Kahvaltı sofraları reçelsiz olmaz.Özelliklede çocuklar bu tatlı lezzete bayılır.Kahvaltı sofralarımızda sıklıkla tercih ettiğimiz reçelin bir çok çaşidi var.Günümüzde nerdeyse her sebzenin meyvenin besinin reçeli yapılmakta.Reçel konusunda farklı lezzetler denemek isteyenler için bu günkü tarifimiz süt reçeli.İlk duyduğumda burun kıvırdığım ama tadına bakınca da müptelası olduğum bu lezzeti sizlerde çok beğeniceksiniz.
Süt reçeli lezzetli olmasının yanında ayrıca besliyici özellikte olması dolaysıyla çok avantajlı.Sütün faydalarını bilmeyen yoktur.Süt sevmeyen menepoza giren hanımlar,kalsiyum eksikliği olan çocuklar için çok faydalı.Malzemesi de külfetli değil.Sadece biraz özen biraz sevgi katıyorsunuz.Süt reçelini kurabiyelerinizde keklerinizde de kullanabilirsiniz.
Süt reçeli için gerekli malzemeler:
* 5 su bardağı süt
* 1 su bardağı şeker
* 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
*1 çay kaşığı vanilya
Süt reçeli için hazırladığınız malzemeleri (karbonat hariç) geniş bir tencereye boşaltın,
Kısık ateşte devamlı olarak karıştırarak pişirin, şeker eriyene kadar bu işleme devam edin,
şekerler eridikten hemen sonra karbonat ek edilerek kısık ateşte biraz daha karıştırılır,
Kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirmeniz gerekecek.
2 saat boyuncu bu şekilde karıştırmanız gereken süt karışımının üzerinde oluşacak köpükleri kaşık yardımıyla alın,
Süt bu şekilde karıştırdıktan sonra koyu bir rende dönüşecektir. Bu halde ocağın altını kapatın.
Ocağın altını kapattıktan sonra 5 dakika çırpma teli ile çırpın,
Hazırladığınız karışımı kavanoza alarak soğumasını sağlayın,
Soğuduktan sonra dilediğiniz benzeri servis edebilirsiniz.
Hazırladığınız süt reçelini üç hafta boyunca buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Ağız tadıyla tüketmeniz dileğiyle afiyet olsun.