Bu konu; zebra kek tarifi hakkında bilgiler vermektedir.
Sevgili melekler, çay saatlerimizin vazgeçilmezi keki hemen herkes sever. Keki pek çok şekilde ve çeşitte yapabiliriz. Hayal gücümüze göre istediğimiz malzemeyi uydurup koyabiliriz. Doğrusu ben kekin her türlüsünü seviyorum. Üzümlüsü, muzlusu, elmalısı, hele çikolatalısı
Ama misafirlerim gelecek şekil de önemli diyorsanız sizlere hem kolay hem de çok şık bir kek tarifi vermek istiyorum. Hem de nasıl şekil verildiğini de göstererek. İşte tarifimiz...
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2.5 bardak un
Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
Yağ ve süt ardından kakao hariç diğer tüm malzeme ilave edilerek çırpılır.
Karışım ikiye ayrılır.
Ayrılan karışımlardan birine kakao ilave edilerek çırpılır.
Diğeri sade bırakılır.
Kakaolu ve sade olmak üzere 2 ayrı karışım elde edilir.
Keki pişireceğiniz fırın tepsisi yada borcam yağlanır.
Bir kepçe yardımı ile hazırlanan karışımlardan sırası ile üst üste dökülür.
170-180 derece fırında 50 dk. kadar pişirilir.
(Tabi siz fırınınıza göre hareket edin )
Afiyet olsun