Sahur Menüsü CUMARTESİ
sahur menüleri sahur menüsü
sahur menüsü, menüleri, ne pişirsem, cumartesi menüsü hakkında bilgiler
sahur menüsü cumartesiyle devam ediyoruz melekler
Menüdekiler
Zeytinli Poğaça
Kaşarlı Omlet
Domates, Salatalık Tabağı
Zeytinli Poğaça
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
Alabildiği kadar un
1 su bardağı çekirdeği çıkartılmış zeytin
2 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
Ilık sütün içine yaş mayayı ekleyip kaşıkla karıştırarak eritin. Çukurca bir kaba bu karışımı aktarın. Üzerine soğuk sütü, toz şekeri, sıvı yağı, tuzu ekleyin ve karıştırın. Üzerine azar azar un ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun ve un eklemeye devam edin. Hamur kıvamını tutturunca kabın üzerine bir bez örterek yarım saat kadar oda sıcaklığında mayalanmasını bekleyin. Mayalanan hamurdan büyük boy ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Kopartıdığınız parçaları tezgahta yuvarlak olacak şekilde açın. Zeytin tanelerini arasına serpiştirerek rulo halinde sarın ve avuç içinizde tekrardan yuvarlak hale getirin. Hazırladığınız poğaça hamurlarını margarinle yağlanmış fırın tepsisine dizin. 1 adet yumurtayı bir kapta çırpın ve fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürün. Poğaçaları önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
Kaşarlı Omlet
1 adet çırpılmış yumurta
Yarım kibrit kutusu büyüklüğünde rendelenmiş veya ince doğranmış kaşar peyniri
fındık büyüklüğünde tereyağı
tuz
Yapılışı:
Tavanınızın tabanını tereyağı ile yağlayın.Güzelce çırptığınız yumrtanızı kızgın tavanızın içine dökün ve tavayı hafifçe sağ sola hareket ettirerek yumurtanızın yuvarlak şekilde tavanızın tabanına yayılmasını sağlayın (tavanız büyükse tavanın yüzeyinin tamamını kapatması için uğraşmayın). Kaşar peynirini yumurtanızın tam ortasına koyun. Yumurta tamamen pistikten sonra kenarları sırasıyla kasar peynirini örtecek şekilde kapatın ve kare şekli oluşturun.
sahur menüsü, menüleri, ne pişirsem, cumartesi menüsü hakkında bilgiler
sahur menüsü cumartesiyle devam ediyoruz melekler
Menüdekiler
Zeytinli Poğaça
Kaşarlı Omlet
Domates, Salatalık Tabağı
Zeytinli Poğaça

1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
Alabildiği kadar un
1 su bardağı çekirdeği çıkartılmış zeytin
2 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
Ilık sütün içine yaş mayayı ekleyip kaşıkla karıştırarak eritin. Çukurca bir kaba bu karışımı aktarın. Üzerine soğuk sütü, toz şekeri, sıvı yağı, tuzu ekleyin ve karıştırın. Üzerine azar azar un ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun ve un eklemeye devam edin. Hamur kıvamını tutturunca kabın üzerine bir bez örterek yarım saat kadar oda sıcaklığında mayalanmasını bekleyin. Mayalanan hamurdan büyük boy ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Kopartıdığınız parçaları tezgahta yuvarlak olacak şekilde açın. Zeytin tanelerini arasına serpiştirerek rulo halinde sarın ve avuç içinizde tekrardan yuvarlak hale getirin. Hazırladığınız poğaça hamurlarını margarinle yağlanmış fırın tepsisine dizin. 1 adet yumurtayı bir kapta çırpın ve fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürün. Poğaçaları önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
Kaşarlı Omlet

1 adet çırpılmış yumurta
Yarım kibrit kutusu büyüklüğünde rendelenmiş veya ince doğranmış kaşar peyniri
fındık büyüklüğünde tereyağı
tuz
Yapılışı:
Tavanınızın tabanını tereyağı ile yağlayın.Güzelce çırptığınız yumrtanızı kızgın tavanızın içine dökün ve tavayı hafifçe sağ sola hareket ettirerek yumurtanızın yuvarlak şekilde tavanızın tabanına yayılmasını sağlayın (tavanız büyükse tavanın yüzeyinin tamamını kapatması için uğraşmayın). Kaşar peynirini yumurtanızın tam ortasına koyun. Yumurta tamamen pistikten sonra kenarları sırasıyla kasar peynirini örtecek şekilde kapatın ve kare şekli oluşturun.