Şıpıdıkla Her Telden Sohbet Fun Club

kızlar ya biliyosunuz evlilik yıldönümümüz yaklaşıyo ayrıca eşimin doğum günü aynı gün
benim eşim saz çalıo ama şuan çaldığı saz çok eski yenisini almak istiyo ama maddi durumumuzu zor sokmamak için hep erteliyo
diyorum ki ona evlilik yıldönümümüz ve doğum günü için saz alayım hem ona özel bi hediye olur hemde çok sevinir sizce nasıl olur
ama bu konuda bana birilerinin yardımcı olması lazım çünkü nasıl almam gerektiğini falan hiç bilmiyorum hiçte anlamıyorum
bizim armi çalıyorum diyodu galiba dimi yanlış hatırlamıyosam 😕

Evinizden HALİL İBRAHİM BEREKETİ eksik olmasın inşallah..

Vaktiyle birbirini çok seven iki kardeş varmış. Büyüğü Halil. Küçüğü ise İbrâhim. Halil, evli çocuklu. İbrahim ise bekârmış. Ortak bir tarlaları varmış iki kardeşin. Ne mahsul çıkarsa, iki pay ederlermiş. Bununla geçinip giderlermiş. Bir yıl, yine harman yapmışlar buğdayı. İkiye ayırmışlar. İş kalmış taşımaya. Halil, bir teklif yapmış :

“İbrahim kardeşim; ben gidip çuvalları getireyim. Sen buğdayı bekle.” İbrahim:

“Peki abi” demiş. Ve Halil gitmiş çuval getirmeye. O gidince, düşünmüş İbrahim:

“Abim evli, çocuklu. Daha çok buğday lazım onun evine” demiş ve, kendi payından bir miktar atmış onunkine. Az sonra Halil çıkagelmiş.

“Haydi İbrahim. Önce sen doldur da taşı ambara”

“Peki abi” İbrahim, kendi yığınından bir çuval doldurup düşer yola. O gidince, Halil düşünür bu defa. Der ki:

“Çok şükür, ben evliyim, kurulu bir düzenim de var. Ama kardeşim bekâr. O daha çalışıp, para biriktirecek. Ev kurup evlenecek.” böyle düşünerek, Kendi payından atar onunkine birkaç kürek. Velhasıl , biri gittiğinde, öbürü, kendi payından atar onunkine. Bu, böyle sürüp gider. Ama birbirlerinden habersizdirler.

Nihayet akşam olur. Karanlık basar. Görürler ki, bitmiyor buğdaylar. Hatta azalmıyor bile. Hak teala bu hali çok beğenir. Buğdaylarına bir bereket verir, bir bereket verir ki. Günlerce taşır iki kardeş , bitiremezler. Şaşarlar bu işe. Aksine çoğalır buğdayları. Dolar taşar ambarları. Bugün “Bereket” denilince, bu kardeşler akla gelir. Bu bereketin adı :

Halil İbrahim bereketidir…

evt armi çalıo ama o gelmez bugun..bi ara sor ona kuzum...

Biz kardeşime almıştık

bu tarz satan pasaj vardı ordan nasıl profesyonelmi çalıyor bağlama mı sazmı hem bağlama hem sazda kullanıabilen özellkite olanda var orda genedle hocalar var yönlendirir menekşe güzel fikir bence daha ne osun

fikir güzel canım biz evlendik artık bencede almak istediği veya ihtiyacı olan şeyleri almak en iyisi bende doğum gününde ihtiyacı olan birşey almak istiyorum ben enstürmandan anlamam ama onların çok çeşitleri vardır en iyi eşin anlar

şuan sazı var ama ona bi alet takıyo o bağlama ayarı veriyomuş saza
bizim burası küçük bi yer olduğu için o tür aletler satan bi tek yer var bildiğim orayı da bi bayan işletiyo ve pek bilgili olduğu söylenemez 😕
olmadı görümcemle işbirliği yapıcam o araştırsın sizin orda özellikleri falan öğrensin bende ona göre bişeyler alayım
ve internetten araştırma yapıcam başka türlü olmaz çünkü 🙁((

işte eşime de sürpriz olsun istediğim için onada soramıycam
benden böyle bişey beklemez çünkü görünce çok şaşırsın istiyorum
şimdi ona sorsam boşver ne gerek var bununla idare ediyorum diycek ama daha geçen akşam çalarken eskidi bu değiştirsem iyi olucak diyodu
ya böyle tişörttü gömlekti falan da almak istemiyorum
bizim için 2 özel gün bi arada çünkü tam ona özel bi hediye olsun istiyorum