ßeLeN'den tatlı tarifleri.
tatlı tarifleri tatli tarifleri tatlı tarifi ayva tatlısı yunan tatlısı tarifi resimli
Buyrun melişler bir kaç değişik tatlı tarifleri 🙂 hepsi denenmiştir fakat ben yapmadım iş yerimde ( maçla ilgili ziyafet organizasyondayım her türlü yiyecek ve içecekten sorumluyum) denenmiştir davet mönülerinde olan tatlılardan bazılarıdır .
Resimde kullanılan Ayva Tatlısı olup armut tatlısı tarıfı ile aynıdır .
Ayva yada Armutlar ortadan ikiye ayrılır içi oyulur oyulan kısma elma rendesı ıle oydugumuz yerden cıkan ayva (yada armut) tarcınlanarak ıcıne doldurulur . serbeti ilave edilip (yeterince) fırına atılır şerbet çekinci cıkarılıp resımdeki gibi krema, dondurma yada kaymak ile servis edilir melişler.
Hep derdim muzlumu 🙂 meğerse ismi mus muş
ÇİKOLATALI MUS
MEYVELİ PRENSES TATLISI
MİSKET TATLISI
PAMUKKALE PASTASI - DENİZLİ
PATATES TURTASI
VANİLYA KREMALI ARMUTLU TART
KAYISILI KITIR
KAVUNLU GRANITA
KARAGÖZ TATLISI
GALAKTOBOUREKO ( yunan usulu)Hamur
ERİKLİ SOĞUK TATLI
Buyrun melişler bir kaç değişik tatlı tarifleri 🙂 hepsi denenmiştir fakat ben yapmadım iş yerimde ( maçla ilgili ziyafet organizasyondayım her türlü yiyecek ve içecekten sorumluyum) denenmiştir davet mönülerinde olan tatlılardan bazılarıdır .
Resimde kullanılan Ayva Tatlısı olup armut tatlısı tarıfı ile aynıdır .
Ayva yada Armutlar ortadan ikiye ayrılır içi oyulur oyulan kısma elma rendesı ıle oydugumuz yerden cıkan ayva (yada armut) tarcınlanarak ıcıne doldurulur . serbeti ilave edilip (yeterince) fırına atılır şerbet çekinci cıkarılıp resımdeki gibi krema, dondurma yada kaymak ile servis edilir melişler.
Hep derdim muzlumu 🙂 meğerse ismi mus muş
ÇİKOLATALI MUS
- 250 gr. çikolata
- 50 gr. tereyağı
- 3 yumurta
- 30 gr. şeker
- bir tutam tuz
MEYVELİ PRENSES TATLISI
- 2 şeftali,
- 1 muz
- 15-20 dondurulmuş (ya da) taze vişne
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 10 yemek kaşığı irmik
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
MİSKET TATLISI
- 1 kahve fincanı yoğurt
- 1 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
- 1 ad. yumurta
- 2 kahve fincanı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı karbonat
- Alabildiğince un
- Karamel Sos
- Kızartmak için sıvıyağ
PAMUKKALE PASTASI - DENİZLİ
PATATES TURTASI
- 100 g patates unu
- 10 yumurta
- 100 g toz şeker
- 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
- kreması için
- 50 g bal
- 250 g haşlanmış patates
- 100 g toz şeker
- 150 g krem şanti
- 3 yaprak jelatin
VANİLYA KREMALI ARMUTLU TART
- 250 gr. süt
- 600 gr. şeker
- 2 adet yumurta
- 30 gr. nişasta
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 adet portakal rendesi
- 250 gr. milföy hamuru
- 30 gr. tereyağ
- 4 adet orta boy armut
KAYISILI KITIR
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çimdik tuz
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 3 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı yulaf
- 4 çorba kaşığı esmer şeker
- 4 olgun kayısı
KAVUNLU GRANITA
- 1 topatan kavunu
- 2 çorba kaşığı bal
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1 çorba kaşığı su
KARAGÖZ TATLISI
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı pudraşekeri
- 1 su bardağı ince kıyılmış fındık
- 2 çorba kaşığı kakao
- Aldığı kadar un
- 1 paket kabartma tozu
- 500 gr. tozşeker
- 2 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
- 1 çay kaşığı vanilya
GALAKTOBOUREKO ( yunan usulu)Hamur
- 8 fincan süt
- 1 fincan şeker
- 1 fincan tereyağı
- 3/4 fincan un
- 12 yumurta
- 2 yemek kaşığı vanilya
- 1/2 yemek kaşığı tuz
- 1/2 kg yufka
- 1/2 kg eritilmiş tereyağı
- 2 fincan su
- 2 fincan şeker
- 1 fincan bal
- 2 tane karanfil
- 1/2 çubuk karanfil
- 1 dilim limon
ERİKLİ SOĞUK TATLI
- 10-15 adet kepekli, tatlı bisküvi
- 75 gram margarin
- 4 adet mürdüm eriği
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 4 çorba kaşığı bal
- 1 adet yaprak jelatin
- Üzerine koymak için taze meyveler