süt helvası süt helvası bursa fırında tarifi nasıl yapılır
200 gr. margarin (tereyağda olabilir)
1 su bardağı un
3 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya (isteğe bağlı)
Yağı tencereye koyup eritin.Unu ilave edip kısık ateşte unun kavrulmuş kokusunu alana kadar (hafif pembeleşinceye kadar)kavurun.Diğer yanda kaynattığınız sütü sıcak iken kavurduğunuz malzemeye ilave edin ve birkaç dakika daha karıştırmaya devam edin.Bu aşamada yağları açığa çıkmaya başlıyor.Ocağı söndürüp şekeri ilave edin ve tamamen karışana kadar karıştırın.Helvayı cam bir tepsiye döküp 200 derecede ısıtılmış fırının tabanına yerleştirin.Arada kontrol ederek helvanın altı tamamen kızarana kadar fırından çıkarmayın.Kızaran helvanızı fırından alıp bir müddet harlı sıcağının geçmesini bekleyip dilimleyin.Dilimleri servis tabağına ters çevirin.