Konuya cevap cer

Cevap: Sıla basında çıkan haberleri

'Hacı' dizisinde canlandirdigi militan genc Ahmet Gesili karakteriyle begeni toplayan Mehmet Akif Alakurt, atv'nin yeni dizisi 'Sıla'da aşiret reisi Boran olarak seyirci karsisina cikacak. Yakisikli oyuncu, "Boran iyi algilanirsa, aslinda bircok gence örnek olacak bir karakter" diyor.

Gecen sezonun iddiali dizilerinden 'Hacı'da canlandirdigi militan genc Ahmet Gesili karakteriyle dikkatleri uzerine ceken Mehmet Akif Alakurt, simdi de atv'nin yeni dizisi 'Sıla'da Boran karakteri ile izleyici karsisina cikmaya hazirlaniyor. 'Hacı' dizisinden ayrildigini aciklayan yakisikli oyuncu, yeni dizisi 'Sıla'yi ve yeni rolunu anlatti...

* 'Sıla' nasil bir dizi olacak? Mardin'deki bir aşiret ile İstanbul'daki kulturu bir araya getirecek bir dizi. Bu iki celiski arasinda yasanan olaylar islenecek dizide. Bundan ziyade, aşiretlerdeki bazi toreleri isleyecegiz. Özellikle berdel konusunu isleyecegiz. Ana konuzaten bunun uzerine...

ÇOK DUYGUSAL

* Ayni cografyada iki farkli kulturu isleyeceksiniz aslinda... Evet... Yillar once evlatlik verilmis, İstanbul'da ve buranin kulturuyle buyumus bir kizla, Dogu'da kendi topraklarinda buyumus bir gencin hikayesi anlatilacak. Zorunlulukla baslayan birlikteliklerinin zamanla tutkulu bir aska donusmesini anlatacagiz. 'İstanbullu bir kizin Mardinli bir aşiret agasiyla paylasacagi ne olabilir'den yola cikacagiz ve bunlarin sonucunda yasanan celiskileri anlatacagiz.

* Peki sizin canlandiracaginiz Boran nasil bir karakter? Babasi hasta oldugu icin aşiretin basina gecen bir aga... Aslinda okumus bir aga oldugu icin alisilmisin disinda bir aga. Yalana tahammulu olmayan, muthis gururlu bir insan. Zamaninda evlenmis ve esi intihar ettigi icin evlilige tovbeli. Fakat, sonra tesadufi bir sekilde hayatina Sıla giriyor. Bu birliktelik Boran'in merhametinden kaynaklanan sebeplerden oluyor. Çunku Boran aslinda kadinlara karsi ilgisini kesmis biri. Nedeni ise zamaninda yasadigi ask. İnanilmaz sevmis, onun uzerine baska kimseyi tanimak istememis. Kati gorunusunun altinda cok duygusal taraflari olan bir erkek. Fakat bunu disari vuramiyor. Çunku aşiret agasi olmak guc ister ve duygusalligi kaldirmaz. Bunlari disariya vurdugunuz zaman zayiflik olarak algilanabilir. Bu yuzden de bazi yonlerini gizlemek zorunda kaliyor.

* Daha once de bircok aga dizisi cekildi. Bu aganin bir ozelligi de herhalde dogdugu topraklarda buyumus olmasi... Tabii ki. Torelerine inanan, torelerine bagli ve onlarin yasatilmasi gerektigine inaniyor. Fakat bazi seylerin degismesi gerektigine de inaniyor. Bunu ne kadar basaracak, ne kadar basaramayacak gorecegiz. Ben de merak ediyorum. Çunku biz de daha yeni basliyoruz. Kafamizda Boran'i olusturduk ve bitti. Ama bu ekrana nasil yansiyacak bilmiyoruz.

* Kafamizda bitti derken? Bir karakteri kabul ettigim zaman oncelikle o karakterde benim icimde olan bir seyi bulmam gerekiyor. Boran'la benim benzesen yanlarimiz var. Senaryoyu simdiye kadar onlarca defa okudum. Çok ince detayina kadar dusunerek su anda kafamda bitirdim. Bu rol icin aşiret kitaplari okudum. Boran'in nasil olmasi gerektigini kafamda oturttum demek istiyorum...

AŞİRET TARİHİNE BAKTIM

* Daha once cekilen film veya dizilerdeki karakterler nasil davraniyor diye baktiniz yani... İnanin hic oyle seylere girmiyorum. Taklit gibi bir durum asla olmayacak. Herhangi bir film izlemedim. Onlar nasil oynamis diye bakmadim, icimde onu hissettim. Turkiye'deki aşiretlerin baslangicindan gunumuze gelisimini anlatan bir kitap okudum.

* Hangi kitabi okudunuz? 'Devlet, Aşiretler ve Kurtler'. Dogulu bir aşiret agasini oynayacagim icin o bolgenin insanini bilmem gerekir. Rolu ozumsedigime inaniyorum. Rolu aldigim andan itibaren karsima gelen Dogulu insanlari dikkatli sekilde takip ettim. Rol, bir oyuncunun uzerinde emanet kalirsa siritir. 'Hacı'da bunu basardim ve orada radikal islamci oldum. Burada da iyi bir aşiret agasi olacağım.

* Size gore izleyici 'Sıla'yi nasil karsilayacak? Bu yila damgasini vuracagina inandigim bir is. Çunku cok profesyonel insanlarla calisiyoruz. Bastan beri soylerim; profesyonellerle ben de daha profesyonellesiyorum. O yuzden bu isin bu sene cok ses getirecegine gonulden inaniyorum.

Kaynak : SABAH

Geri