semai :)
merhabalar arkadaşlar bu yemeğe semai ismini biz koyduk halamız bize sabah kahvaltıları için yapardı adıda sema bizde yemeğe semai adını verdik 😀 umarın anlaşılır bir biçimde anlatabilirim ....
malzemeler :
5 adet orta boy patates
4-5 yumurta
1 kahve fincanı un
1 kahve fincanı süt
biraz kaşar
tuz,pulbiber
yapılışı :
patatesleri soyuyoruz ve küp küp doğruyoruz (küp şeker kadar)
az miktarda yağ (3-4 çorba kaşığı) ile teflonda kızarıyoruz
bu arada derin bir kaba yumurtaları kırıyoruz içine kaşarı rendeliyoruz süt ve unuda ilave ediyoruz, göz kararı tuz ve pulbiberide ilave ettikten sonra çırpıyoruz. (akışkan bir kıvamda olması gerekiyor eğer kıvamı gözünüze kalın gelirse süt yada yumurta ilave edebilirsiniz.)
patesler kızardıktan sonra ocağı kısıyoruz hazırladığımız karışımı üzerine döküyoruz karıştırıp alt yüzeyi kızarana kadar bekliyoruz (omlet yapar gibi) alt yüzey kızardıktan sonra ters çeviriyoruz diğer yüzünü kızarana kadar pişiriyoruz. görüntüsü tepside pişirilmiş kek gibi oluyor 5 cm falan kalınlığında. pişirme işlemi bittikten sonra geniş bir kaba alıp afiyetle kahvaltıda yiyoruz..... (patates tuzu çok çeker biliyorsunuz kızaran patateslerde azıcık tuz atabilirsiniz)
umarım anlatabilmişimdir ve beğenirsiniz şimdiden denemek isteyenlere afiyet olsunnnn
malzemeler :
5 adet orta boy patates
4-5 yumurta
1 kahve fincanı un
1 kahve fincanı süt
biraz kaşar
tuz,pulbiber
yapılışı :
patatesleri soyuyoruz ve küp küp doğruyoruz (küp şeker kadar)
az miktarda yağ (3-4 çorba kaşığı) ile teflonda kızarıyoruz
bu arada derin bir kaba yumurtaları kırıyoruz içine kaşarı rendeliyoruz süt ve unuda ilave ediyoruz, göz kararı tuz ve pulbiberide ilave ettikten sonra çırpıyoruz. (akışkan bir kıvamda olması gerekiyor eğer kıvamı gözünüze kalın gelirse süt yada yumurta ilave edebilirsiniz.)
patesler kızardıktan sonra ocağı kısıyoruz hazırladığımız karışımı üzerine döküyoruz karıştırıp alt yüzeyi kızarana kadar bekliyoruz (omlet yapar gibi) alt yüzey kızardıktan sonra ters çeviriyoruz diğer yüzünü kızarana kadar pişiriyoruz. görüntüsü tepside pişirilmiş kek gibi oluyor 5 cm falan kalınlığında. pişirme işlemi bittikten sonra geniş bir kaba alıp afiyetle kahvaltıda yiyoruz..... (patates tuzu çok çeker biliyorsunuz kızaran patateslerde azıcık tuz atabilirsiniz)
umarım anlatabilmişimdir ve beğenirsiniz şimdiden denemek isteyenlere afiyet olsunnnn