Daha önce birkaç sene zeytinyağı sektöründe çalışmış birisi olarak, kesinlikle organik sertifikalı zeytinyağlarını tercih ediyorum. Zeytinyağı hile hurdayı çok kaldıran bir ürün. Köylü kıyafetleriyle çarşıda pazarda zeytinyağı satanların ciddi bir kısmı, kalite olarak son derece düşük hatta bazıları ayçiçek ya da keten yağıyla karıştırılmış ürünleri satıyor. Organik sertifikasyon süreci, mevcut ticari sistem içerisinde en iyi denetlenen ve standartları en yüksek olan denetim mekanizması. Büyük marketlerde Riviera yağları bile oldukça yüksek fiyatlara satıyorlar. Zeytinyağı biraz da algı yönetimi işi. Benim tavsiyem organik sertifikalı sızma yağları tercih etmeniz. Ben genelde organik ürün satan mağazalardan ya da internet sitelerinden alıyorum. İçlerinden EDIT BY SÜHAN uygun fiyatlı hem de kaliteli ürün satan bir adres olarak öne çıkıyor. Kampanyalarını takip edin derim. Ayrıca organik pazarlarda da uygun fiyatlar olabiliyor. Teknik kısmına gelince, organik sertifikalı zeytinyağının tarımında zeytin sineği vb. zararlı ve hastalıklara karşı kimyasal tarım ilacı kullanılmaz. Yani zeytinde kimyasal kalıntı olmaz. Sıkımı yüksek standartlarda yapılır, kimyasal girdi ve katkı maddesi olmaz. Son ürünün analizleri yapılır. Belgelendirilir. Takip edilebilirliği yüksektir. Yani gerçekten ürünün üzerinde yazan şeyi satı alırsınız. Sıkım sıcaklığı 28 dereceyi geçmez. Daha ne olsun 🙂 Sonuç: Gerçekten çok iyi tanıdığınız ve üretim standartlarını bildiğiniz birisi değilse, tanımadığınız kişilerden açık zeytinyağı almayın. Markalı ürünlerde ise "Organik Sertifika" arayın ki en kaliteli ve sağlıklısını almayı garanti edin...