Spiral çıkarıldıktan ne kadar süre sonra hamile kalınır ?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SadmiN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
Spiral çıkarıldıktan ne kadar süre sonra hamile kalınır ?
Spiral çıkarıldıktan ne kadar sonra hamile kalınır

spiral çıkarıldıktan sonra ne kadar süreyle hamile kalınır,spiral çıkarıldıktan sonra neden hamile kalamıyorum,spirali çıkardıktan sonra hamile kalanlar,spiral çıkarıldıktan sonra hamile kalanlar,spiral çıkarıldıktan sonra ilişki,spiral çıkarıldıktan sonra adet düzensizliği olurmu, spiral çıkartan 7 ay oldu neden hamile kalamıyorum,spiral çıkarıldıktan sonra nasıl adet olunur,



Gebelikten korunmak için bir çok etkili doğum kontrol yöntemleri vardır. Bunlardan kullanımı sıklıkla tercih edilen spirallerdir. Bir RİA, uzun süreli doğum kontrolü sağlayan tedavi prosedürü sırasında rahim içine yerleştirilen T şeklinde bir cihazdır. Bu rahim içi araçları tercih eden kadınların merak ettiği bir soru var . Spiral çıkarıldıktan ne kadar süre sonra hamile kalırım ? Kontraseptiflerin kullanımının kesilmesi, bir kadının hormonlarını, adet döngüsünü ve doğurganlığını etkiler. Ayrıca, kullandığı doğum kontrol şekline de bağlıdır. Rahim içi cihazlar veya RİA, kontraseptif formları kullanımı kesildikten kısa bir süre sonra menstrüel siklusunuz gerçekleşecek , üreme ile ilgili her hangi bir probleminiz yoksa gebelikte sağlanacaktır.Aslında, hormonal olmayan RİA tipi kullanıyorsanız, doğurganlığınız hiç etkilenmez.Vücudunuza salgılanan herhangi bir hormon bulunmadığından, vücudun "normal" hale gelmesi için bir ayarlama süresi yoktur ve hormon içermeyen bir RİA ile doğum kontrolünden çıktıktan hemen sonra hamile kalabilirsiniz. RİA çıkarıldıktan kısa bir süre sonra gebe kalmazsanız RİA’nın soruna neden olması pek olası değildir. Gebe kalma yeteneğinizi başka nelerin etkileyebileceğini öğrenmek için doktora görünün..






spiral çıkarıldıktan ne kadar sonra hamile kalınır


Bir kaç yıl hamile kalmaktan kaçınmaya çalışıyorsanız, Mirena, istenmeyen gebeliklerden korunmak için etkili bir yöntemdir.Pek çok kadın, gebelikten korunmak için mirenayı tercih ediyor. Fakat fikrinizi değiştirirseniz ve bir aile kurmak isterseniz Mirena'dan sonra bebek sahibi olmak o kadar zor değil. Doğum kontrolünde % 99 etkili olmasına rağmen, geri dönüşümlüdür ve doktorunuz Mirena'yı çıkardıktan sonra doğurganlığınız normale döner. Kontrasepsiyon yumurta ve spermleri ayrı tutarak veya yumurta üretimini tamamen durdurarak çalışır. Bir Rahim İçi Cihaz (RİA), kadınlar için uzun süre etkili geri dönüşümlü doğum kontrolü sağlayan bir cihazdır. Farklı tipte RİA'lar vardır, size uygun RİA yı hekiminiz size belirtecektir.Hormonal RİA, progestin olarak bilinen bir kadınlık hormonu olan levonorgestrel'i serbest bırakarak çalışır. Bu tip RİA, gebeliklerin önlenmesinde bakır RİA'dan biraz daha etkilidir.
Ria Doğum Kontrol Yöntemi nedir ?



Mirena Nedir?

Mirena, 1990'lı yıllardan beri etkili bir kontraseptif olarak kullanılmaktadır. Adet şeklini azaltmak veya tamamen durdurmak için sorumlu olan küçük, T şeklinde bir hormonal intrauterin cihazdır. Bu intrauterin cihaz östrojen içermez, rahminize sığar ve doğru yerleştirildiğinde hiç hissedilmez. Menoraji veya ağır adet kanaması olan kadınlar, menstrüel akışlarını azaltmak için Mirena'yı tercih edebilir. Bir süre hamile kalmak istemiyorsanız ve düzenli olarakdoğum kontrol hapı almayı hatırlama zorluğundan kaçınmak istiyorsanız, Mirena sizin için en güvenilir doğum kontrol yöntemidir. Mirena'da bulunan levonorgestrel, yumurtaya olgunlaşma şansı vermz yumurtlamayı önler.




Mirena'yı Kullanmanın Avantajları:

Geri dönüşümlüdür ve bu nedenle, cihaz yetkili bir doktor tarafından çıkarıldıktan sonra hamile kalmak mümkündür.Cinsi münasebet ya da cinsel hazınızı hiçbir şekilde etkilemez. Çıkarılması kolaydır ancak asla kendiniz denemeyin. RİA'nın çıkarılmasını istediğinizde bir hekimi ziyaret edin.Mirena ile ilişkili olarak kanser riskini arttırdığına dair bir kanıt yoktur.% 99 etkilidir, 5 yıla kadar etkilidir.Hormonal olduğu için RİA ektopik gebelik riskini azaltır ve kilo alımına neden olmaz. Mirena adet kanamasını, krampları ve ağrıyı azaltır. Bu yüzden çoğu kadın rahatsızlık duymadıkları bir zamanın tadını çıkarma şansına sahiptir. Mirena'yı yerleştirme işlemi güvenli ve kolaydır ve sadece birkaç dakika içinde yapılabilir. Bazen lokal anestezi kullanılabilir, ancak bu norm değildir.









RİA’yı Çıkarma
RİA, bir kadının adet döngüsünün her hangi bir döneminde çıkarılabilir ancak , deneyimli bir doktor tarafından çıkarılmalıdır.Asla kendiniz çıkarmaya çalışmayın..

Bir rahim içi araç kullanan kadınlar, daha sonra hamile kalma olasılığı konusunda endişe duyabilir. Neyse ki, Mirena ile endişelenmenize gerek yok. Mirena'yı çıkardıktan sonra hamile kalmak, hayal edebileceğinizden daha basittir. RİA, hormonların salınmasına dayanır. Uterusa yerleştirildiğinde uterusa progestin hormonu küçük miktarlarda iletir. Mirena genellikle kadının adet dönemine başlamasından bir hafta sonra yerleştirilir. Hamile kalmakistediğinize karar verdiğinizde doktorunuz RİA'yı çıkarır ve kontraseptif etkileri derhal ortadan kalkar.

Mirena çıkarıldıktan sonra ne zaman hamile kalınır ?

Doğurganlığınız, mevcut adet döneminizden hemen sonra normale dönebilir. Kadınların çoğunluğu adet döngüsünün Mirena'yı çıkardıktan altı ay veya bir yıl sonra normale döndüğünü bildirmiştir. Nadir durumlarda, bazı kadınların bir yıldan daha uzun sürebilir.


Mirena çıkarıldıktan sonra yalancı gebelik belirtileri


Mirena'nın çıkarılmasından sonra, vücudunuzun yeni hormon seviyelerini yeniden ayarlamak için zamana ihtiyacı var. Ayrıca, çıkarıldıktan sonra gebelik belirtilerine benzer semptomlar yaşayabilirsiniz. Bu yalancı hamilelik belirtilerinden bazıları şunlardır:
lekelenme
Düzensiz dönemler
Göğüs ağrısı
Mide bulantısı
Ağrı
Iştah artışı
Aşırı yorgunluk
Ruh hali
Şişkinlik








Her hangi bir ilaç alırken, muhtemelen yaşama ihtimaliniz olan olası yan etkileri göz önünde bulundurmak en iyisidir. Aynısı Mirena için de geçerlidir. Bazı durumlarda, RİA'nın yerleştirilme şeklinin bir sonucu olarak ortaya çıkan pelvik enflamatuar hastalığa neden olabilir. Belirtiler genellikle Mirena'nın yerleştirilmesinden 20 gün sonra gelişir.En sık görülen yan etki amenore veya kaçırılmış dönemlerdir. Diğerleri şunlardır: Mirena'nın yerleştirilmesini takip eden ilk birkaç hafta içinde ağır kanama, Periyotlar arasında kanama ve lekelenme, Pelvik veya karın bölgesinde ağrı, Yumurtalıktaki kistler, Mide bulantısı ve kusma,Baş dönmesi, asabiyet, şişkinlik, akne,depresyon, kilo alımı, deri döküntüleri,saçlarda olan değişimler, gögüslerde ağrı ve hassasiyet, sırt ağrısı,migren veya baş ağrısı gibi.. Bu küçük yan etkilerin yanı sıra, bazen levonorgestrel salgılayan rahim içi araç rahim duvarına gömülebilir veya rahim içinde bir delik oluşturabilir. Bunun yara , enfeksiyon veya diğer organlarda hasar gibi olumsuz etkileri olabilir. Cihaz rahim duvarına gömülürse veya delinirse, cihazı çıkarmak için ameliyat gerekebilir. Pelvik İnflamatuar Hastalık (PID), Mirena'nın bir başka ciddi ancak nadir sorunudur. Bu, fallop tüplerine zarar verebilir ve ektopik gebelik, kısırlık ve kalıcı pelvik ağrıya neden olabilir. Ağır vakalarda ölümle sonuçlanabilir. Antibiyotiklerin verilmesi, PID tedavisinin olağan şeklidir. Bununla birlikte, bazı durumlarda cerrahi bir zorunluluk olabilir.Mirena'nın yerleştirilmesini izleyen günlerde sepsis olarak bilinen, yaşamı tehdit edici bir enfeksiyon yaşama olasılığı vardır. Mirena'yı yerleştirdikten hemen sonra şiddetli ağrı veya açıklanamayan ateş bu enfeksiyonun bir işaretidir. Nadir bir durum olmasına rağmen, hiçbir kontrasepsiyon % 100 başarı oranına sahip değildir. Bu nedenle, Mirena ile hamile kalmanız için küçük bir olasılık var. Bununla birlikte, hamileyken RİA cihazının çıkarılması, düşük riski ile birlikte gelir. Mirena yerinde ise ve hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız, ektopik hamilelik olasılığı da vardır. Bazen Mirena'nın kısmen uterustan dışarı kayma olasılığı vardır.Bu olduğunda, cihaz artık etkili değildir ve kadın hamile kalabilir.Çoğu zaman, Mirena kullanırken meydana gelen gebelikler genellikle ektopiktir.
spiral çıkarıldıktan ne kadar sonra hamile kalınır
Bir RİA veya rahim içi araç, uzun süreli doğum kontrolünün oldukça etkili bir şeklidir, ancak yalnızca sınırlı bir süre için çalışır. RİA artık kullanışlı veya gerekli olmadığında, bir doktor onu çıkarabilir.RİA , üreme sistemine bakır ya da sentetik hormonları bırakarak gebeliği önler .Bir kez yerleştirildiğinde, bu cihazlar 3 ila 10 yıl boyunca hamileliği önler. Bir RİA ayrıca sınırlı bir ömre sahiptir. Bir RİA doğum kontrol yöntemi olduğu için gebe kalmak isteyen kişinin RİA yı çıkartması gerekir.Hormonal bazlı RİA'lar, markaya bağlı olarak değişen ömürlere sahiptir. Bazı markalar hamileliği 3 yıla kadar sürebilirken, diğerleri 6 yıla kadar sürebilir.RİA'nın bir enfeksiyon nedeniyle çıkarılması gerekiyorsa, doktor antibiyotik veya başka tedaviler önerebilir .Bazı durumlarda, bir RİA'nın çıkarılması sırasında komplikasyonlar ortaya çıkabilir.Doğru yerleştirildiğinde, RİA’ % 99 etkilidir.Rahim içi cihaz çıkarıldıktan sonra gebe kalma yeteneğiniz büyük ölçüde artar. RİA'nın çıkarılması yerleştirilmesinden daha kolaydır. RİA'nın alınmasından sonraki bir ay içerisinde hamile kalabilirsiniz.Şayet gebe kalma planınız varsa rahim içi araç çıkarıldıktan sonra beslenmenize dikkat edin. Sağlıklı beslenin ve rutin diyetinize vitamin ve folik asit ekleyin. Buna ek olarak, düzenli egzersiz yapmak hamilelik için formda olmanıza yardımcı olabilir.RİA çıkarılmasından sonra gebe kalmakta sorun yaşıyorsanız, özellikle 35 yaşından büyükseniz mutlaka bir kadın doğum uzmanına görünün..
 
Son düzenleme:
Merhaba, spirali cikarttirdim hamile kalma olasılığı ne kadar. Yani cikartirdikdan hemen sonra kalabilir miyiz?
 
Evet hayatım spiral çıkar çıkmaz eğer şartlar yerinde ise yumurtlamanız var ise ve ilişkide bulundu iseniz hamile tabiki kalabilirsiniz.