Cevap: Sıla basında çıkan haberleri
SILA diye bir dizi yayınlanıyor. Bizim hanım bayılıyor. Neye bayılıyor? Kız çok güzelmiş, oğlan da çok yakışıklıymış. Vallahi merakımdan oturdum gözümü kırpmadan izledim. Zengin aşiret, kız gelin gitmiş. Diyaloglar, kıyafetler hep bildiğimiz, gördüğümüz, duyduğumuz şeyler. Siyah beyaz Türk filmlerinden bu yana defalarca anlatılanlar. Diyeceksiniz ki sanki diğerleri çok farklı. O da doğru. Nasıl diyeyim bir "Asmalı Konak" vardı, o da üç aşağı beş yukarı aynı konuydu, aynı kahramanlar, ama nasıl diyeyim onun akıcılığı vardı. Mardin enteresan bir şehir, güzel yerler tespit etmişler. Buna diyeceğim yok. Bildiğim kadarıyla vatandaş bu diziye büyük alaka da gösteriyormuş... Dizi bittikten sonra bir de onun mütalası yapılıyor. Birbirlerine telefon açıyor hanımlar. Böyle bir durum "Aliye"de olmuştu en son. Sanki başka bir hayata geçiyorlar. Bizim hanımı zannedersiniz Aliye'nin kaynanası. Burada da Sıla ile genç oğlanın arasını yapacak neredeyse. İçimden "Sen git de gelinle aranı düzelt" diyorum da, içimde kalıyor.