Uzman SühaN
Administrator
Şifa deposu karpuz nelere iyi geliyor ?
Yaz aylarının en çok tüketilen meyvelerin den biridir karpuz.Sıcak havalarda ,ara öğünlerde yağlı yemek yerine tercih edilebiliyor.% 92 si su olan karpuz , serinlettiği gibi harareti de kesiyor.Saçtan tırnağa bir çok faydası bulunan karpuzu serum olarak bile düşünebilirsiniz.Su kaybını önlemede etkili olan karpuz da ,A ve C vitamini var.Bağışıklık sistemini güçlendiren besleyici olan karpuz hakkında tüm detaylı bilgileri yazımızın devamın da bulabilrsiniz.Öncesi ; Karpuzun faydaları , Karpuz Suyunun Bilinmeyen Faydaları adlı konularımızı da incelemenizi öneriyoruz.
Karpuz yaz aylarının favori meyvelerin den biri.Yazın aşırı sıcaklarda tüketilerek ,su kaybının ,hararetin önüne geçiyor.Zengin bir su kaynağı olan karpuz hayli besleyici.Bir çok farklı vitamin ve minareli bünyesinde barındırıyor.Aynı zamanda karpuzun antioksidan özelliği var.Karpuz tüketerek bir çok zararları parazitleri vücudunuzdan atabilirsiniz.Doğal yollardan idrar söktürücü olan karpuz aynı zaman da böbrek sağlığını koruyor.Kas ağrısı olanların potasyum bakımından zengin olan karpuzu tüketmesi öneriliyor.Knserden astıma,kalp hastalıklarından sinir hastalıklarına,böbrek rahatsızlıklarından tansiyona daha sayamadığımız bir çok derde deva karpuz.Bildiğiniz üzre yazın kavurucu sıcaklarından bir çok insan rahatsızlanabiliyor.Özellikle sıcakların etkisi ile ishal ve bundan kaynaklanan su kaybı sonucu serum tedavisi gerekebiliyor.Bu mucizevi besini yaz aylarında tüketerek bir çok rahatsızlığın önünü kapayabilirsiniz.Karpuzun faydaları ile ilgili tüm kapsamlı detayları sizler için paylaşmaya devam ediyoruz.
Karpuzun Sağlığa Faydaları
Karpuz içerdiği bol miktardaki farklı vitamin ve mineraller yardımıyla çok geniş yelpazade sağlığa katkı sağlamaktadır. Kanserle mücadeleden astım hastalığına, sindirim sisteminin düzenli çalışmasından kalp sağlığına kadar birçok hastalıktan bünyeyi korur.
Karpuz Kardiyovasküler Sistemi ve Kemik Sağlığını Korur: Karpuzun bol miktarda içerdiği ‘likopen’ bizim kalp ve damar sağlığımız için önemlidir ve ayrıca kemik sağlığını korumada önemli bir faktör olarak kabul edilmektedir. Bunun yanında kan basıncını düzenler. Likopen açısından zengin gıdalar tüketen kişiler daha güçlü ve sağlıklı kemik yapılarına sahiptirler. Karpuz ayrıca kemik ve iskelet yapısını güçlendiren kalsiyum ve potasyum ihtiyacını karşılar.
Karpuz Vücuttaki Yağı Azaltır: Karpuz sitrülin üreten yağ hücrelerindeki yağın birikmesini azaltmak sağlar. Sitrülin, böbrek yardımıyla arjinine dönüştüren bir amino asittir. Karpuz, yağ yakıcı özelliği ile bünyede bulunan fazlalık yağı yakar ve kilo vermeyi sağlar. Ayrıca bu işlem ile birlikte böbreklerin aşırı çalışarak yorulmasını da engeller.
Karpuz Antienflamatuar ve Antioksidan Desteği Sağlar: Karpuz flavonoidler, karotenoidler ve triterpenoidler gibi fenolik bileşikler bakımından zengindir. Karpuz, karotenoid likopen inflamasyonu azaltarır ve serbest radikallerin nötralize edilmesini sağlar. Antioksidan özelliği ile bünyede bulunan birçok parazit ve serbest radikalleri kolay bir şekilde dışarı atılır.
Karpuz Böbrek Sağlığına Katkı Sağlar: Karpuz, doğal bir idrar söktürücü olduğu için idrar akışını hızlandırır. Bunu yaparken böbrekleri zorlamaz. Karpuzun bu özelliği böbreklerin işini kolaylaştırırken, karaciğerin de sağlıklı ve yorulmadan çalışması için katkı sağlar.
Karpuz Kas ve Sinirleri Destekler: Potasyum bakımından zengin olan karpuz harika bir elektrolit görevi görür. Bu özelliği ile vücutta bulunan kasların ve sinirlerin sağlıklı kalmalarına yardımcı olur. Potasyum sinirlerle alakalı uyarmaları olumlu etkilerken kasları güçlendirir.
Karpuz Göz Sağlığı İçin Faydalıdır: Karpuz gözlerin retina pigmentleri üretmesine yardımcı olur ve yaşa bağlı makula dejenerasyonu karşı korur. Beta karoten açısından zengin olduğu için gece körlüğüne yakalanma riskini azaltır.
Bağışıklık Sitemine Katkıda Bulunur: Karpuz C vitamini açısından zengindir. C vitamini hücre sağlığının korunması için önemli bir vitamindir. Bunun yanında karpuzun bu özelliği bağ dokusunu korur.
Karpuz Astımı Önleyebilir: Yüksek miktarda karpuz tüketenlerin astım hastalığına yakalanma riski tüketmeyenlere göre daha azdır. Bol miktarda C vitamini içeren karpuz, astım ataklarının şiddetini azaltabilir.
Karpuz Kan Basıncını Düzenler: Karpuz kan basıncını düzenleyerek bir bakıma kalp sağlığını da korumaktadır. Bunun yanında inme ve felç gibi riskleri azaltır. Günlük 3-4 dilip karpuz tiketimi özellikle yaşlılarda yaz aylarında görülen kalp sorunlarının giderilmesine yardımcı olabilir.
Karpuz Kuvvetli Bir Antioksidandır: Karpuz çok iyi derecede C vitamini içermektedir ve diğer birçok hastalığın yanında kansere neden olan serbest radikallerle mücadele eder ve vücudun hastalıklara yakalanma riskini azaltır.
Karpuz Sindirim Sistemine Yardımcı Olur: Karpuz iyi miktarda lif içermektedir ve lif içeren bütün meyve ve sebze gibi sindirim sistemi için faydalıdır. Kabızlığı giderici özelliği vardır. Mide sağlığını korur.
Kas Ağrılarını ve Uykusuzluğu Giderir: Karpuzun diğer bir faydası da uykusuzluk ve kas ağrılarını gidermesidir. Bu özelliğinden dolayı karpuzun ayrıca sinir sistemi üzerinde olumlu etkisi olduğunu söylemek yanlış olmaz.
Karpuz Cilt Sağlığını Korur: Karpuz cilt ve saç sağlığı için önemli besinler içermektedir. Cildin sağlıklı ve nemli kalmasını sağlayan, saçların kırılmasını engelleyen A vitamini karpuzda bol miktarda vardır.
Karpuz Suyunun Faydaları:
Karpuz suyunun kırmızı ve mükemmel tadının yanında sağlık açısından da birçok faydası vardır. Çok güçlü bir antioksidan olmasından dolayı kalp, mide, bağırsak başta olmak üzere birçok organın sağlığını koruduğunu söylemek mümkündür. Serbest radikaller ile mücadele ederek metabolizmayı ve bağışıklık sitemini hastalıklara karşı korur.
İşte karpuz suyunun faydaları:
Karpuz suyu, kanserle mücadelede bünyeye yardımcı olur. Yüksek miktarda likopen içermesi sayesinde kolon, pankreas ve mide kanserlerine yakalanma riskini azaltır.
Karpuz suyu ayrıca cilt ve deri kanserine yakalanma riskini azaltır. Günlük bir bardak karpuz suyu ayrıca kabızlık sorunlarını giderebilir.
Karpuz suyu kan akışını hızlandırır ve damar tıkanıklıklarını engeller
Karpuz suyunun cinsel isteği arttırdığını belirten sağlık uzmanları vardır.
Yapılan deneyler sonucu karpuz suyunun kilo vermeye yardımcı olduğu anlaşılmıştır.
Karpuz suyu iltihap ve enfeksiyon sorunlarını giderebilir.
Karpuz suyunun böbreklere faydası vardır.
Karpuz yaz aylarının favori meyvelerin den biri.Yazın aşırı sıcaklarda tüketilerek ,su kaybının ,hararetin önüne geçiyor.Zengin bir su kaynağı olan karpuz hayli besleyici.Bir çok farklı vitamin ve minareli bünyesinde barındırıyor.Aynı zamanda karpuzun antioksidan özelliği var.Karpuz tüketerek bir çok zararları parazitleri vücudunuzdan atabilirsiniz.Doğal yollardan idrar söktürücü olan karpuz aynı zaman da böbrek sağlığını koruyor.Kas ağrısı olanların potasyum bakımından zengin olan karpuzu tüketmesi öneriliyor.Knserden astıma,kalp hastalıklarından sinir hastalıklarına,böbrek rahatsızlıklarından tansiyona daha sayamadığımız bir çok derde deva karpuz.Bildiğiniz üzre yazın kavurucu sıcaklarından bir çok insan rahatsızlanabiliyor.Özellikle sıcakların etkisi ile ishal ve bundan kaynaklanan su kaybı sonucu serum tedavisi gerekebiliyor.Bu mucizevi besini yaz aylarında tüketerek bir çok rahatsızlığın önünü kapayabilirsiniz.Karpuzun faydaları ile ilgili tüm kapsamlı detayları sizler için paylaşmaya devam ediyoruz.
Karpuzun Sağlığa Faydaları
Karpuz içerdiği bol miktardaki farklı vitamin ve mineraller yardımıyla çok geniş yelpazade sağlığa katkı sağlamaktadır. Kanserle mücadeleden astım hastalığına, sindirim sisteminin düzenli çalışmasından kalp sağlığına kadar birçok hastalıktan bünyeyi korur.
Karpuz Kardiyovasküler Sistemi ve Kemik Sağlığını Korur: Karpuzun bol miktarda içerdiği ‘likopen’ bizim kalp ve damar sağlığımız için önemlidir ve ayrıca kemik sağlığını korumada önemli bir faktör olarak kabul edilmektedir. Bunun yanında kan basıncını düzenler. Likopen açısından zengin gıdalar tüketen kişiler daha güçlü ve sağlıklı kemik yapılarına sahiptirler. Karpuz ayrıca kemik ve iskelet yapısını güçlendiren kalsiyum ve potasyum ihtiyacını karşılar.
Karpuz Vücuttaki Yağı Azaltır: Karpuz sitrülin üreten yağ hücrelerindeki yağın birikmesini azaltmak sağlar. Sitrülin, böbrek yardımıyla arjinine dönüştüren bir amino asittir. Karpuz, yağ yakıcı özelliği ile bünyede bulunan fazlalık yağı yakar ve kilo vermeyi sağlar. Ayrıca bu işlem ile birlikte böbreklerin aşırı çalışarak yorulmasını da engeller.
Karpuz Antienflamatuar ve Antioksidan Desteği Sağlar: Karpuz flavonoidler, karotenoidler ve triterpenoidler gibi fenolik bileşikler bakımından zengindir. Karpuz, karotenoid likopen inflamasyonu azaltarır ve serbest radikallerin nötralize edilmesini sağlar. Antioksidan özelliği ile bünyede bulunan birçok parazit ve serbest radikalleri kolay bir şekilde dışarı atılır.
Karpuz Böbrek Sağlığına Katkı Sağlar: Karpuz, doğal bir idrar söktürücü olduğu için idrar akışını hızlandırır. Bunu yaparken böbrekleri zorlamaz. Karpuzun bu özelliği böbreklerin işini kolaylaştırırken, karaciğerin de sağlıklı ve yorulmadan çalışması için katkı sağlar.
Karpuz Kas ve Sinirleri Destekler: Potasyum bakımından zengin olan karpuz harika bir elektrolit görevi görür. Bu özelliği ile vücutta bulunan kasların ve sinirlerin sağlıklı kalmalarına yardımcı olur. Potasyum sinirlerle alakalı uyarmaları olumlu etkilerken kasları güçlendirir.
Karpuz Göz Sağlığı İçin Faydalıdır: Karpuz gözlerin retina pigmentleri üretmesine yardımcı olur ve yaşa bağlı makula dejenerasyonu karşı korur. Beta karoten açısından zengin olduğu için gece körlüğüne yakalanma riskini azaltır.
Bağışıklık Sitemine Katkıda Bulunur: Karpuz C vitamini açısından zengindir. C vitamini hücre sağlığının korunması için önemli bir vitamindir. Bunun yanında karpuzun bu özelliği bağ dokusunu korur.
Karpuz Astımı Önleyebilir: Yüksek miktarda karpuz tüketenlerin astım hastalığına yakalanma riski tüketmeyenlere göre daha azdır. Bol miktarda C vitamini içeren karpuz, astım ataklarının şiddetini azaltabilir.
Karpuz Kan Basıncını Düzenler: Karpuz kan basıncını düzenleyerek bir bakıma kalp sağlığını da korumaktadır. Bunun yanında inme ve felç gibi riskleri azaltır. Günlük 3-4 dilip karpuz tiketimi özellikle yaşlılarda yaz aylarında görülen kalp sorunlarının giderilmesine yardımcı olabilir.
Karpuz Kuvvetli Bir Antioksidandır: Karpuz çok iyi derecede C vitamini içermektedir ve diğer birçok hastalığın yanında kansere neden olan serbest radikallerle mücadele eder ve vücudun hastalıklara yakalanma riskini azaltır.
Karpuz Sindirim Sistemine Yardımcı Olur: Karpuz iyi miktarda lif içermektedir ve lif içeren bütün meyve ve sebze gibi sindirim sistemi için faydalıdır. Kabızlığı giderici özelliği vardır. Mide sağlığını korur.
Kas Ağrılarını ve Uykusuzluğu Giderir: Karpuzun diğer bir faydası da uykusuzluk ve kas ağrılarını gidermesidir. Bu özelliğinden dolayı karpuzun ayrıca sinir sistemi üzerinde olumlu etkisi olduğunu söylemek yanlış olmaz.
Karpuz Cilt Sağlığını Korur: Karpuz cilt ve saç sağlığı için önemli besinler içermektedir. Cildin sağlıklı ve nemli kalmasını sağlayan, saçların kırılmasını engelleyen A vitamini karpuzda bol miktarda vardır.
Karpuz Suyunun Faydaları:
Karpuz suyunun kırmızı ve mükemmel tadının yanında sağlık açısından da birçok faydası vardır. Çok güçlü bir antioksidan olmasından dolayı kalp, mide, bağırsak başta olmak üzere birçok organın sağlığını koruduğunu söylemek mümkündür. Serbest radikaller ile mücadele ederek metabolizmayı ve bağışıklık sitemini hastalıklara karşı korur.
İşte karpuz suyunun faydaları:
Karpuz suyu, kanserle mücadelede bünyeye yardımcı olur. Yüksek miktarda likopen içermesi sayesinde kolon, pankreas ve mide kanserlerine yakalanma riskini azaltır.
Karpuz suyu ayrıca cilt ve deri kanserine yakalanma riskini azaltır. Günlük bir bardak karpuz suyu ayrıca kabızlık sorunlarını giderebilir.
Karpuz suyu kan akışını hızlandırır ve damar tıkanıklıklarını engeller
Karpuz suyunun cinsel isteği arttırdığını belirten sağlık uzmanları vardır.
Yapılan deneyler sonucu karpuz suyunun kilo vermeye yardımcı olduğu anlaşılmıştır.
Karpuz suyu iltihap ve enfeksiyon sorunlarını giderebilir.
Karpuz suyunun böbreklere faydası vardır.