Şeftali suyunun bebeklere faydaları

Uzman SühaN

Administrator
Şeftali suyunun bebeklere faydaları
Yaz mevsiminin sevilen meyvelernden biridir şeftali. Şeftali bünyesinde bir çok veitamin ve mineral barındırır. Hem bebeklere hemde yetişkinlere sayısız faydası vardır. Şeftali C vitamini ve A vitamini bakımından yüksek ve çok miktarda lif içeriyor. Şeftalilerin diüretik etkiye sahip olduğu ve aynı zamanda doğal bir müshil olduğu bilinmektedir. Potasyum ve beta karoten bakımından zengin oldukları için bebekler için de iyidir. Bebekler altı aydan itibaren katı besinlere geçerken şeftali ile beslenebilir. Makalemizin devamında şeftali suyunun bebeklere faydaları , emziren anne şeftali suyu içebilir mi , şeftali suyu bebeklere ne zaman verilir ? Merak edilen tüm detayları makalemizin ilerleyen bölümlerinde bulabilirsiniz , daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.



emziren anne şeftali suyu içebilirmi.jpg







Şeftali anne sütüne gaz yapar mı ? Emziren annelerde gaz yapan yiyecekler arasında şeftali vardır. Ayrıca limon , portakal, armut, kayısı , erik ve greyfurt gibi diğer meyvelerde gaz yapan meyveler arasındadır. Fındık ve fıstık gibi kuruyemişler , Kafein içeren içecekler , Karnabahar, brokoli, pırasa ve lahana gibi sebzeler, Süt ürünleri, soda, soğan, çiğ sebzeler, Kuru fasulye, bakla ve bezelye gibi baklagiller emziren annede gaz yapabilir. Şeftali suyu gaz yapar mı ? Evet bazı meyvelerde ve şeftalide bulunan sorbital gaza neden olabilir. Nektarin, kabuğu üzerinde tüyleri olmayan şeftaliyle tadı ve besin değeri aynı olan bir meyvedir. Bebeklere nektarin ne zaman verilir ? Şeftali ve nektarin bebeklere 6. aydan itibaren verilebilir.





şeftali suyu bebeklere ne zaman verilir.jpg





Şeftali bebeklere ne zaman verilir


Şeftali, zengin antioksidan özelliklere ve birkaç temel vitamin ve doğal şekere sahiptir. İşte bebeğinizin tadını çıkarabileceğiniz şeftalilerin bazı sağlık yararları: Orta büyüklükteki bir şeftali, A ve C vitaminleri ve lutein, zeaksantin ve beta-kriptoksantin gibi antioksidanlar bakımından zengindir . Bu besinler, bebeğin gözlerinin sağlıklı gelişimi için önemlidir. Şeftali ve nektarin yaz aylarında olgunlaşır ve % 85 suyla bebeğin nemli kalmasına yardımcı olur. Nektarin bebeklere ne zaman verilir ? Daha önce belirttiğimiz gibi 6. aydan itibaren bebeğinizin diyetine nektarini dahil edebilirsiniz.Şeftali içerisinde bol miktarda bulunan potasyum bebeğin dolaşım sistemi için iyidir .




şeftali suyu gaz yaparmı.jpg





Şeftali suyunun bebeklere yararları


Şeftali , kemiklerin ve dişlerin sağlıklı gelişimi için gerekli olan florür içerir. Yeterli miktarda florür alımı diş çürüğünün önlenmesine yardımcı olur. Şeftali ayrıca kemik direncini korumak için önemli olan fosfor ve kalsiyum içerir.Ayrıca bol miktarda lif içerirler, bu nedenle kabızlığı önlemede veya tedavi etmede yardımcı olur.Şeftali meyvesi hamile kadınlar için çok faydalıdır çünkü kemiklerin, dişlerin, kıkırdakların, kasların, vs. oluşumunda etkilidir. İyi miktarda potasyum içerir. Meyve, yorgunluk, kramp, kaygı vb. Hamilelik sorunlarıyla başa çıkmanıza yardımcı olacaktır. Kadınlar ayrıca hamilelik sırasında birçok duygusal ve ruh hali problemiyle karşı karşıya kalır. Şeftali tükerek bu sorunlarla başa çıkılabilir.


Şeftali suyu, vücutta kanın daha iyi dolaşımına yardımcı olur. Vücuttaki kan basıncının ve kolesterol seviyesinin korunmasına yardımcı olur. Böylece, kan vücudun çeşitli bölgelerine sürekli akarken, kalp ve damar hastalıkları riskini önler. Demir açısından zengin şeftali suyu, anemik olma ihtimalini de azaltır. Şeftali suyu vücudun bağışıklığını arttırmaya yardımcı olur. Vücudumuza saldıran çeşitli enfeksiyonlarla savaşır. Şeftali lif bakımından zengindir, hazımsızlık problemini azaltmaya yardımcı olur.Şeftali suyu doğada antioksidan ve antienflamatuvardır. Eklemlerde veya vücudun herhangi bir yerinde iltihaplanmanın azaltılmasına yardımcı olur.


Bebekler İçin İnanılmaz Şeftali İçerikli Tarifler

1. Şeftali püresi


Şeftalileri doğrayın ve tel bir süzgeçten geçirin , yahut blendırınız varsa bu blendır yardımıylada püre yapabilirsiniz. Şeftalileri kaynatarak, buğulayarakta işleyebilrisiniz.

Şeftali ve elma püresi

Elma ve şeftali meyvelerinin püresini bebeğinize yedirmenin çok sayıda faydası vardır. Sindirimini destekler ayrıca çok besleyici bir püredir.
1 su bardağı doğranmış şeftali
1 su bardağı kıyılmış elma
3-4 bardak su

Meyveleri doğrayın ve belirtilen miktarda su ilave edin yumuşayana kadar pişirin. Soğuyan püreyi bebeğinize verebilirsiniz.

Şeftali ve havuç püresi

Bir başka besleyici özelliği olan harika ikili. Şeftali ve havuç A vitamini bakımından zengindir.Vitamin iyi bir görüş ve sağlıklı kemik gelişimi için gereklidir.

1 su bardağı doğranmış şeftali
1 su bardağı rendelenmiş havuç
3-4 bardak su

Öncelikle havucu pişirin daha sert olduğundan geç pişer. Pişmeye yakın şeftaliyi ilave edin.

Şeftali ve pirinç unu püresi

Pirinç karbonhidrat şeftali vitamin ve mineralleri bünyesinde barındırır.Bebeğiniz için çok sağlıklı bir mamadır.

1 su bardağı doğranmış şeftali
2 su bardağı pirinç unu
3-4 bardak su

Bu tarif için önce şeftalileri kaynatın ardından pirinç ununu pişirin. Daha sonra her iki karışımı birleştirin.


Şeftali bebeklerde allerji yaparmı


İshal olan bebeğe şeftali verilirmi ? Antioksidanlar açısından zengin şeftali ayrıca C vitamini , riboflavin, potasyum ve lif de sağlar. Bebeklere ishal için şeftali püresi verilebilir. Şeftali bağışıklığı büyük ölçüde arttırmada yardımcı olur. Şeftali, vücudun kolinerjik sistemi üzerinde çalışan, bol miktarda folat içerir.Şeftalilerde bulunan kersetin ve klorojenik asidin kanser hücresi çoğalmasını durduracağı ve böylece hücresel sağlığı iyileştirdiği bulunmuştur.Şeftalinin doğal tatlı tadı, bebeğe ilk meyve olarak sunulması idealdir.Bebeğinizin şeftaliye karşı allerjisi olabilir. Çiğ şeftali en alerjik yiyecekler arasındadır, ancak alerjenik özellikleri pişirildiklerinde önemli ölçüde azalır . Bebeğinizde genel halsizlik, hırıltılı solunum, karı ağrısı, kurdeşen benzeri döküntüler görülüyorsa derhal doktora götürün.



İnsan vücudundaki önemli bir unsur potasyumdur, çünkü kas ve sinir hücrelerini çeşitli işlevlerinde kolaylaştıran çok önemli bir elektrolittir. Kritik olarak düşük potasyum seviyeleri, hipopotasemi sendromu olarak da bilinen hipokalemi olarak bilinen bir duruma neden olabilir. Bu, önemli kas atrofisine ve ayrıca aritmiye yol açabilir ve ciddi bir hastalıktır. Şeftaliler potasyum bakımından zengindir . Şeftaliler çok miktarda A vitamini ve beta karoten içerir. Beta karoten A vitamininin öncüsüdür, bu nedenle temel olarak her iki element de genel görme yeteneğini geliştirir.Demir ve K vitamini bakımından zengin olan şeftali, kalbin sağlıklı kalmasına yardımcı olur. K Vitamini kanın pıhtılaşmasını önler, böylece çeşitli kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar. Kırmızı kan hücrelerinin oluşumu için demir gereklidir. Kanı sağlıklı tutar ve demir eksikliğinden kaynaklanan anemiyi önler. Şeftali içindeki likopen ve lutein de kalp hastalığı riskini azaltır.


Şeftali ayrıca kemiklerde ve dişlerde bulunan florür ve az miktarda kalsiyum içerir. Bu nedenle, şeftali tüketimi kemik hastalıklarını ve çeşitli diş problemlerini iyileştirmeye yardımcı olabilir. Çok fazla besin varlığından dolayı şeftali hamile kadınlar için son derece değerlidir. Şeftalilerdeki C vitamini bebeğin genel büyümesine yardımcı olur, aynı zamanda bu süre içinde son derece önemli olan demir emilimine yardımcı olur. Şeftaliler, folik asit kaynağı olan folat içerir ve bu nedenle anne ve bebeğe birçok yönden fayda sağlar.Lif ve potasyum varlığı, hamileliğin yan etkileri ile başa çıkmada yardımcı olur. Şeftali, alkali içeriği ve lifleri nedeniyle sağlıklı sindirim sağlığını korumak için iyidir. Şeftalilerdeki diyet lifi suyu emer ve kabızlık, hemoroid, mide ülseri, gastrit ve düzensiz bağırsak hareketleri gibi mide rahatsızlıklarının önlenmesine yardımcı olur. Şeftali bebeğiniz için faydalıdır ancak bebeğinize şeftali sunmadan önce mutlaka hekime danışın..
 
Geri
Üst