Sahur Menüleri PERŞEMBE
sahur menüleri, yemekleri, peşembe menüsü, ne pişirsem, ne yesem hakkında bilgiler
sahur yemeklerine devam ediyoruz melekler işte perşembe günü menüsü
Sahur Menüsü Perşembe
lorlu börek
kıymalı yumurta
kuru kaysı kompostosu
Lorlu Börek
Malzemeler:
4 adet yufka
1 adet yumurta
1–1,5 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
isteğe göre tuz (peyniriniz tuzsuzsa)
İç malzemesi için:
250 gr. lor peyniri
Maydanoz
Yapılışı:
Maydanozları yıkayın ve ince ince kıyın. Lor peynirini geniş bir tabağa alıp kıydığınız maydanozlarla karıştırın.
Fırın tepsisine pişirme kâğıdı yayın ve üzerine 1 adet yufkayı kenarları tepsiden taşacak şekilde serin. Kalan yufkaları elinizde 3–4 parçaya ayırın, 1 kat döşenecek şekilde birleştirin.
Yumurta, yoğurt ve sıvıyağ iyice çırpın, yufkanın üzerini kaplayacak şekilde fırça ya da kaşık yardımı ile sürün.
Her koyduğunuz yufka katına, yoğurtlu sos sürün ve lorlu karşımdan serpin. En son kısma gelince en altta kalan geniş yufkayı böreğin üzerine düzgünce kapatın.
Kalan sostan üzerine sürün ve çörek otu serpin.180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Kıymalı Yumurta
Malzemeler
1 büyük soğan
250-300 gr kıyma
4 yumurta
karabiber
tuz
Yapılışı:
Soğanları küp küp doğruyoruz tavada 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavuruyoruz. Kıymaları ekliyoruz. Tüm malzeme piştikten sonra yumurtaları kırıp, bol karabiber ve tuzu ekleyip dağıtmadan pişmeye bırakıyoruz.
KURU KAYISI KOMPOSTOSU
30 adet kayısı
5 bardak su
20 adet kesmeşeker
Bir kap içinde gayet iyi yıkanmış, temizlenmiş kayısılar beş bardak su ile pişirilir. 20 kesmeşeker katılarak beş dakika kaynatılır ve ateşten alınır.
Not: Kayısı beş bardak su ile akşamdan ıslatılır sabahleyin pişirilir ve bu suretle daha nefis olur.
sahur yemeklerine devam ediyoruz melekler işte perşembe günü menüsü
Sahur Menüsü Perşembe
lorlu börek
kıymalı yumurta
kuru kaysı kompostosu
Lorlu Börek
Malzemeler:
4 adet yufka
1 adet yumurta
1–1,5 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
isteğe göre tuz (peyniriniz tuzsuzsa)
İç malzemesi için:
250 gr. lor peyniri
Maydanoz
Yapılışı:
Maydanozları yıkayın ve ince ince kıyın. Lor peynirini geniş bir tabağa alıp kıydığınız maydanozlarla karıştırın.
Fırın tepsisine pişirme kâğıdı yayın ve üzerine 1 adet yufkayı kenarları tepsiden taşacak şekilde serin. Kalan yufkaları elinizde 3–4 parçaya ayırın, 1 kat döşenecek şekilde birleştirin.
Yumurta, yoğurt ve sıvıyağ iyice çırpın, yufkanın üzerini kaplayacak şekilde fırça ya da kaşık yardımı ile sürün.
Her koyduğunuz yufka katına, yoğurtlu sos sürün ve lorlu karşımdan serpin. En son kısma gelince en altta kalan geniş yufkayı böreğin üzerine düzgünce kapatın.
Kalan sostan üzerine sürün ve çörek otu serpin.180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Kıymalı Yumurta
Malzemeler
1 büyük soğan
250-300 gr kıyma
4 yumurta
karabiber
tuz
Yapılışı:
Soğanları küp küp doğruyoruz tavada 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavuruyoruz. Kıymaları ekliyoruz. Tüm malzeme piştikten sonra yumurtaları kırıp, bol karabiber ve tuzu ekleyip dağıtmadan pişmeye bırakıyoruz.
KURU KAYISI KOMPOSTOSU
30 adet kayısı
5 bardak su
20 adet kesmeşeker
Bir kap içinde gayet iyi yıkanmış, temizlenmiş kayısılar beş bardak su ile pişirilir. 20 kesmeşeker katılarak beş dakika kaynatılır ve ateşten alınır.
Not: Kayısı beş bardak su ile akşamdan ıslatılır sabahleyin pişirilir ve bu suretle daha nefis olur.
Son düzenleme: