TİTAN
*Melekler Mekanı*
Ses Kısıklığına En İyi Çözüm Ballı Turp!
ballı turp, ballı turp nasıl hazırlanır, ballı turp yapılışı
Sevgili melekler, yerel seçim mitinglerinde sesi kısılan Başbakanın sesinin ballı turpla iyileştirildiğini biliyor muydunuz? Sağlık sorunlarında başvurulan alternatif tıp yöntemlerinden biri olan ballı turp ses kısıklığına çok iyi geliyor ve kısa bir sürede ses tellerini rahatlatıp, sesi açıyor. Peki ballı turp nasıl hazırlanıyor?...
Büyükçe bir kırmızı turpun üzeri, ceviz büyüklüğünde, bıçakla oyuluyor. Oluşan çukura tepeleme bir tatlı kaşığı kadar bal dökülüyor. Turp bu halde çukur bir tabağa koyulup 24 saat bekletiliyor. Ertesi gün, tabağın dibinde biriken sıvıdan, üç beş saat arayla birer kaşık içiliyor.
Bir başka turp yöntemine göre de bir litre suya 1-2 tane turp doğranıyor, 10 dakika kaynatıldıktan sonra süzülüp, gargara yapılıyor. Bu yöntemin yanında bıldırcın yumurtası, taze pişmemiş yumurta yutulması, temiz ve ince bir tülbentin içine; 10 yaprak lahana konulması ve iyice suyu çıkarıldıktan sonra, suyuna pişmiş bir yumurtanın ezilmiş sarısı konup, iyice karıştırıldıktan sonra içilmesi yöntemide tavsiye ediliyor.
Sevgili melekler, yerel seçim mitinglerinde sesi kısılan Başbakanın sesinin ballı turpla iyileştirildiğini biliyor muydunuz? Sağlık sorunlarında başvurulan alternatif tıp yöntemlerinden biri olan ballı turp ses kısıklığına çok iyi geliyor ve kısa bir sürede ses tellerini rahatlatıp, sesi açıyor. Peki ballı turp nasıl hazırlanıyor?...
Büyükçe bir kırmızı turpun üzeri, ceviz büyüklüğünde, bıçakla oyuluyor. Oluşan çukura tepeleme bir tatlı kaşığı kadar bal dökülüyor. Turp bu halde çukur bir tabağa koyulup 24 saat bekletiliyor. Ertesi gün, tabağın dibinde biriken sıvıdan, üç beş saat arayla birer kaşık içiliyor.
Bir başka turp yöntemine göre de bir litre suya 1-2 tane turp doğranıyor, 10 dakika kaynatıldıktan sonra süzülüp, gargara yapılıyor. Bu yöntemin yanında bıldırcın yumurtası, taze pişmemiş yumurta yutulması, temiz ve ince bir tülbentin içine; 10 yaprak lahana konulması ve iyice suyu çıkarıldıktan sonra, suyuna pişmiş bir yumurtanın ezilmiş sarısı konup, iyice karıştırıldıktan sonra içilmesi yöntemide tavsiye ediliyor.