Siğile ne iyi gelir ?

Uzman SühaN

Administrator
Siğile ne iyi gelir ?
Bir çok kişinin elinde yüzünde boynunda ,ayaklarında siğil çıkmaktadır.Her yaş döneminde rastlanılan bu durum enfeksiyon nedeni ile ortaya çıkmaktadır.Ve genellikle temas yolu ile bulaşan siğiller ,cinsel yollada bulaşabilmektedir.Gerek tıbbi gerekse bitkisel tedavisi olan siğil hakkında tüm detayları yazımızın devamın da bulabilirsiniz.Öncesi Siğil Nedir ? Nasıl kurtulunur ? Siğilden Korunma adlı konumuzu da incelemenizi öneriyoruz.


Cildin üst tabakasında çıkan siğil ,yukarda anlattığımız gibi virüsten kaynaklanan enfeksiyonel bir cilt hastalığıdır.Görüntüsü ile korkutan siğiller iyi huylu deri kabartılarıdır.Bulaşıcı olan siğil doğrudan yada başka bir şeyden temasla bulaşabilir.Mesela siğili olan birinin elini havluyla temzlemesi ve başka bir kişinin aynı havluyu kullanması gibi.Siğiller ten renginde olabileceği gibi ,kahverengi gri renkte de olabilmektedir.Dokunulduğunda sert ve düzensiz yapısı olan siğilin neyseki tedavisi var.Genelde salisilik asit içeren siğil ilaçları siğilleri yok ediyor.Bu ilacı kesinlikle hekim tavsiyesi olmadan kullanmayınBunun dışında lazer ve dondurma tedavileri de yer almaktadır.Siğilin nedenleri ve tedavisi hakkında daha detaylı bilgileri yazımızın devamın da bulabilirsiniz.



siğil nedneleri.jpg



Siğil tedavisi doğrudan HPV virüsüne yönelik değildir. Tedaviler sadece ciltteki siğillerin yok edilmesini amaçlar. Eczanelerde bulabileceğiniz, salisilik asit içeren siğil ilaçları, doktor tarafından uygulanan koter ile yakma (elektrokoterizasyon), dondurma (kriyoterapi) ve lazer tedavisi gibi cerrahi yöntemler, siğillerden kurtulmak için başlıca yöntemler arasındadır. Siğillerle ilgili daha ayrıntılı bilgilere bir cilt uzmanına danışarak ulaşabilirsiniz.

Ancak genital bölgedeki siğiller için kendi kendine tedavi yöntemleri yerine bir uzmana başvurulması önerilir.

Bazı kişilerin vücudunda tedavinin ardından yeniden siğil çıkabilir. Bazı kişilerde ise bir kez siğil çıktıktan sonra virüs uyku durumunda kalır ve siğiller tekrarlamaz. Siğil tedavisinde, siğillerin yok edilmesinin yanı sıra bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi üzerinde de durulmalıdır.


Siğillere HPV virüsleri neden olur dedik. Şimdi bu virüsün bulaşmasında risk oluşturan durumları, virüsün vücudunuza girmesine neden olabilecek koşulları alt alta sıralayalım:

Alerjik bünyeye sahip olmak
Bağışıklık sistemini zayıf düşüren hastalıklar veya ilaçlar
Cinsel temas (genital bölge siğilleri temas yoluyla kolayca bulaşabilirler)
Deride kesik ve yaralar (virüsün yerleşmesini kolaylaştırır)
Havuz kenarı, hamam, kaplıca, banyo, duş, tuvalet gibi ortak kullanılan sıcak ve ıslak ortamlar
Hijyen koşullarına özen gösterilmeyen kuaförler, güzellik salonları
Ortak kullanılan ve siğile temas etmiş olabilecek havlu, bornoz, terlik, ayakkabı vb eşyalar
Cildin sık tıraş edilen bölgeleri (kesiklerin oluşması ve virüse kapı açılması ihtimali yükselir)
Siğile doğrudan temas etmek
Tırnak yeme alışkanlığı
Yorgunluk, uykusuzluk, stres, kötü beslenme, diyet, kansızlık benzeri nedenlerle vücudun zayıf düşmesi


Siğile ne iyi gelir?

Siğil için evde birçok yöntem denenmesine rağmen siğillerden her zaman kurtulmak mümkün değildir. Siğili geçirmek için en sık kullanılan yöntemlere yazımızın devamında ulaşabilirsiniz.


C vitamini tableti: C vitamini tabletleri içeriğinde yüksek oranda asit barındırır. Bu özelliğiyle siğillere yol açan virüslerle mücadele eder ve beraberinde siğillerin düşmesini sağlar. 1 tane C vitamini tableti kırılır ve üzerine 5 damla su eklenir. Malzemeler krem kıvamı alana kadar karıştırılır. Elde edilen karışım siğillerin üzerine sürülerek yara bandıyla kapatılır ve 3 gün bekletilerek yara bandı alınır.


Selobant: Siğilin üzerini kapatacak boyutta selobant siğilin üzerine yapıştırılır. 1 hafta bekletilerek çıkartılır. Bölge yarım saat ılık suya tutulur. Bu sayede yumuşayan siğil ponza taşıyla temizlenebilir. Ponza taşı cilde fazla zarar vermemesi için çok bastırılmamalıdır.



E vitamini kapsülü: E vitamini kapsülü kırılarak içerisindeki sıvı siğilin üzerine sürülür. Bölge pamuklu bir bandajla kapatılır. Bandaj bölgenin gece hava alması için yatarken çıkarılır. Sabah kalkıldığında tekrar E vitamini kapsülü kırılarak sıvı bölgeye sürülür ve yine pamuklu bir bandajla kapatılarak akşama kadar bekletilir. Üç gün boyunca işlem aynı şekilde tekrarlanır.

Aspirin: 3 adet aspirin toz haline gelene kadar ezilir. Üzerine 3-4 damla su eklenip siğillerin üzerine sürülür. Üzeri yara bandıyla kapatılır ve 1 gün beklenir. Aspirin siğilin kısa sürede düşmesini sağlar.

Limon kabuğu: Limon kabuğu rendelenerek siğilin üzerine yerleştirilir ve bölge yara bandıyla kapatılır. Limon kabuğu günde 2 defa tazelenmelidir. İşlem siğiller yumuşayıncaya kadar tekrarlanmalıdır.


Hint yağı: Gün içinde iki defa pamuklu kulak çöpü yardımıyla siğillerin üzerine Hint yağı sürülebilir.

Çay ağacı yağı: Pamuklu kulak çöpüne çay ağacı yağı sürülerek siğillerin üzerine uygulanır. Bölge yara bandıyla kapatılır. İşlem 20 gün boyunca her gün tekrarlanmalıdır.

Sirke: Ufak bir pamuk parçası sirkeye batırılır ve siğilin üzerine yerleştirilerek yara bandıyla sarılır. Siğillerin görüntüsü ufalana kadar 1 hafta tekrarlanmalıdır.
 
Geri
Üst