üzerine kalan eritilmiş tereyağını ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Pişen tatlınızın üzerine şerbetini dökerek servis edin. Yufkacınıza sipariş ederek aldığınız hazır baklavalık yufka ile artık bu tatlıları yapmak çok kolay...