Spermiogram testi sonuçları ve değerleri
Normal sperm değerleri ne olmalı ?
Sperm testi sonuçlarının normal değer ölçüsü nedir ?
Normal bir spermdeki değerler ?
Çocuk özlemi ile yanıp tutuşan ve en son sorunu eşlerinde çıkan sevgili meleklerim. Şimdi sizlere normal sperm değerlerinin nasıl olduğuyla ilgili bilgiler vermek istiyorum.
Dünya Sağlık Örgütü'nün Kriterlerine Göre;
Hacim 2-6.0 ml
Konsantrasyon 20 milyon / ml
Total Sperm Sayısı 40 milyon / ml
Hareketlilik : % 50
Morfoloji : % 30
Vitalite ( canlılık ) : %75
Lökosit : 1.0 x 106/ ml
Morfoloji : % 4 ( Kruger Strict Kriterleri )
Şeklinde normal bir değer saptamışlar meleklerim. Aslında sperm testi sonucunda en fazla dikat edilen ve önemsenen husus,
Hareketlilik tir, Hareketlilik : %32 değerinin altına düştüğünde malesef tüp bebek yöntemi ile hamile kalma durumu oluyor. Bu değeriniz % 32 den yukarı ise ve diğer şartlar uyuyorsa eşinizin sorunu olmadığı anlamı çıkıyor buradan.
Sperm sonuçlarını buraya yazarak bizden yardım isteyebilirsiniz.
Allah, dileyen tüm Melekler'e bebiş nasip etsin.
Saygılar.
Sperm testi sonuçlarının normal değer ölçüsü nedir ?
Normal bir spermdeki değerler ?
Çocuk özlemi ile yanıp tutuşan ve en son sorunu eşlerinde çıkan sevgili meleklerim. Şimdi sizlere normal sperm değerlerinin nasıl olduğuyla ilgili bilgiler vermek istiyorum.
Dünya Sağlık Örgütü'nün Kriterlerine Göre;
Hacim 2-6.0 ml
Konsantrasyon 20 milyon / ml
Total Sperm Sayısı 40 milyon / ml
Hareketlilik : % 50
Morfoloji : % 30
Vitalite ( canlılık ) : %75
Lökosit : 1.0 x 106/ ml
Morfoloji : % 4 ( Kruger Strict Kriterleri )
Şeklinde normal bir değer saptamışlar meleklerim. Aslında sperm testi sonucunda en fazla dikat edilen ve önemsenen husus,
Hareketlilik tir, Hareketlilik : %32 değerinin altına düştüğünde malesef tüp bebek yöntemi ile hamile kalma durumu oluyor. Bu değeriniz % 32 den yukarı ise ve diğer şartlar uyuyorsa eşinizin sorunu olmadığı anlamı çıkıyor buradan.
Sperm sonuçlarını buraya yazarak bizden yardım isteyebilirsiniz.
Allah, dileyen tüm Melekler'e bebiş nasip etsin.
Saygılar.