Şalgam Suyunun Faydaları Yararları
salgam şalgam bitkisi şalgam hamilelikte suyu zararlımı
şalgam suyunun yararları, faydaları, faydası, zararları
Çukurova bölgesinde yaşayanların bolca tükettiği, kırmızı havuçtan mayalama yöntemi ile elde edilen yararlı bir içecektir. Özellikle yapanına denk geldiğinizde, kebap ve buna benzer yiyeceklerin yanında ( et yiyecekler ) mükemmel bir içecektir.
Şalgam Nasıl Yapılıyor.
Şalgamın yaprakları ince kıyılarak salata şeklinde yenilebilir ya da şalgam suyu şeklinde hazırlanıp kullanılmaktadır.
Şalgam Suyunun Yapılışı : Şalgam suyu, mor havucun özü alınarak yapılıyor. Önce, bulgur unu mayalanıp bir hafta bekletiliyor, iyice ekşidikten sonra sulandırılıp, dut ağacından yapılan özel tahta fıçılara bırakılıyor. Ardından, mor havuç iyice temizlenip kaynatıldıktan sonra bu fıçılara konuluyor, üzerine de şalgam turpu yerleştiriliyor. Tahta fıçılarda bir hafta daha bekletilen bu karışıma tuz ilave ediliyor. Fıçı içinde olgunlaştırılan şalgam, bekleme süresi sonunda süzülerek içime hazır hale getiriliyor.
Bilinen Bileşimi : Terkibinde; B,C vitaminleri, kalsiyum, potasyum, demir içerir.
Faydaları :
Zengin potasyum içeriğiyle yüksek tansiyonu düşürmektedir.
Vücudun hastalıklara karşı direncini artırır.
İdrar söktürür. Böbrek kumu ve taşının düşürülmesine yardımcı olur.
Akciğerleri ve bronşları temizler, vücuda rahatlık verir.
Romatizma ve nikriste faydalıdır.
Mafsal şişliklerini indirir, şikayetleri giderir.
Abse, dolama, kan çıbanı ve donmalarda kullanılır.
Ergenlik sivilcesi ve egzama gibi cilt hastalıklarında faydalıdır.
Göğsü yumuşatır. Boğaz iltihaplarını giderir.
Nekahat devresini kısaltır.
Kabızlığı giderir.
Şeker hastalarının susuzluğunu giderir.
şalgam suyunun yararları, faydaları, faydası, zararları
Çukurova bölgesinde yaşayanların bolca tükettiği, kırmızı havuçtan mayalama yöntemi ile elde edilen yararlı bir içecektir. Özellikle yapanına denk geldiğinizde, kebap ve buna benzer yiyeceklerin yanında ( et yiyecekler ) mükemmel bir içecektir.
Şalgam Nasıl Yapılıyor.
Şalgamın yaprakları ince kıyılarak salata şeklinde yenilebilir ya da şalgam suyu şeklinde hazırlanıp kullanılmaktadır.
Şalgam Suyunun Yapılışı : Şalgam suyu, mor havucun özü alınarak yapılıyor. Önce, bulgur unu mayalanıp bir hafta bekletiliyor, iyice ekşidikten sonra sulandırılıp, dut ağacından yapılan özel tahta fıçılara bırakılıyor. Ardından, mor havuç iyice temizlenip kaynatıldıktan sonra bu fıçılara konuluyor, üzerine de şalgam turpu yerleştiriliyor. Tahta fıçılarda bir hafta daha bekletilen bu karışıma tuz ilave ediliyor. Fıçı içinde olgunlaştırılan şalgam, bekleme süresi sonunda süzülerek içime hazır hale getiriliyor.
Bilinen Bileşimi : Terkibinde; B,C vitaminleri, kalsiyum, potasyum, demir içerir.
Faydaları :
Zengin potasyum içeriğiyle yüksek tansiyonu düşürmektedir.
Vücudun hastalıklara karşı direncini artırır.
İdrar söktürür. Böbrek kumu ve taşının düşürülmesine yardımcı olur.
Akciğerleri ve bronşları temizler, vücuda rahatlık verir.
Romatizma ve nikriste faydalıdır.
Mafsal şişliklerini indirir, şikayetleri giderir.
Abse, dolama, kan çıbanı ve donmalarda kullanılır.
Ergenlik sivilcesi ve egzama gibi cilt hastalıklarında faydalıdır.
Göğsü yumuşatır. Boğaz iltihaplarını giderir.
Nekahat devresini kısaltır.
Kabızlığı giderir.
Şeker hastalarının susuzluğunu giderir.