Salgam suyunun faydalari

CaRiZmA

Vip Melek
Üye
Salgam suyunun faydalari
hamilelikte şalgam suyu gebelikte şalgam suyu hamilelikte içilir mi suyunun faydaları hamileler içebilirmi
Şalgam Curiciferae familyasından Brassica cinsine ait bir bitkidir.Kökü ve
yaprakları için ekilir.Bileşiminde kalsiyum ve demir gibi madensel maddeler
ile A,C VE B grubu vitaminleri bulunur.Şalgam suyu yapımında maya olarak
genellikle ekşi hamur kullanılır.Şalgam suyu kırmızı renkli,bulanık,ekşi
lezzetli ve fermantasyon ürünü bir içecektir.
Şalgam Suyunun Faydaları:
Vitamin ve mineral miktarları yüksek olan bu hammaddelerden yapılan şalgam
suyunun insan sağlığı için şüphesiz pek çok faydaları vardır.
  • İştahı açar,
  • Laktik asit içerir,sindirimi kolaylaştırır.
  • B grubu vitaminleri içerir,sinirleri yatıştırır.
  • Mide ve karaciğere faydalıdır,
  • Kalsiyum,potasyum ve demir içerir,kemik ve dişleri kuvvetlendirir.
  • Afrodizyak özelliği vardır.
  • 100 gramında 20 kalori olan şalgam,A-B-C vitamini içerir.Kalp,damar ve göz
sağlığı için faydalıdır.
- Vücuttaki toksinleri atmak,kolesterolden uzaklaşmak,stresten kurtulmak
için bolca yenip,suyu içilir.
- İdrar söktürücü,romatizma,nikris ağrılarına,mafsal şişliklerine,böbrek
kumu ve taşının dümsine,apse,dolama,kan çıbanı,donma,ergenlik
sivilceleri,egzama,göğsü yumuşatıcı,akciğer ve bronşları temizler,boğaz
iltihabına,pekliğe,şeker hastalarına verilir.
- Toksinleri atmaya yarayan,süt asidi,fosfor,kalsiyum,potasyum,stresi
önleyip sinirleri yatıştır.
- Şeker ve vitamin yönünden çok zengin olan şalgam arsenik,kalsiyum ve
madeni tuzlar içerir.Kansızlık için ideal bir ilaç olup,yaprakları da kökü
gibi kalsiyum demir,bakır ve iyot içerir.
- Vücutta şişliklerin üstüne konduğu gibi,el ve ayağı donanlara haşlanıp
lapası sürülür.
  • Haşlanan suyu ile saçlar yıkandığında beyazlaşmayı önler.
  • Kökünün haşlanıp içilmesi sindirim güçlüğünü giderir.Nikris hastalığına
iyi gelir.
- Akciğer ve bronşları temizleyen şalgam,pekliği giderdiği gibi bazı cilt
hastalıklarında da merhem gibi kullanılır.
- Yaşlıların ayak üşümelerini gidermek için; kalın,etlice soyulmuş,2 şalgam
kabuğu,1 çay bardağı ısırgan otu ile 1 litre suda haşlanıp haftada 2 gün
ayaklar bu suyla yıkanır.
 
şalgamın vatanı adanadır bizim memleketin heryerinde mutlaka bir şalgamcıyı bulursunuz binbirderde devadır hele simit şalgal ikilemesi muhteşem diyebilirim mutlaka denemenizi tavsiye ederim. yemeklerin yanında şalgam çok güzel gidiyor şu an Türkiye nin hemen hemen heryerin de hazır şalgam bulabilirsiniz ama bu tür şeyleri tam yerinde yiyip içmek gerektiğine inanıyorum acıyı seviyorsanız içine acılı sudan kattırıp içebilirsiniz yada sade tercih edebilirsiniz. bizim memlekette su gibi şalgam içilir hele kebabımız bildiğiniz üzere çok ünlüdürs her kebabın yanında şalgam istenir
 
şalgamın vatanı adanadır bizim memleketin heryerinde mutlaka bir şalgamcıyı bulursunuz binbirderde devadır hele simit şalgal ikilemesi muhteşem diyebilirim mutlaka denemenizi tavsiye ederim. yemeklerin yanında şalgam çok güzel gidiyor şu an Türkiye nin hemen hemen heryerin de hazır şalgam bulabilirsiniz ama bu tür şeyleri tam yerinde yiyip içmek gerektiğine inanıyorum acıyı seviyorsanız içine acılı sudan kattırıp içebilirsiniz yada sade tercih edebilirsiniz. bizim memlekette su gibi şalgam içilir hele kebabımız bildiğiniz üzere çok ünlüdürs her kebabın yanında şalgam istenir

Bende şalgama bayılıyorum. Hele kebabın yanında harika oluyor. Adana şalgamının tadı hiç bir şalgamda gerçekten yok. Sağolsun dostlar adanadan bize bu muhteşem lezzeti yolluyorlar. Markette satılanların tadıda fena değil ama dediğim gibi adana şalgamının lezzeti bir başka
 
Geri
Üst