Stresten nasıl uzak durulur

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Fatmazxxz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
F

Fatmazxxz

Forum Okuru
Stresten nasıl uzak durulur
Stresten nasıl uzak durulur neler yapmalıyım

Selam
Hamileliğimin 211. haftasındayım , doktora kontrollere gidiyoruz düzenli bir şekilde. Doktor uzun uzun anlattı ve stresten uzak durmalısın dedi. Hamileliğimi tedaviyle oldu aşılama yöntemiyle hamile kaldım . Doktor stresten uzak durmalısın hamilelik dönemin sakin ve stressiz olmalı diyor. Şimdi benim sorum çok basit aslında bunca hengame içinde stresten nasıl uzak durulur ben ne yapayımda stresten uzak durayım bir akıl verin

Merhaba Fatma

Tatlım o kadar yerinde bir soru sormuşsun ki bu kadar hengame içerisin de trafik , okul ,iş stresi insan nasıl bu kadar yoğun ve adeta şehir yaşantısına hapsedilmiş bir hayat içerisinde stresten nasıl uzak duracak. Bir kaç önerim olacak ama bunları ısrarla yaparsan faydasını görürsün . Öncelikle nefes almayı öğrenmelisin çünkü bir çok insan nefes almayı bilmiyor , gevşe ve burnundan yavaş yavaş ve derin nefes alıyorsun ciğerlerinin alabildiği kadar son limitine kadar alıyor 2-3 saniye nefesini tutuyor sonra ağzından yavaş yavaş veriyorsun en az 10 kez yapıyorsun ve bunu günün her saatinde yapabilirsin aslında günde 3-4 kez yap bunu sakinleştiğini zindeleştiğini göreceksin. Ayrıca çevrende olumlu insanlar olsun arkadaşlarını olumlu insanlardan seç en azından hamilelik döneminde olumsuz tiplerden uzak dur. Bir diğer önerim ise herşeye tepki vermeyi bırakın tepkisiz olmaya alışın , olumlu şeyler düşünün , hayır demeyi öğrenin herşeye evet demenin aman kırılırmı diye kendini üzmenin alemi yok . Hayatınız da olumlu şeylere odaklanıp gerçekçi yapabileceğiniz hayaller kurmayı öğrenin. Bunları yapmak zor değil , stresten ancak böyle uzak kalabilirsin. Aşağıdaki linki, inceleyebilrisin .

Geri