Sirun (siron) tarifi
siron tarifi siron nasıl yapılır
Sirun tarifi, hamur işleri, yapılışı, hazırlanışı, malzemeleri hakkında bilgi alalım.
Ben bu yemeği çok severim tadı bir harikadır.Size de tavsiye ederim melekler 🙂
Malzemeleri
2 adet pişmiş yufka
250 gr yoğurt
100 gr tereyağı
bir tutam nane
bir tutam pul biber
2-3 diş sarımsak
Arzuya göre diğer baharatlar
Hazırlanışı
Öncelikle yufkamızı çok ince bir şekilde uzunlamasına sigara böreği gibi sarıyoruz.Her bir yufkayı bu şekilde sardıktan sonra iki parmak genişliğinde dilimliyoruz.Dilimlediğimiz parçaları halka halka oluyor.Küçük bir borcama diziyoruz.Daha sora hazırlayacağımız dövülmüş sarımsak ve yoğurdu bu yufkaların üzerine bocalıyoruz.Kızdırılmış tereyağını nane ve pul biberi servise sunacağımız sırada yufkaların üzerine döküyoruz.
Yufka sayısı ve yoğurt arzuya göre artırılabilir.Çok pratik ve lezzetli bir sunumu var.Bu tarif Giresun Şebinkarahisar yöresine özeldir.
Sirun tarifi, hamur işleri, yapılışı, hazırlanışı, malzemeleri hakkında bilgi alalım.
Ben bu yemeği çok severim tadı bir harikadır.Size de tavsiye ederim melekler 🙂
Malzemeleri
2 adet pişmiş yufka
250 gr yoğurt
100 gr tereyağı
bir tutam nane
bir tutam pul biber
2-3 diş sarımsak
Arzuya göre diğer baharatlar
Hazırlanışı
Öncelikle yufkamızı çok ince bir şekilde uzunlamasına sigara böreği gibi sarıyoruz.Her bir yufkayı bu şekilde sardıktan sonra iki parmak genişliğinde dilimliyoruz.Dilimlediğimiz parçaları halka halka oluyor.Küçük bir borcama diziyoruz.Daha sora hazırlayacağımız dövülmüş sarımsak ve yoğurdu bu yufkaların üzerine bocalıyoruz.Kızdırılmış tereyağını nane ve pul biberi servise sunacağımız sırada yufkaların üzerine döküyoruz.
Yufka sayısı ve yoğurt arzuya göre artırılabilir.Çok pratik ve lezzetli bir sunumu var.Bu tarif Giresun Şebinkarahisar yöresine özeldir.