Uzman SühaN
Administrator
Sarımsağın bilinmeyen yararları
Sarımsak , yemeklerde tatlandırıcı olarak yaygın olarak kullanılan bir bitkidir, aynı zamanda hastalıkları geniş bir yelpazede tedavi etmek için antik ve modern tarih boyunca ilaç olarak kullanılmaktadır. Sarımsak binlerce yıldır tüm dünyada kullanılıyor. Kayıtlar, Giza piramitleri inşa edildiğinde yaklaşık beş bin yıl önce sarımsağın kullanıldığını gösteriyor. Sarımsak,sarımsağın faydaları,sarımsak neye iyi gelir,sarımsağın yararları,sarımsak kullanımı ile ilgili tüm bilgileri makalemizin devamın da bulabilirsiniz..
Sarımsağın Özellikleri ve Faydaları
Sarımsak uzun zamandır çeşitli hastalıkları tedavi etmek için kullanılan doğal bir sağlık tedavisi olarak bilinir. Çoğu ülkede kaynağı çok kolaydır ve pişmiş veya taze olarak tüketilebilir. En kolay yemeğinize dahil edilir veya kendi başına yenilebilir. Kendinizi taze sarımsak ile sınırlamanıza gerek yok. Sarımsak tozu veya kurutulmuş sarımsak gevrekleri gündelik kullanım için dolabın içinde saklamak kadar etkili ve süper kolaydır.
Sarımsağın kimyası
Eski zamanlarda, sarımsak yaraları, parazitleri ve bağırsak rahatsızlıklarını tedavi etmek için kullanılmıştır ve son on yılda bu popüler mutfak lezzeti , kanser kalp rahatsızlığı gibi durumların önlenmesinde kullanılmaktadır.. Sarımsak kükürt bileşikleri, enzimler ,vitaminler, mineraller lif de dahil olmak üzere çeşitli besin maddeleri içerir. Sarımsakta bulunan en aktif bileşiklerden biri, güçlü bir antioksidan olan allisindir. Allicin bütün sarımsakta bulunmaz, ancak çiğ sarımsak öğütülüp kesildikten sonra üretilir
Kanser
Sarımsak birkaç kanser türü riskinde azalma ile bağlantılıdır. Ulusal Kanser Enstitüsü kanserin önlenmesi için herhangi bir besin takviyesi tavsiye etmemektedir, ancak potansiyel antikanser özellikleri ile sarımsağı tanımlıyorlar.
Sarımsağı çok özel kılan nedir?
Karakteristik keskin kokusunun nedeni olan çeşitli güçlü sülfür içeren bileşikler vardır.
Sarımsağın hayati bileşik olan Allicinin, anti-bakteriyel, anti-viral, anti-fungal ve anti-oksidan özelliklere sahip olduğu bilinmektedir. İşte bu yüzden sarımsak en iyisi doğranmış, kıyılmış veya püre haline getirildiğinde tüketilmelidir.Sarımsak da güvenilir bir selenyum kaynağıdır.Sarımsak Bakteri, viral, mantar, maya ve solucan enfeksiyonlarını kontrol etmeye yardım eder.Sarımsakta bulunan ajoenein pıhtılaşma önleyici özellikleri vücuttaki kan pıhtılarının oluşumunu önlemeye yardımcı olur.Tansiyonunuzu kontrol etmenize yardımcı olmak için günlük yemeklerinize sarımsak ekleyebilirsiniz. Ayrıca kan basıncınızı kontrol altında tutmak için günde 1 diş çiğ sarımsak tüketebilirsiniz.
Sarımsağın Faydaları
Siyah sarımsağın faydaları saymakla bitmiyor
Çiğ ezilmiş sarımsaktaki allisin kardiyovasküler sisteminiz için önemli yararlar sağlar. Yapılan araştırmalar , sarımsak tüketiminin hem total kolestrol hem de düşük yoğunluklu lipoprotein kötü kolesterolün kan düzeylerini düşürdüğü sonucuna varmıştır. Sarımsak hipertansiyonu tedavi için bir bitkisel maddedir. Yüksek basınç seviyelerine maruz kaldığında içinde bulunan allisin kan damarlarını rahatlatır. Diyabet, böbrekler zarar sinir sistemi fonksiyonlarını inhibe kalp bozukluklarına neden ve hatta zayıf görme yeteneği yol açabilir. Sarımsaktan ekstrakte edilen yağ diyabetik hastaları bu yan etkilerden koruyabilir.
Sarımsağın iyi geldiği diğer hastalıklar
Modern bilim sarımsak güçlü olduğunu göstermiştir.. Sarımsak, C vitamini ve B6, manganez, selenyum ve diğer antioksidanları (özellikle allicin) içerir.
Daha yeni kanıta dayalı araştırmalar, sarımsağın yüksek tansiyon, kardiyovasküler hastalık, kolestrol, soğuk algınlığı ve bazı kanserlere karşı etkili olabileceğini önermektedir.Çiğ sarımsak soğuk algınlığı ve öksürük tedavisinde kullanılır.Sarımsak dizanteri gibi en bağırsak sorunları temizler . Sarımsakta belirli afrodizyak özellikleri vardır. Cinsel isteği artırmak için kullanılabilir.
Sarımsak, dünyadaki en değerli ve çok yönlü gıdalardan biridir. Günümüzde sarımsak, yaygın olarak kabul gören bir sağlık takviyesidir. Sarımsak, kalp ve bağışıklık sisteminin esenliğini antioksidan özelliklerle desteklemekte ve sağlıklı kan dolaşımı sağlamaya yardımcı olmaktadır. Sarımsağın en güçlü faydalarından biri, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmesidir.
Sarımsağın tüm avantajlarını elde etmek için taze ve çiğ yemeniz gerekmektedir.. Birçok kişi çiğ sarımsak tadına tahammül edemez; Hafifçe pişirilmiş haldeyken kullanmak hiç kullanmamanızdan iyidir. Sağlıklı bir yaşam için sarımsak kullanmayı tercih edin. Sağlıklı günler diliyoruz..
Sarımsağın Özellikleri ve Faydaları
Sarımsak uzun zamandır çeşitli hastalıkları tedavi etmek için kullanılan doğal bir sağlık tedavisi olarak bilinir. Çoğu ülkede kaynağı çok kolaydır ve pişmiş veya taze olarak tüketilebilir. En kolay yemeğinize dahil edilir veya kendi başına yenilebilir. Kendinizi taze sarımsak ile sınırlamanıza gerek yok. Sarımsak tozu veya kurutulmuş sarımsak gevrekleri gündelik kullanım için dolabın içinde saklamak kadar etkili ve süper kolaydır.
Sarımsağın kimyası
Eski zamanlarda, sarımsak yaraları, parazitleri ve bağırsak rahatsızlıklarını tedavi etmek için kullanılmıştır ve son on yılda bu popüler mutfak lezzeti , kanser kalp rahatsızlığı gibi durumların önlenmesinde kullanılmaktadır.. Sarımsak kükürt bileşikleri, enzimler ,vitaminler, mineraller lif de dahil olmak üzere çeşitli besin maddeleri içerir. Sarımsakta bulunan en aktif bileşiklerden biri, güçlü bir antioksidan olan allisindir. Allicin bütün sarımsakta bulunmaz, ancak çiğ sarımsak öğütülüp kesildikten sonra üretilir
Kanser
Sarımsak birkaç kanser türü riskinde azalma ile bağlantılıdır. Ulusal Kanser Enstitüsü kanserin önlenmesi için herhangi bir besin takviyesi tavsiye etmemektedir, ancak potansiyel antikanser özellikleri ile sarımsağı tanımlıyorlar.
Sarımsağı çok özel kılan nedir?
Karakteristik keskin kokusunun nedeni olan çeşitli güçlü sülfür içeren bileşikler vardır.
Sarımsağın hayati bileşik olan Allicinin, anti-bakteriyel, anti-viral, anti-fungal ve anti-oksidan özelliklere sahip olduğu bilinmektedir. İşte bu yüzden sarımsak en iyisi doğranmış, kıyılmış veya püre haline getirildiğinde tüketilmelidir.Sarımsak da güvenilir bir selenyum kaynağıdır.Sarımsak Bakteri, viral, mantar, maya ve solucan enfeksiyonlarını kontrol etmeye yardım eder.Sarımsakta bulunan ajoenein pıhtılaşma önleyici özellikleri vücuttaki kan pıhtılarının oluşumunu önlemeye yardımcı olur.Tansiyonunuzu kontrol etmenize yardımcı olmak için günlük yemeklerinize sarımsak ekleyebilirsiniz. Ayrıca kan basıncınızı kontrol altında tutmak için günde 1 diş çiğ sarımsak tüketebilirsiniz.
Sarımsağın Faydaları
Siyah sarımsağın faydaları saymakla bitmiyor
Çiğ ezilmiş sarımsaktaki allisin kardiyovasküler sisteminiz için önemli yararlar sağlar. Yapılan araştırmalar , sarımsak tüketiminin hem total kolestrol hem de düşük yoğunluklu lipoprotein kötü kolesterolün kan düzeylerini düşürdüğü sonucuna varmıştır. Sarımsak hipertansiyonu tedavi için bir bitkisel maddedir. Yüksek basınç seviyelerine maruz kaldığında içinde bulunan allisin kan damarlarını rahatlatır. Diyabet, böbrekler zarar sinir sistemi fonksiyonlarını inhibe kalp bozukluklarına neden ve hatta zayıf görme yeteneği yol açabilir. Sarımsaktan ekstrakte edilen yağ diyabetik hastaları bu yan etkilerden koruyabilir.
Sarımsağın iyi geldiği diğer hastalıklar
Modern bilim sarımsak güçlü olduğunu göstermiştir.. Sarımsak, C vitamini ve B6, manganez, selenyum ve diğer antioksidanları (özellikle allicin) içerir.
Daha yeni kanıta dayalı araştırmalar, sarımsağın yüksek tansiyon, kardiyovasküler hastalık, kolestrol, soğuk algınlığı ve bazı kanserlere karşı etkili olabileceğini önermektedir.Çiğ sarımsak soğuk algınlığı ve öksürük tedavisinde kullanılır.Sarımsak dizanteri gibi en bağırsak sorunları temizler . Sarımsakta belirli afrodizyak özellikleri vardır. Cinsel isteği artırmak için kullanılabilir.
Sarımsak, dünyadaki en değerli ve çok yönlü gıdalardan biridir. Günümüzde sarımsak, yaygın olarak kabul gören bir sağlık takviyesidir. Sarımsak, kalp ve bağışıklık sisteminin esenliğini antioksidan özelliklerle desteklemekte ve sağlıklı kan dolaşımı sağlamaya yardımcı olmaktadır. Sarımsağın en güçlü faydalarından biri, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmesidir.
Sarımsağın tüm avantajlarını elde etmek için taze ve çiğ yemeniz gerekmektedir.. Birçok kişi çiğ sarımsak tadına tahammül edemez; Hafifçe pişirilmiş haldeyken kullanmak hiç kullanmamanızdan iyidir. Sağlıklı bir yaşam için sarımsak kullanmayı tercih edin. Sağlıklı günler diliyoruz..