Sebzeli omlet
sebzeli omlet
Malzemeler:
5 yumurta
1 çay bardağı bezelye
250 gr ıspanak
3 taze soğan
2 patates
1 sivri biber
1 kırmızı biber
1 yemek kaşığı un
1 çaykaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
*Patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Kızgın yağda kızartın. Ispanak, kırmızı biber, yeşil biber ve taze soğanları ince doğrayın. Yumurtaları bir kaseye kırıp, un, tuz ve kabartmatozunu ekleyerek çırpın.
*Teflon tavada zeytinyağını ısıtın. Ispanak, taze soğan, sivri biber, bezelye, kırmızı biber ve patatesleri ekleyip 2 dakika soteleyin.
*Sebzelerin üzerine çırpılmış yumurtayı ekleyin. Tavayı hafif sallayarak karışımın yayılmasını sağlayın. Tavanın kapağını kapatarak pişirin. Alt tarafı hafif kızarınca bir tabak yardımıyla omleti çevirin. Bir kaç dakika daha pişirerek ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
Malzemeler:
5 yumurta
1 çay bardağı bezelye
250 gr ıspanak
3 taze soğan
2 patates
1 sivri biber
1 kırmızı biber
1 yemek kaşığı un
1 çaykaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
*Patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Kızgın yağda kızartın. Ispanak, kırmızı biber, yeşil biber ve taze soğanları ince doğrayın. Yumurtaları bir kaseye kırıp, un, tuz ve kabartmatozunu ekleyerek çırpın.
*Teflon tavada zeytinyağını ısıtın. Ispanak, taze soğan, sivri biber, bezelye, kırmızı biber ve patatesleri ekleyip 2 dakika soteleyin.
*Sebzelerin üzerine çırpılmış yumurtayı ekleyin. Tavayı hafif sallayarak karışımın yayılmasını sağlayın. Tavanın kapağını kapatarak pişirin. Alt tarafı hafif kızarınca bir tabak yardımıyla omleti çevirin. Bir kaç dakika daha pişirerek ocaktan alın. Sıcak servis yapın.