M e g
Melekler Mekanı
Simit tarifi pratik/garantili Ev yapımı
***EV yapımı simit tarifi lezzetli ve kolay tarif
***
Simit tarifi; 5 adet için
1/4 su bardağı ılık süt+1/4 bardak ılık su+2 çay kaşığı kuru maya+1 tatlı kaşığı dolusu toz şeker+yarım çay kaşığı tuz.
Bunlar çırpılıyor çatalla.
Sonra içine çeyrek bardaktan az sıvı yağ ve 2 su bardağından 2 parmak eksik un koyuluyor. Yoğuruluyor bir güzel. Kabın ağzını örtülüp yarım saat dinlendiriyoruz hamuru.
Bir yemek tabağına 2,3 kaşık pekmez koyuyoruz ki bunu az bişey suyla karıştırıyoruz.
Bir başka yemek tabağına susam döküyoruz tabağın çukuru kadar.
Ve
Alıyoruz hamuru koyuyoruz tezgaha şöyle 10 eşit beze (top) ayırıyoruz.
Sonra
Her bir hamur topunu elimizle çekiştiriyoruz çubuk gibi,oklava gibi olacak ince.
Ve
5 adet simit olacak ya,iki şeridi alıyoruz,böyle döndürüyoruz,burgu olcak,son şeklindeki gibi.
(O şeritler; 1 parmak kalınlıkta ve 35/40 cm uzunlukta olcak.
Onların 2 tanesi bir simit şeklini alıcak,burgu yapınca..)
Bu olayı her bir simit için tekrarlıyoruz.
Sonra
Pekmeze batırıyoruz,ardından susama batır,ıyoruz,sonra fırın tepsisine koyuyoruz..
Veee
200 derece fırında 20/25 dak pişiriyoruz..
Şimdiden ellere sağlık,afiyet olsun..
***
Simit tarifi; 5 adet için
1/4 su bardağı ılık süt+1/4 bardak ılık su+2 çay kaşığı kuru maya+1 tatlı kaşığı dolusu toz şeker+yarım çay kaşığı tuz.
Bunlar çırpılıyor çatalla.
Sonra içine çeyrek bardaktan az sıvı yağ ve 2 su bardağından 2 parmak eksik un koyuluyor. Yoğuruluyor bir güzel. Kabın ağzını örtülüp yarım saat dinlendiriyoruz hamuru.
Bir yemek tabağına 2,3 kaşık pekmez koyuyoruz ki bunu az bişey suyla karıştırıyoruz.
Bir başka yemek tabağına susam döküyoruz tabağın çukuru kadar.
Ve
Alıyoruz hamuru koyuyoruz tezgaha şöyle 10 eşit beze (top) ayırıyoruz.
Sonra
Her bir hamur topunu elimizle çekiştiriyoruz çubuk gibi,oklava gibi olacak ince.
Ve
5 adet simit olacak ya,iki şeridi alıyoruz,böyle döndürüyoruz,burgu olcak,son şeklindeki gibi.
(O şeritler; 1 parmak kalınlıkta ve 35/40 cm uzunlukta olcak.
Onların 2 tanesi bir simit şeklini alıcak,burgu yapınca..)
Bu olayı her bir simit için tekrarlıyoruz.
Sonra
Pekmeze batırıyoruz,ardından susama batır,ıyoruz,sonra fırın tepsisine koyuyoruz..
Veee
200 derece fırında 20/25 dak pişiriyoruz..
Şimdiden ellere sağlık,afiyet olsun..
Son düzenleme: