ŞIPIDIK'ın aşure tarifi...
Aşure nasıl yapılır Aşure tarifi. Melekler size annemle birlikte yaptığımız aşurenin resmini ve tarifini ekliyorum.
Şimdiden afiyet olsun 🙂
MALZEMELER
Buğday bir gece önceden ıslanır. Fasulyeyle nohutta ayrı bir kapta ıslanır. Ertesi gün 3-4 su yıkandıktan sonra buğdaya sıcak su ilave edilerek haşlanmaya başlanır. Dibi tutmaması için sık sık karıştırılması gerekiyor (Elinizin altında sürekli sıcak su bulundurun, Buğday suyunu çektikçe sıcak su eklenir). Fasulyeyle nohut ayrı bir yerde haşlanır. Buğday iyice haşlandıktan sonra içine 4 adet karanfil, nohut ve fasulye eklenir, Yıkadığımız üzümler eklenir. Önceden küçük küçük doğradığımız kayısılar, incirler eklenir. Birtaraftan karıştırmaya devam edilir. 1 Ayva rendelenip eklenir.1 portakal küçük küçük doğranıp eklenir. Bir fiske tuz atılır. Fındık ve tuzsuz fıstık ezilerek içine eklenir. Son olarak inmeye yakın şekerimiz eklenir. Bir taşımda şekerle kaynadıktan sonra kaselere bölünür.
Süslemesinide üstü donunca 1 saat sonra zevkinize göre yapabilirsiniz.
Afiyet olsun 🙂
Şimdiden afiyet olsun 🙂
MALZEMELER
- Yarım kilo buğday
- 750 gr toz şeker (tatlı sevenler arttırabilirsiniz)
- 150 gr nohut
- 150 gr kuru fasulye
- 1 kahve fincanı pirinç
- 150 gr kuru incir
- 150 gr kuru üzüm
- 150 gr kuru kayısı
- 1 portakal
- 1 ayva
- 4 adet karanfil
- Bir fiske tuz
- 50 gr fındık (bir avuç içi)
- 50 gr tuzsuz fıstık (bir avuç içi)
- 1 adet nar
- 200 gr fındık
- 200 gr ceviz
- 200 gr tuzsuz fıstık
- 100 gr hindistan cevizi
- 100 gr kuru kayısı
Buğday bir gece önceden ıslanır. Fasulyeyle nohutta ayrı bir kapta ıslanır. Ertesi gün 3-4 su yıkandıktan sonra buğdaya sıcak su ilave edilerek haşlanmaya başlanır. Dibi tutmaması için sık sık karıştırılması gerekiyor (Elinizin altında sürekli sıcak su bulundurun, Buğday suyunu çektikçe sıcak su eklenir). Fasulyeyle nohut ayrı bir yerde haşlanır. Buğday iyice haşlandıktan sonra içine 4 adet karanfil, nohut ve fasulye eklenir, Yıkadığımız üzümler eklenir. Önceden küçük küçük doğradığımız kayısılar, incirler eklenir. Birtaraftan karıştırmaya devam edilir. 1 Ayva rendelenip eklenir.1 portakal küçük küçük doğranıp eklenir. Bir fiske tuz atılır. Fındık ve tuzsuz fıstık ezilerek içine eklenir. Son olarak inmeye yakın şekerimiz eklenir. Bir taşımda şekerle kaynadıktan sonra kaselere bölünür.
Süslemesinide üstü donunca 1 saat sonra zevkinize göre yapabilirsiniz.
Afiyet olsun 🙂
Son düzenleme: