*MeleK*
♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Salata Sosları Ve Öneriler
uluslararası soslar salata sosları uluslararası salata sosları salatalar çeşitleri
Salata Sosları Ve Öneriler
ÖNEMLİ NOTLAR
1 . Mayonezle yapılan salatala soslarda zeytinyağı kullanılmaz.
2 . Salata malzemesi yıkandıktan sonra çok iyi kurulanması gerekir,Sos ne olursa olsun, malzemeler kuru olmazsa sos yaprakların üzerinden akar gider !
3. Salataların lezzetli olması için sos salata ile iyice harmanlanması gerekir.Sos salatanın üzerine kesinlikle dökülmemelidir.
4. Soslarda çok ince bir çırpma teli kullanılması şarttır.Böylece sos ulaşabileceği en ince kıvama getirilebilir.
1 ADALAR SALATA SOSU
MALZEME ;(400 gram sos için)
1.5 Su bardağı mayonez (200 gr) 1 Çay kaşığı kırmızıbiber
2 Çorba kaşığı ketçap (100 gr) 2 Kahve kaşığı çok ince kıyılmış
1 Fincan su (50 gr) çekirdeksiz yeşil zeytin ve hıyar
turşusu
YAPILŞI ;Malzemenin hepsini iyice karıştırıp küçük bir kaba koyunuz.İstediğiniz zaman karıştırarak,küçük bir kepçe ile dökerek servis yapınız.
2 MAYONEZLİ SALATA SOSU
MALZEME ;(350 gram sos için)
1 Su bardağı mayonez ( 200 gr) 1 Kahve fncanı su
2 Kahve fincanı limon suyu 2 Çay kaşığı tuz
½ Çay kaşığı toz şeker
YAPILIŞI ;Malzemenin hepsini birlikte iyice karıştırıp bir şişeye doldurunuz ve istediğiniz zaman kullanınız.
3 ROKFORLU SALATA SOSU
MALZEME ;(400 gram sos için)
1 Su bardağı mayonez (200 gr) ½ Çay fincanı ufalanmış rokfor(50gr)
2 Kahve fincanı limon suyu ¼ Çay kaşığı toz şeker
1 Kahve fincanı su
NOT;Beyaz sirke bulundugu yerde limon suyu yerine beyaz sirke kullanınz.
YAPILIŞI ;Malzemenin hepsini iyice karıştırıp bir şişeye doldurunuz ve lüzum olduğu zaman iyice çalkalayıp kullanınız.
4 EDİRNE SALATA SOSU
MALZEME ;(400 gram sos için)
1 Su bardağı mayonez (200 gr) ½ Çat kaşığı toz şeker
2 Kahve fincanı limon suyu 50 gram rendelenmiş beyaz peynir
1 Kahve fincanı su
NOT;Beyaz sirke bulduğunuz takdirde,limon yerine beyaz sirke kullanınız
YAPILIŞI ;Malzemenin hepsini birlikte iyice karıştırıp bir şişeye doldurunuz ve gerektiğinde iyice çalkalayıp kullanınız
Salata Sosları Ve Öneriler
ÖNEMLİ NOTLAR
1 . Mayonezle yapılan salatala soslarda zeytinyağı kullanılmaz.
2 . Salata malzemesi yıkandıktan sonra çok iyi kurulanması gerekir,Sos ne olursa olsun, malzemeler kuru olmazsa sos yaprakların üzerinden akar gider !
3. Salataların lezzetli olması için sos salata ile iyice harmanlanması gerekir.Sos salatanın üzerine kesinlikle dökülmemelidir.
4. Soslarda çok ince bir çırpma teli kullanılması şarttır.Böylece sos ulaşabileceği en ince kıvama getirilebilir.
1 ADALAR SALATA SOSU
MALZEME ;(400 gram sos için)
1.5 Su bardağı mayonez (200 gr) 1 Çay kaşığı kırmızıbiber
2 Çorba kaşığı ketçap (100 gr) 2 Kahve kaşığı çok ince kıyılmış
1 Fincan su (50 gr) çekirdeksiz yeşil zeytin ve hıyar
turşusu
YAPILŞI ;Malzemenin hepsini iyice karıştırıp küçük bir kaba koyunuz.İstediğiniz zaman karıştırarak,küçük bir kepçe ile dökerek servis yapınız.
2 MAYONEZLİ SALATA SOSU
MALZEME ;(350 gram sos için)
1 Su bardağı mayonez ( 200 gr) 1 Kahve fncanı su
2 Kahve fincanı limon suyu 2 Çay kaşığı tuz
½ Çay kaşığı toz şeker
YAPILIŞI ;Malzemenin hepsini birlikte iyice karıştırıp bir şişeye doldurunuz ve istediğiniz zaman kullanınız.
3 ROKFORLU SALATA SOSU
MALZEME ;(400 gram sos için)
1 Su bardağı mayonez (200 gr) ½ Çay fincanı ufalanmış rokfor(50gr)
2 Kahve fincanı limon suyu ¼ Çay kaşığı toz şeker
1 Kahve fincanı su
NOT;Beyaz sirke bulundugu yerde limon suyu yerine beyaz sirke kullanınz.
YAPILIŞI ;Malzemenin hepsini iyice karıştırıp bir şişeye doldurunuz ve lüzum olduğu zaman iyice çalkalayıp kullanınız.
4 EDİRNE SALATA SOSU
MALZEME ;(400 gram sos için)
1 Su bardağı mayonez (200 gr) ½ Çat kaşığı toz şeker
2 Kahve fincanı limon suyu 50 gram rendelenmiş beyaz peynir
1 Kahve fincanı su
NOT;Beyaz sirke bulduğunuz takdirde,limon yerine beyaz sirke kullanınız
YAPILIŞI ;Malzemenin hepsini birlikte iyice karıştırıp bir şişeye doldurunuz ve gerektiğinde iyice çalkalayıp kullanınız