Sayın ziyaretçimiz, soğanın sökücü bir özelliği bulunmaktadır bu kür iltihabi durumları olan kadınlarda faydalı olabilir ancak herkeste aynı etkiyi gösterip göstermeyeceği şüpheli, bu kürü tedavi edici bir yöntem gibi görmemelisiniz ancak uyvulamak isterseniz kürün iki şekli mevcut:
İbrahim Saraçoğlu Soğan Kürü Nasıl Yapılır?
Kürün yapılışı, ibrahim saraçoğlu soğan kürü hazırlamak için bir adet kuru soğanın kabuklarını soyup 4/5 parçaya böldükten sonra önceden hazırlayacağınız kaynatıldıktan sonra bekletilmiş olan yaklaşık 2 su bardağı kadar suyun içerisine koyduktan sonra bu karışımı yaklaşık 4-5 dakika kadar kaynatınız. Kullandığınız suyun klorsuz olması tavsiye edilir. Kaynattığınız soğan kürünün suyunu bir süre beklettikten sonra içmeye başlayabilirsiniz(aşırıya kaçmadan) günde en fazla bir bardak kadar tüketebilir. Hergün tüketmeniz kesinlikle tavsiye edilmez, böbrekleri yorabilir. Soğan suyunu taze olarak hazırlayıp ılık olarak tüketmeniz tavsiye edilir. Uzun süre beklemiş soğan kürü sularını tüketmeniz tavsiye edilmez. Soğuk soğan suyu tüketmeniz de tavsiye edilmez.
Ahmet Maranki Soğan Suyu Kürü Tarifi
Ahmet maranki soğan suyu kürü için akşam yatmadan önce bir litre kadar suya 1 veya 2 adet kadar soğanı bölüp sabaha kadar beklettikten sonra 1 bardak tüketilmesi belirtilmiştir.
İki bardak klorsuz suyu (yaklaşık 250-300 ml) kaynatınız.
Orta boy yemeklik kuru soğanın en dış açık kahverengi ince kabuğunu soyduktan sonra dörde veya altıya bölüp kaynamakta olan suyun içerisine atınız. Ağzı kapalı olarak beş dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirip ılımaya bırakınız. Ilıyınca, süzülür ve ılık olarak bir su bardağı öğle yemeğinden on dakika önce içilir. Aynı şekilde akşam yemeğinden önce tekrar taze olarak hazırlanıp on dakika önce içilir.
Bu küre onbeş gün devam edilir ve kür sonlandırılır.
Dikkat: Kırmızı veya mor soğan amaca uygun değildir. Uygulanacak olan soğan kürünün taze hazırlanması ve ılık olarak içilmesi şarttır. Soğuk olarak veya beklemiş haşlama suyu içilmemelidir.