Soğuk algınlığı ve gribe ne iyi gelir ?

Uzman SühaN

Administrator
Soğuk algınlığı ve gribe ne iyi gelir ?
Üst solunum yolu enfeksiyonları burun, boğaz, sinüsler, farinks veya larinksin bulaştığı enfeksiyonlardır. Yaygın olarak bilinen bazı Üst solunum yolu enfeksiyonları arasında soğuk algınlığı, burun tıkanıklığı, boğaz ağrısı, bademcik iltihabı, farenjit, larenjit,sinüzit ve orta kulak iltihabı bulunur.Üst solunum yolu enfeksiyonları herhangi bir zamanda olabilir, ancak en sık sonbahar ve kış aylarında görülür. Üst solunum yolu enfeksiyonlarının büyük çoğunluğu virüslerden kaynaklanır . Antibiyotikler, üst solunum yolu enfeksiyonlarını tedavi etmek için nadiren gereklidir .




soğuk algınlığı grip.jpeg







Üst solunum yolu enfeksiyonları virüslerden ve oldukça yaygın olarak bir rinovirüsten kaynaklanır. Üst solunum yolu enfeksiyonları da bakteriyel veya fungal neden olabilir. Üst solunum yolu enfeksiyonları solunum sisteminin üst kısımlarını etkiler. Üst solunum yolu enfeksiyonları için doğal ilaçlar arasında elma sirkesi, C vitamini, dinlenme ve sıcak tutma yer alır.Eğer burun tıkanıklığı, baş ağrısı ile birlikte gelen burun ve boğaz ağrısı nedeniyle nefes almakta güçlük çekiyorsanız, bu belirtiler üst solunum yolu enfeksiyonu geçirdiğinizi gösterir.



Üst solunum yolu enfeksiyonu belirtileri nelerdir?



Üst solunum yolu burnunuzu, boğazınızı, kulaklarınızı ve sinüslerinizi içerir. Bu alanlar enfekte olduğunda, vücut enfeksiyonla savaşmak için iltihaplanma ile yanıt verir.



burun tıkanıklığı,
burun akıntısı
hapşırma,
boğaz ağrısı
ağrılı yutma
halsizlik
öksürük
ateş
kötü nefes
nefes darlığı
mide bulantısı
kusma
ishal



Üst solunum yolu enfeksiyonları bir kişiden diğerine, öksürme ve hapşırmanın yanı sıra doğrudan el temasından havadaki damlacıklar yoluyla yayılır. Zayıf bağışıklık ve zayıf nemli bir bölgede yaşamak sizi bu bulaşıcı hastalıklara karşı daha fazla riske sokabilir. Üst solunum yolunun belirli bölgelerinin enfeksiyonu spesifik olarak adlandırılabilir. Üst solunum yolu enfeksiyonları, burun akıntısı, boğaz ağrısı , öksürük , nefes darlığı ve uyuşukluk arasında değişen semptomlarla kendini gösterir.Çoğu zaman, üst solunum yolu enfeksiyonu bulaşıcıdır.


Solunum yolu enfeksiyonu için en etkili tedavilerden biri zencefiltir. Sadece birkaç taze zencefili ezin, suyla birlikte kaynatın, süzün ve gün boyunca içmeye devam edin. Zencefil çayı rahatlamanızı sağlayacaktır. Vücudunuz hasta olduğunuzda ekstra C vitamini kullanır. C vitamini takviyesi günde birkaç kez almak gerçekten bir fark yaratabilir. Bir bardak ılık su alın, bir çay kaşığı tuz ekleyin ve bu suyu kullanarak gargara yapın. Boğazın yatıştırılmasına yardımcı olur ve enfeksiyondan rahatlama sağlar. Küçük bir parça meyan kökü alın ve su ile birlikte kaynatın. Süzün ve sonra çay gibi için. Üst solunum yolu enfeksiyonundan rahatlama sağlar.


Kaynar suya birkaç okaliptüs yaprağı ekleyin. Bir süre kaynadıktan sonra buharı soluyun. Boğaz ağrısı ve solunum yolu enfeksiyonu semptomlarının azaltılmasına yardımcı olur. Bir bardak ılık sütte yarım çay kaşığı zerdeçal tozu ekleyin ve ardından tercihen yatmadan önce için. Bu solunum yolu enfeksiyonundan kurtulmak için en iyi doğal ilaçlardan biridir. Soğan suyunu üç çay kaşığı bal ile karıştırın ve bu karışımı için. Boğaz ağrınızda rahatlama hissedeceksiniz.


Bir bardak suya birkaç damla sarımsak yağı ve biraz soğan suyu ekleyin ve bir bardak için. Eski çağlardan beri bu karışım boğaz ağrıları için kullanılmıştır. İyi bir diyetle bağışıklık sisteminizi iyileştirmek mümkün. Sebze çorbası, tavuk suyu, narenciye ve meyveler, düzenli olarak tüketilmelidir. Tuzlu su, boğazınızdan mikropları ve bakterileri yok etmeye yardımcı olabilir. Bu nedenle, tuzlu su ile gargara yapmak soğuk algınlığı semptomlarını azaltabilir. Sadece bir bardak ılık su alın ve üzerine bir çay kaşığı tuz ekleyin. Birkaç dakika gargara yapmak için kullanın.


Buhar mukusu gevşetmeye yardımcı olur. Ayrıca, solunum sistemini yağladığından ve tahrişi azalttığından etkilidir. Üst solunum hastalığından müzdarip olanlar buhar banyosu yapmalıdır. Buhar burun tıkanıklığı, burun akıntısı ve hapşırma gibi bir üst solunum yolu enfeksiyon belirtilerini azaltmak için basit ama etkili bir ev çaresidir. Balın antibakteriyel ve antiviral özellikleri vardır, Ayrıca antioksidanlar içerir, bu yüzden bağışıklık sisteminiz için faydalıdır. Bir bardak ılık su alın ve üzerine bir çay kaşığı bal ve bir limon suyu ekleyin. İyice karıştırın ve günde iki kez için. Diğer viral enfeksiyonlar gibi, üst solunum yolu enfeksiyonlarını temizlemek için vücudunuzun dinlenmesi gerekir. Hastalık sürecinde bol bol istirahat edin. Başka bir güçlü bağışıklık güçlendirici, sarımsak da üst solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisinde yararlıdır. Sarımsağın antibakteriyel ve antiviral özellikleri de enfeksiyonun sebebi ile mücadelede etkilidir.Her gün 2 ila 3 taze sarımsak tüketin. Bulunduğunuz odayı nemli tutmak önemlidir. Havayı nemli tutmak için bir nemlendirici kullanılabilir. Bu, burun ve sinüs zarlarının nemli kalmasına yardımcı olur. Ev yapımı tavuk çorbası, boğaz ağrısı, burun akıntısı ve tıkanıklık gibi üst solunum yolu enfeksiyon semptomlarının tedavisine yardımcı olan birçok temel besin ve vitamin içerir. Ek olarak, bağışıklığı artıracak ve vücudunuzun gücünü artıracaktır . Ekinezya bitkisi üst solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisinde etkilidir. C vitamini vücudunuzda önemli bir rol oynar ve birçok sağlık yararına sahiptir. Limonlar, portakallar, greyfurtlar, yapraklı yeşillikler ve diğer meyveler ve sebzelerle birlikte limonlar iyi bir C vitamini kaynağıdır. Hastalık sürecinde C vitamini açısından zengin besinleri tüketmek faydalı olacaktır.. Probiyotikler vücudunuzda, bazı gıdalarda ve besin takviyelerinde bulunan dost bakteri ve mayadır. Bağırsak ve bağışıklık sisteminizi sağlıklı tutmaya yardımcı olabilirler . Üst solunum yolu enfeksiyonu varlığında probiyotik tüketmek gerekir. İnsanların soğuk algınlığı ve grip semptomlarını ev ilaçlarıyla tedavi etmenin birçok yolu vardır. Makalemizde bunların bir kaçına değindik. Bu ev ilaçlarını uygulamadan önce mutlaka önceliğiniz hekime görünmek olmalıdır..
 
Bayram tatilinden sonra soğuk algınlığı ve gribe yakalandım. Bir kaç gün çektim geçer dedim geçmedi. Bir sabah yorgun bitkin uyanınca hemen işe koyuldum. Ballı zerdeçal tükettim. Bol bol ıhlamur içtim, dinlendim. Gece uyurken ballı tarçınlı fındıklı süt içtim. Meyve tüketimine özen gösterdim özellikle nar suyu içtim.Ağız sağlığıma özen gösterdim. Hasta olduğum halde her gün duş aldım ve çarşaflarımı düzenli olarak değiştirdim. Ve şükürler olsun biraz daha iyiyim. Soğuk algınlığı yada gribe maruz kalanlar genelde duş almaktan çekinir oysa duş almak mikropları vücuttan uzaklaştırır ve iyileşmeyi hızlandırır.
 
Bu aralar özellikle memleket değiştirip geziye çıkanlarda sıkça rastlanıyor bu duruma. Kardeşim Karadeniz'e gitmişti döndüğündeki olduğu grip kışın bile olmadı diyordu bana dikkat etmek lazım. Ani hava değişikliklerinde de dikkat etmek gerekiyor 🙂
 
Geri
Üst