Selülit ve Vücut Çatlağına KARBOKSİTERAPİ İle Çözüm

Uzman SühaN

Administrator
Selülit ve Vücut Çatlağına KARBOKSİTERAPİ İle Çözüm
bu konu;selülit nasıl geçer,vücut çatlağına çözümler,karboksiterapi nedir hakkında bilgiler vermektedir..

Karboksiterapi uygulaması cilt altına karbondioksit gazı enjektesiyle yapılan uygulamadır. Küçük bir iğne yardımıyla ciltaltındaki yağ dokusuna CO2 gazı enjekte edilir.Yıllardır vücudunuzun her hangi bir yerindeki çatlaktan şikayetçiseniz,bacaklarınızda selülitleriniz var ise konumuzu dikkatlice okumanızı tavsiye ederiz..Karboksiterapi vücudun herbölgesine uygulanabilir. En çok kullanıldığı alanlar; basen, kalça, karın bölgelerindeki yağlanmalar, doğum sonrası oluşan çatlaklar ve sarkmalar, sarkık göğüsler, bacaklardaki selülit ve varisler, liposuction tedavisi ile oluşan bozukluklar, çene altındaki bozukluklardır.İşte selülitleriniz için,çatlaklar için ,vücuttaki sarkmalar için karboksiterapi uygulaması...





Karboksiterapi, tıp dünyası ve kozmotolojinin son yıllarda çok sık başvurduğu karbokdioksit (CO2) gazı yardımıyla yapılan uygulamalardır. Bu yazımızda karboksiterapi uygulamaları hakkında merak edilen herşeyi sorular ve cevaplar şeklinde bulabileceksiniz.


Karboksiterapi tedavisi yaklaşık 80 küsür yıldan beri tıp alanındaki uygulamalarda kullanılmaktadır. Son 10 sene içinde de karbondioksit (CO2) gazı ile karboksiterapi uygulamaları, Amerika(ABD) gibi ülkeler başta olmak üzere birçok ülkede estetik, güzellik uygulamalarında, bölgesel zayıflama, cilt yenileme tedavileri, çeşitli dolgu tedavileri ve bunun gibi daha birçok uygulamada başarılı sonuçlar elde edilmiş ve en çok tercih edilen estetik uygulamaları arasında yer almıştır. Cilt altına yapılan Karbondioksit gazı enjeksiyonuyla kan dolaşımını, metabolizma hızını ve dokuların oksijenasynunu arttırarak çeşitli hastalıkların tedavisinde, selülit ve bölgesel yağlanma tedavilerinde de başarılı olmaktadır.


CO2 Karbondioksit gazı vücudumuzun dakikada yaklaşık 1.5 litre üretip, dışarı bıraktığı bir gaz türüdür. Fazlası Zararlı bir gaz olan Karbondioksit gazı, Karboksiterapi uygulamalarında kullanılan CO2 miktarı vücudun dakikada üretip dışarı attığı karbondioksit gazı miktarından daha azdır. Bu yüzden dolayı karboksiterapi uygulamaları zararsızdır.


Peki Karboksiterapi nedir, nasıl yapılır, hangi tedavilerde, vücudun nerelerine karboksiterapi tedavisi uygulanır, en az kaç seans gereklidir, karboksiterapinin yan etkileri var mıdır, karboksiterapide dikkat edilecek noktalar nelerdir gibi soruların cevaplarına beraber bakalım


* Karboksiterapi Nedir, Karboksiterapi Uygulaması Nasıl Yapılır?
Karboksiterapi uygulaması yukarıda da bahsettiğimiz gibi cilt altına karbondioksit gazı enjektesiyle yapılan uygulamadır. Küçük bir iğne yardımıyla ciltaltındaki yağ dokusuna CO2 gazı enjekte edilir.
Uygulama yapılacak bölgeye bir seansta bir ya da iki CO2 enjektesi yeterli olur. Karboksiterapi uygulaması esnasında ağrı ve acı hissedilmez ancak uygulama yapılan bölgede hafif tahriş ve şişlik görülebilir. Bu tahriş de bir iki gün içerisinde kendiliğinden kaybolur. Karboksiterapi uygulaması seansından hemen sonra günlük işlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz.


* Karboksiterapi Uygulaması Nasıl Etkili Olur?
Karboksiterapi uygulaması sırasında ciltaltındaki yağ dokuya enjekte edilen CO2 gazı damarların genişlemesine yardım ederek, damarlarda daha fazla oksijen bulunmasını sağlar. Oksijen gazı oranının artmasıyla o bölgedeki yağ yıkımı hızlanır, bununla birlikte metabolizma hızlanarak vücut salgılarını uyarır ve vücuttaki yağ yakımı da hızlanmış olur. Sonuçta karboksiterapi ile vücutta belirgin bir sıkılaşma, yağlarda azalma ve vücutta elastikiyeti arttırır. Bu nedenle selülit tedavilerinde, çatlakların tedavilerinde, varis tedavisinde ve birçok estetik uygulamada başvurulur.


* Karboksiterapide Etkili Bir Sonuç İçin En Az Kaç Seans Gereklidir ve İki Seans Arası Ne Kadardır?
Karboksiterapi seans süreleri hangi tedavi için kullanıldığına bağlıdır. Örneğin selülit tedavisinde yağ ve selülit miktarına bağlıdır. Karboksiterapi uygulamasının bir seansı yaklaşık yarım saat sürer ve üç gün arayla uygulanabilir. 5. seanstan sonra gözle görülür fark meydana gelir. 20 seans sonunda etkili bir sonuç elde edilir.


* Karboksiterapi Uygulamasının Yan Etkileri Var Mı?
Karboksiterapi uygulamalarında kalıcı bir yan etkiye rastlanmaz. Uygulanan bölgede hafif morluk ve şişmeler oluşabilir. Bunlarda hafif bir yürüyüşün ardından kendiliğinden kaybolur


* Karboksiterapi Vücutta Nerelere Uygulanır ve Hangi Tedavilerde Kullanılır?
Karboksiterapi vücudun herbölgesine uygulanabilir. En çok kullanıldığı alanlar; basen, kalça, karın bölgelerindeki yağlanmalar, doğum sonrası oluşan çatlaklar ve sarkmalar, sarkık göğüsler, bacaklardaki selülit ve varisler, liposuction tedavisi ile oluşan bozukluklar, çene altındaki bozukluklardır. Bunların tedavisinde karboksiterapi kullanılır. Ayrıca zayıflamış saç köklerinin canlanması, vücuttaki deformasyonların giderilmesi, cildin sıkılaşması ve gençleştirilmesi tedavilerinde de karboksiterapi yöntemi etkilidir.


* Karboksiterapi Kimlere Uygulanır, Kimlere Uygulanamaz?
Karboksiterapi, hipertansiyon ve şeker hastalarına önerilmez. Bunların dışında doktorun uygun gördüğü herkese uygulanabilir.


* Karboksiterapide Dikkat Edilmesi Gerekenler
Karboksiterapi yaptıracağınız merkezi iyi belirlemeniz gerekir. Bu uygulamayı uzman kişilerin yapması gerekir. Karboksiterapi yapan güzellik ve estetik merkezlerini lazerepilasyonu.net isimli sitemizden takip edebilirsiniz