*MeleK*
♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Sarımsaklı Bulgur Köftesi
sarımsaklı bulgur köftesi soslu bulgur köftesi kıymasız bulgurlu köfte kıymasız bulgurlu köfte
Bir su bardağı köftelik bulgur
150 gr. yağsız kıyma
1 bardak un
1 - 1,5 bardak kaynar su
1 yumurta
1 çorba kaşığı kuru nane
1 çorba kaşığı kimyon (silme)
Sosu Malzemeleri
150 gr sıvı yağ
10 diş sarmısak
2 dolu çorba kaşığı biber salçası
1 dolu çorba kaşığı domates salçası
2 domates rendesi
Kırmızı pul biber
½ limon suyu
1 çorba kaşığı kimyon (silme)
Süsleme için maydanoz
Tuz, karabiber
Bulgurun üzerine kaynar suyu döküp, arada bir karıştırarak şişmesini sağlayın. Soğuyunca unu katarak karıştırın. Malzemeler bölümünde yazılı yumurta, baharatıda katarak kıyma ile birlikte iyice yoğurun. Küçük ceviz büyüklüğünde toplar yapıp, ortasına basarak bir çukur oluşturun ve kaynamakta olan suyun içine atın.
Birbirine yapışmaması için bir iki karıştırın. (Suya yeni atılanlar dibe çöker pişmişler yüzeye gelir.) Delikli bir kepçe ile pişmişleri çıkararak bir kenara alın.(Köftelerin sıcak kalması için 100 dereceye ısıtılmış fırında bekletilebilir.)
Sos için, sıvı yağı hafifçe kızdırıp, macun halindeki sarmısakları ve diğer sos malzemelerini katınız bir miktar daha ateşte tutun. Rende domates ile birlikte karıştırarak çekmesini sağlayın.
Kıvama gelince hazırlanan sosu köftelerin üzerine dökün. Soslu köfteleri servis tabağına alın ve kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servise çıkarın.(Zeytinyağı fazla gelmiş ise onu servis tabağına koymayın) Sıcak servis yapın.
Bir su bardağı köftelik bulgur
150 gr. yağsız kıyma
1 bardak un
1 - 1,5 bardak kaynar su
1 yumurta
1 çorba kaşığı kuru nane
1 çorba kaşığı kimyon (silme)
Sosu Malzemeleri
150 gr sıvı yağ
10 diş sarmısak
2 dolu çorba kaşığı biber salçası
1 dolu çorba kaşığı domates salçası
2 domates rendesi
Kırmızı pul biber
½ limon suyu
1 çorba kaşığı kimyon (silme)
Süsleme için maydanoz
Tuz, karabiber
Bulgurun üzerine kaynar suyu döküp, arada bir karıştırarak şişmesini sağlayın. Soğuyunca unu katarak karıştırın. Malzemeler bölümünde yazılı yumurta, baharatıda katarak kıyma ile birlikte iyice yoğurun. Küçük ceviz büyüklüğünde toplar yapıp, ortasına basarak bir çukur oluşturun ve kaynamakta olan suyun içine atın.
Birbirine yapışmaması için bir iki karıştırın. (Suya yeni atılanlar dibe çöker pişmişler yüzeye gelir.) Delikli bir kepçe ile pişmişleri çıkararak bir kenara alın.(Köftelerin sıcak kalması için 100 dereceye ısıtılmış fırında bekletilebilir.)
Sos için, sıvı yağı hafifçe kızdırıp, macun halindeki sarmısakları ve diğer sos malzemelerini katınız bir miktar daha ateşte tutun. Rende domates ile birlikte karıştırarak çekmesini sağlayın.
Kıvama gelince hazırlanan sosu köftelerin üzerine dökün. Soslu köfteleri servis tabağına alın ve kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servise çıkarın.(Zeytinyağı fazla gelmiş ise onu servis tabağına koymayın) Sıcak servis yapın.