SagO K

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ce: SagO K

Analiz
VERSE 1
Kralın elleri nasır ve yelleri soğuk günün ve belleri kırık dünün ve gözleri donuk çocuk ve selleri yıkar evim, duvarlarım buruk içim ve pilleri bitik kalplerin yönleri kayıp ara. Yıllatılmış senelerin nöbetçileri değil miyiz? Gardiyan da bendim, hakimin de kendisi ve hapse teslim edilen huzurun gırtlağını ben kestim, katil oldum şirretinden müebbetim hürriyete!...Bu kül tablası kaçıncı kez yattı sigara altına?, söyle her nefeste kaç adım yanaştım tahtıma? Neferin nefesi manevi ve her maneviyatta cesareti sakladın ve cebine tıktın. Bıkıktın, halden anlamazlar ordusuyla aynı yere tıkıktın ah!... Sancılarına karşı sen yıkıktın, hep bakıktın akibetine dürbünle, sürgüne kakıktın, analiz her bedende ayrı ruhtu,sen kayıptın!... Evvelindir mahremin ve örtü örttüm üstüne ve Tanrı, sanrı çekti gözüne bir kalemde gelecek ekti. Körpe kalbim zorba düştü, torba doldu bin yalanla kin üşüştü, din bozuldu, hin doluydu tin hududu bin bıçakla harp yaşandı, sin gömüldü in içine, yaramı tuzla sıvadı her melek ve bin (sagopa)çile, gözümün içine iğneler batırdı bu felek. Analiz ettim her günahta bir kelek, not aldım (red) not edildi, özrü diledim reddedildi, yaşadım yanıldım resmedildi, günahın payını buldum.

KORO
Analiz ettim kimler arkasında kinler ve inlerin karanlığında güneşi kim bekler ve geride kalan o dünler kime gülümser? Kime iyimser? Kime kötümser? Yarının bugünden çıkarı ne?
Ve analiz ettim her duada gerçeğin bir payını buldum, kudretinde puslu kişilik ayarları ve düşene tekme atan o insan kayıpları, çıkara dayalı, pahalı zamanın harcanışı. Bugünün yarından çıkarı ne?

Anlamaktı zor olan ki kolaya kaçmak alınmaktı herşeye. Ben aslı buldum, yaslı kalbin paslı kör durumda ilacı oldum. Hep kiracı kaldım verilen her değerde hancı durdum, yıkılan her güvende yolcu düştüm, üşüdüm yalnızlarda, yıldırımla karaya düştüm,sancı buldum, yankılandı bin acımda her sesim ve analiz ettim. Kimsesizdi ruhum ki; kimsesizdi, kimsesizler hilesizdi tüm görüntüler ve her seferde gerçeğin bir payını buldum. Yorgun oldum, sorgum bitti, durdum baktım yağma etti Tanrı tüm ganimetleri, riya rüyalar anlatıldı gereği yoktu. Martavalla avunan oldu insanoğlu, çukura gömdü arzularını, tüm günahlarıyla onure etti. Ayak yürür,atar yürek, zaman çatar gömer kürek ve her bilek düşer yere. Okka yüzlüm yara bere, korku bir tüfek ufak tefek, felekse avcı gözü pek, analiz ettim,sen tek,hep yek!...

avam Bİr Kurgu

GÖrÜntÜler Pek Flu BugÜn Heterojen Bİr KÖrdÜĞÜm Aldi Yanina İyİ Bİr Takva Her ÖlÜmlÜ Tadti Bİr ÖlÜm Gİrme Kanima Sus Bİr Hatta Çİft Tarafli Hirsa Kapali Tarİfİ Yok LÜgatta Kirpik Hİle TaŞidi Mİmİklerİnde İnsan Canlisi Nekadarda Dosthane Yerİndeyse Acİz Kalp Basinci Bana DÖnÜk AĞir Bİr SuÇlama TÜfeklerİmİ Temİzle YaĞla KalkiŞ İznİ Alamadi Aklim O Anda Tirnak Yedİren Vakka Buyurun ŞÖyle Taklaya Adina Sakla Fazla Betra Yabanciyim Bu YÜzyila Cehaletle Geldİ Lanet Hazimsiz Bİr Metanetle Çelİmsİz Bİr Keramet Zevkİme GÖre Bİr Muhabbet Nİhayet Gelmedİ İŞİme Beklemek Terbİye İhlal Oldu Durumu Buldu Stres Konuya Dahİl Oldu Sanirim Vade Doldu Avam Bİr Kurgu Adamin Bİrİ VarmiŞ Huzuru YokmuŞ Aklinda Hayati Çok KurmuŞ Hayati Sukut-i Hayal OlmuŞ İlİklerİ ErİmİŞ DonmuŞ BÜyÜyen Tohumlarin Senİ Bİr KesekaĞidi TaŞla TaŞlar OlmuŞ Her Bİr Dostun Hafİye KurumuymuŞ.

Eksİklİklerİnİz Belİrlendİ Kafanizda Mİdenİzde Dnalarinizda Fazla Sayida Kolera Bulundu ÜstÜne ÜstÜk Kalbİnİzde Defolu Ne Olacak Bu GİdİŞİn Sonu İadeler Bu Ay Sonu

Uyku Gİrdİ Bedene Helal Kalkip Gİdene Delİksİz Bİr Uyku SoluĞu Durdu FelÇ İÇİnde Şİmdİ Her Duyu Yanİ Duymazmi Ne KonuŞtuĞumuzu?firlatalim Ona DoĞru Bİr Uydu Tepkİ Duydu Algilarin Su Aldi Benden Uyarmasi Fazla Vakİtİn Kalmadi Surat Motorun Su Kaynatti Şuradakİ Bayim Hastalikli Rencİde Etmeye Pek Merakli Buyruktur Bulunsun En Tezİnden Daİresİnde BoĞazi Sikili. Vagona BaĞli Tren Duraklari...af YasaĞindan Yararlandim Bİr İnsanin Hayatiyla Oynadim Sandim Dİkİz Aynasini Kirdim Arkasindan Baktim Canimi Sikma Canini Yakarim KÖŞeye SikiŞtirildim YÜzÜnÜ Kizgin YaĞla Ben KizartmiŞtim Kerbela'da Şef AŞÇiydim Adamin Bİrİ VarmiŞ Huzuru YokmuŞ Mİsalİ Hep Takildin YÜzde KaÇtir Hafiza Kaybin?kendİ Kuyunu Kendİn Kazdin Ümİtsİz Bİr Vakkasin.

BAATIL RHYME

RAP 1

Rapin oğlu cımbızla eledi kelimeleri
Mikrofonuna damladı alnından akan teri
Bazı dudaklar sigara komasında
Kağıdın töresi yaz dedi.
Beyaz yaprakları karalarken kendini yedi bu laf ebesi.
Çak kibriti !... Gör dumanı !...
Gasplarınıza hediye ettiğim çığlıklarımı noterde tastiklettim.
Dünyanın cennetinden göç etti haykırışları
En üzgün şarkılarıma sos da oldu gözlerinin yaşları.
Ölü taklidi yapana dek saplanacak gövdeme bıçakları
İçimdeki mevlana dizeleriyle susturacak o alçakları.
Biliyorum şarkılarımı neşeli bulmanız küfür kaynaklı.
Yazdıklarım yalan mı?
Koparın kulaklarınızı !...
Dün sesim kısılana dek rap yaptım.
Sanırım kayda almalıydım.
Düşmanlarıma ekmek attım,anlamlarıma anlam kattım
Özürlerime sarıldım.
Saat 02:10 açım!...
Çöl kumlarında pedal sallamak gibi eylemim
Rüyalarımda mutluyum,şükürki kendime köleyim
Kabuslarına konuğun olsam fantazmaların tekler.
Ah siz bebekler göz kapaklarınız titrer.
Hayat baltalardan folloş olmuş yarı yeşil bir orman emmi.
Ben içinde aslanım.
Bildiklerimin gücüyle bilgiçlik taslarım.
Senet sözümdür adım imzadır.
Krallığına kral olan halkım.
Tek bireyde üç adım.
Disslerini çatırdattım.tek beyitte baatıl ryhme ın dişlerini kırdım.
Aciz rapin omurgasını yıktım,küstahlığın dilini kesti jiletim.
Ön sıralardan alındı cennete biletim.

NAKARAT (KORO)

Kendi yalanlarınıza inanmadığınızı gözlemledim.
Dürüstlüğünüzü özlemledim.
Şiirlerimin yaralı ruhunu çay misali demledim içtim.
Cezalarımı çektim,büyük hatalar yolundan depar atarak geçtim.
Özgürlüğüm için yatırım yaptım,baatıl inançlara baatıl rhyme yazdım.

RAP 2

nakaratlarımı serserilerle ,sürtüklerle, pırlanta ve keşlerle paylaştım senelerce
Kesilmeyen beddualarınız kulaklarımda dörtlüklerle.
Ruhun kendini uçurumdan atarken dudakların özürlü kederle.
Korolarım sessizliğe armağanım.
Sessiz kalanın gizli haykırışlarını tattım.
Hayatımı cennet elçisi misali yaşadım tatlım.
Yüzün ellisi rest in peace.
Huzur içinde yatsın çucuk günlerim nostalji.
Okyanuslar mürekkebim ağaçlarsa kalemim benim.
Bitmek bilmeyen şarkılarla ruhun şad olsun alemim.
Yüzde ellin meleklerin,geride kalanın ifritin.
biolojikal gazlardan hasarlı beynim sen biliiiin.
Kara ırkın icadı hiphop beyaz çocuğun hakimiyetinde.
Elinde mikrofonu.
Söylemlerim yetersizse kulaklarınla dinle arka fonu
Umarım gelmez ilham perilerimin sonu.
Seramoni ustası yeraltında yaktı mumu.

Bağdat

Sizleri Ölen Sayısız insan için 3 Dakikalık Saygı Duruşuna Davet Ediyorum

Mermi Icad Oldu Mertim Bozuldu Ve Merhumlar Evin Duvarında Meçhul Gazi. Mayın Şehit Taburu, Mayısta Kan Yağmuru, Düşman Uyku Mahmuru, Dünya Kin Maduru, Solumda Katliam, Nerede Sağ Duyu? Mevzileri Nöbet Alan Fevziler Feyz Alamadan Fethettiler Ahireti, Mektupları Kayıp, Cinayet Ayıp Ve Kültürler Bombalandı, Kimse Sallamadı, Bağdat Ateş Aldığında Kalbim Durgun Yedi,Güneş Doğudan Battı. Mumlarınızı Yakın, Yorgun Düştü Uçaklar, Tebessüm Etti Tüm Sanıklar, Tankları Tanımlar Tanıklar, Yanıklarla Dolu Topraklar Karamparça Bulutlar Ve Savaş! Yavaş Ölüm Kaderinin Hız Kaynağı, Telaş Pazarı, Can Kumarı, Çıkar Savaşları, B52’ler Yarıda Kesti Pişen Aşları Ve Dünya Kan Deryası, Geleceğin Bedeli Pahalı, Duygular Yamalı, Suçu Gelin Etseler De Kimse Güvey Girmeyecek, Bilirim Bu Tarih Değişecek Ve Tekerrüre Dayalı Imha Tarihçesi, Kurak Sevgi Bahçesi Suya Hasret.

(x2)
Topalla Gezen Aksamak Öğrenir, Abanın Kadri Yağmurda Bilinir Ve Hatıra Silinir Ana Gibi Yar Olmaz, Bağdat Gibi Diyar Olmaz Ama Bağdat Bombalanır BOOMMM

Kazanılan Her Madalyon, Mayın Tarlasındaki Piyon Askeri Reyona Bir Şampiyon Sıfatıyla Koydu Bir Galon Kurşun, Hüşu Derbeder. Turşu Geçmişler Ve Savaşta Gazi Bebekler, Tekler
Kalbimin Atışı Ve Ekler Günbatımından Şafağa Doğru Süregelen Kanlı Iklimler. Psikolojisi Kaybolan Bitkisel Yaşamlar, Ideolojisi Kuyularda Saklı Taşbakan Kanayan Yaraların Ortadoğusundan Güneş Battı Ve Bu Şarkının Üç Leşi Olmalı Bir”Leşmiş” O Milletler Sorgulamalı, Birleşmiş Amerika Yılanları, Çıngıraklı Amacında Yalanları Ve Kitle Imha Dolarları 24 Beat’te Tenha Hiphopları, Kinimin Raple Yansıyan Oluşumları, Kanunları Kelepçelemeli Ve Elemeli Eli Zaferi Simge Edeni Ve Eylemini Barışa Saklayan Her Bireyi

(x2)
Topalla Gezen Aksamak Öğrenir, Abanın Kadri Yağmurda Bilinir Ve Hatıra Silinir Ana Gibi Yar Olmaz, Bağdat Gibi Diyar Olmaz Ama Bağdat Bombalanır BOOMMMMM

Sagopa Kajmer - Bana müsade beyler

Farfarayla doldu ruhumun asilerini sakinleştiren müzik kutusu.
Nerde ''play'' butonu ? Bas da çalsın !...
Kendi yazıtlarım iğnecesine kalbe batsın.
Kodes-kafes miraysa canım burda çıksın ahali.
Öfke resitalimde dilsizdim ben,konuşan gözlerimdi.
Mutlu sonların kötü başlangıçlarına alışabilmeli.
Hayati diğerlerinden kopya çekerek yaşamak budalaca.
Kendi yolunun inşası şart tabiiki.
Cehennem aşıklarla dolu,sadakatsizlerin ayakları katedecek yolu.
İstemesen de katetmen gerekecek selvi boylu yokuşu.
Kendini hergün izleyerek göreceksin yokoluşunu sen de.
Yaşadıkça oyuna dahilim.
Namussuzluk dünyasında kabus nüfusu artmakta,saklan!...
Kıyametin tiyoları göz kırpmakta.
İnşa ettiklerini yıkmak için gelecekler,bunun bilinciyle yaşa.
Ne yazık ki testlerinize tabi değilim.
Bestelerimi deste deste zulaladım,aheste yürüyen kaplumbağayım.
Sen, İstanbul'u bacaklarının arasına almışsın.
Aferin !... Helal olsun,işi kapmışsın.
Aklın kokuşmuş odalarda baygın,erkek düşü sapkın.
Kötü niyetli yaklaşım,şehvet hali zıpkın.
Sen çıtırsın,en basitinden kırılırsın.
Dev cüsseli şehrim aç,kendini bulunca al ve kaç !...

NAKARAT
Bana müsade beyler,ben gider ahım kalır
Düşman beni hatırlasın,korkum yere batsın varsın
Gül bahçem yangın,küllerim avuçlarımdan taşsın
Son sualde don tutsun dudakların kanasın !...

BebeĞİm ÖldÜ
RAP 1

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack'indeyim.
Bir yazar mıyım ? yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım,nasihatı koydum cebime ve zorda kalana dek çıkarmadım.
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan ciklet oldum.
Ve ben bütündüm yarımı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım.
Canımı yolda buldum,canıma teslim ettim,canına okudu.
Rap canımsın !...canıma okudun,canıma kastın.
İçimde saklı bir kaçak çocuk korku dolu bakışlarıyla gizlenirken iz bırakmış anılarıyla sevgili.
Mutluluktan ağlak olmak artık bir seferlik bana da mahsus.
Anlamak kolaysa bak bi' gözümün içine !...
Yer mi lan velet !?!?...Sekiz senemle ben dalaştım kimsecikler yoktu mikrofonumu buldum.
İçimi döktüm.
Zihnimin derinlerinde yaptığım kazılarda onca yılın çöpleri yatılı.
Onların içinde binlerce ölümsüzlük ölümü görmüş.
Kaybettiğim gülücüğü gül demeti halinde koymuşlar oysaki suratıma.
Gömülü parmak izlerin omuzlarımda.
Gözlerimde bir filimsin.Göz çukurlarımda uyuya kalmış bir bebeksin.
Bende ninninim,uyu...

NAKARAT (KORO)

Dayan sabır gerek
Yolun uzun ,vakit kısa
Ölüm yakın...
Tanrım ona acı.
Sebeb-sonuç : gecem hüzün

RAP 2

Bilmecelere ısınamadım,hele de senle ilgiliyse.
Sevemedim suallleri,cevapların yetersiz kaldı.
İçime sinmemişti duyduğum yanıtların yarım.
Parçalandı ellerinde kum duvarlarım.
Ne hakla yarımı benden aldın ?
Yine de bir günahkar göremedim seni.
Susar dudaklarım,susar çocuklarım.
Bir vahada yolumu kaybettim.
Susar bu kuru dudaklarım.
Alışkanlıklarıma yoklama yaptım.
Girme sınırıma,cephanen yoksa vururum tek atışta gözünün yaşına bakmadan.
Toz ol!...
Ben de başta bir çocuktum,sen de oyuncak oldun.
Tarihin sayfa aralarına kırmızı gülümü çoktan koydum.
Alacakaranlık geriye çekti güneşi.
Bir içim tütün tadın.
Kadın !.. özün toprağın buruk nefesi.
Kim der ki; Sago yaşamın minik bebeği ?
Bir yaz akşamında hayata attım göz bebeğimi, bebeğim öldü...

bugÜn Mutlu Olamayacak Gİbİyİm

Ruh Halİm MÜsaİt Havada KÖtÜ BugÜn Bunu Artik Anlatmam Gerek 365 GÜn Gerİlİm SÜrecek Sanirim Pollyanna Bİraz Sikilip ÜzÜlecek Bunu Artik Anlatmam Gerek Gerİlİm Hattina GerÇek Gerİlecek Kolera Kalbe DeĞİnecek Yangin Sardi Yarali Kaygi Yedİ Numara SaÇlarini Kazitti Bedenİm İÇten Yanmali GÖzÜnÜ Çikarip ÖnÜne Koymali Yarali Talİh Mİlİtani Yakinlarinda Ayricalikli Bİr Yalanci Aramali Kurcalama Yavrum Bu Konu Ayricalikli Demek Senİn Medet Uman Yanin Bİrde Tarafli GÖzÜnÜ Kİmler BaĞladi Bİr BaykuŞun Gagasinda Kaldi Kafanin Pervazi Edep Can Bİlerse GÖzÜnÜ Kan BÜrÜrse Kefen Denk Gelİrse Bİr Atin Nalina BaĞli Şans DÖnerse Delİye DÖnerİm Kadere Şans DÜŞerse Transİt Yolcu Destİnasyon UÇuruma Ürkek Dudaklarimda Kelebek GÜrÜltÜsÜ GÖnlÜnÜn Yarisi Kof Nuru KaÇti KaÇ Dakİka Önce ÖldÜ EmdİĞİn Haram SÜttÜ Bellİ Yoksa OĞlan Dayiya Kiz Da Halaya Mi Çektİ Hey Mic Check Dvdyİ BaĞlaman Gerekecek 90 Dakİkalik Gerİlİm Çek GÖzler Mercek Bunlar GerÇek Ne Bİr Dandİk Sİhİr Nede Keramet Dİl ÇabukluĞumu Bendekİ Marİfet ÜzÜleceksek Herkes Gİbİ Öleceksek Kanamaya EŞ DeĞer Makİnede Aci Çek

Ben Nasil Bİr Ferdİm Uzun Uzun KonuŞurum LÜzumu Olmasada Kurgumu Kalbİne KurmuŞum Kerbelada Saatİmİ HÜzÜnÜme KurmuŞum Kaybolurum Durun GÖzÜme Bak Da Sarfet İnkari Önerİyorum İÇİnİ AÇ Da GÖrelİm GerÇeĞİ ÜzÜlÜyorum Ben Nasil Bİr Ferdİm Uzun Uzun KonuŞurum Halbukİ Çok Kirginim Çok Suskunum

Kİm DemİŞ Kİme DemİŞ Ne DemİŞ Neden DemİŞ Kİm Kİmİnle Nerede Nasil Ne Hallerde SergİlenmİŞ Pekİ Bunu Kİmden ÖĞrenmİŞ Çok KonuŞanin Dİlİ KesİlİrmİŞ Ruhlarinizdan SÜzÜlÜp GeÇtİm İlkİn Kentİn DiŞina Seyİrttİm SikiŞti Kalbİm Sİgara Verİn BugÜn Mutlu Olamayacak Gİbİyİm Safkan Ayipti Belkİ Denİz Sevİyesİnde Kayip Saydim Senİ İÇİn Koyu Renk Ve Kelektİ Tercİh Edİlebİlecek En KÖtÜ SeÇenektİn Ulan Bu Ne BİÇİm Bal Sen Nasil Peteksİn Canini AldiĞin Cenİnlerİn Beddualariylami Şİmdİ Şefaat Dİleyeceksİn Altina Çekİlen Taburelerle GÖrdÜĞÜn Saygi Aslinda Onlar G...ne Koymaya Kararliydi Çikarlari Olmasa Boyaynam Sandim Senİ Yillarin Akintisiyla Oysa Sakli Çatalin BoĞazina AzmettİrdİĞİn GÜnahlar 1.74 Boyunda RÜŞvetİ Bolca Yolla ŞÖyle SÜrÜklen BatakliĞa Firsatim Olsa Tikarim Sİzlerİ Korku TÜnelİnİn Arasina Okul Anestezİyle Hayat KarmaŞayla Ben Bİr İkİlemeyle Hayir Hayir SempatİzanliĞim Kendİme Huyum Suyum Kurusun Suratim Benzer Kendİ YÜzÜme Estetİk Bİr Enstantane Bİraz Da Şu Tarafa DoĞru GÜlÜmse Senle Hesabim Var Hadİ Neyse Olup Bİten GerÇekse İmİtasyon Moron Kafanin İÇİndekİ Çocuk Korosunu Artik Kİlİtle KaÇ Model Bu Karakter Bu Nasil Kualİte Sandi Kendİnİ Sofİstİke Nefsİ MÜcadele Askida Kaldi Takla Atti Mentalİte AĞri Çektİ Tir YokuŞ BaŞinda SÖyledİm Ya Çuvaldizi Bana Satiri Sapla Kendİne

Sagopa Kajmer - Çaçaron **

RAP 1
Basiretsiz neferlere fener tut ki aydınlansın
Kalbim ta derinlerde kaburgalarımda sıkışsın.
Gerilim hattında bir hattat Allah adını yazsın.
Şevkat muhtaçlarına hilkat pırlantası hiçtir.
Dünya gezengenler arasında tek piçtir.
Çaçaron benim sessiz kalma hakkına sahipsin.
Yakın takipsin.
Benim romantizmalarım azdı ,lakin sen felçsin.
Fiyasko çıktı alafranga metodlar,cana kıydı despotlar.
Kalaşnikof çocuk elinde.
Namusu iki paralık zavallının namusu belinde.
Reyting kaygılarınız algılarınızı düzmekte !...
Hiçbiriniz yeteri kadar fedakar olamadınız kardeşim.
Kafadar olmak dostluğun yalan adı.
Talan ruhumdan kalan yegane hatıram ''anı''.
Feragatim kesin ''-Hakimim Sagoyu tanı!...''
Tanıdığım en büyük sürtük kaderdir böyle biline.
Tecavüz kurbanları için milyon penis kesile.
Artık belli mesajlarım yok yeni nesile.
Unsurlarıma sansür koyun, ''destur!...'' deyin nafile.
Korkularınla yüzleş derhal,vakit nakit umut.
Feci suistimal kazaların bir ihmal.
Bir ihtimal mi var ? İstikbalin kör topal.
Sizler kural tanımadınız,eylemleriniz ihlal.
Haydi Sago'nun dudaklarından bal çal!...
Güzergahını şaşırmış alem,bildiğim en büyük emeliniz anal.
Orda kal!...
Önüme koydugunuz yemeklerin tadı yal.
Yaşayabilmek kurduğum en büyük hayal.

NAKARAT
Felek çemberinden geç,irtihal kapını çalsın,es geç.
Edebi ebediyete intikal edin.
Çaçaron konuşur,sen yalnızca şık şeç.

RAP 2
Yunus sürmenaj oldu ahali.
Rap uğrunda akıtılan her ter damlam helali.
Faraza, itiraflar huzur evi yakani.
Benim rap kilodan düşmeyecek lan sana kajmeran yemini.
Kajmeran hizadadır,rap tetik şakaktadır.
Evliya-ı Rap ataktadır,ayıp en geniş yataktadır.
Toplumum bataktadır.bazı kalpler kaltaklardadır.iyi belle ve kastır!...

Değişebilir Her An Adres

DJ FUNKY C VERSE
Yo! It’s time to play the fair game!
Not the fuckin take the shit away from my man game!
It’s time to give it up for what you earn game,
What you get game, give your game your own name,
It doesn’t have to be the same!
Patience, effort, hard work anad dedication,
Yoy give it your all can’t get no recognition!
When will someone realize and analize?
İnstead of all the people always tryin to dramatize.
The situation at hand, every day people livin it alive.
A man his wife his child only tryin to survive,
İna world of pollution, inflation, radiation, population,
The currupt politician.........Check out the situation!
Everyman on his own, yo!yo! so go for what ya know
Yo! What the fuck you lookin for?
If ya aint found it yet, then dont look no more!
Just walk out the door, dont come round here no more!

SAGOPA VERSE
Kumar değil kader, firar ederse derbeder, çekip vurur melekler, öyle ter boşandı ki yüzüm yanar yeter, yerle bir kader, serzenişte güller, artık sevgi yok mu?der çaresizce kalpler. Saki boş kadehler haydi doldur! Esefle kınamadır rapim, fasih, dekolte konuşurum, yolumdur önüme konulan;yürürüm,görürüm, söverim, severim. Dört mezürde anlatır beni karamsar liriklerim (rap-rap) Ben raperken orada donabilir iliklerin, ölebilir ümitlerin ve belki kinle bakabilirsin adıma küfredip beni de defnedebilirsin, orada gerçeğin görüntüsüyle yüzleşemeyecek kadar cebin de olabilirsin, neyse ne, tek bir mikrofon gerekir(tek) ben söylerim ve sen dinlersin. Hicviye nazırı Sago, evi tımarlı hastenede şifayı dağıtır ve mis kokulu yalanların duş vakti geldi ama evde sular kesik. Zora düşmüş hayallerimin kırıldı bacakları, sancıları gözlerim kapattı, yastığım ıslanırken ıslığım çağırdı revanımı. Hazan umursamadı yaprakları katletti alayını. Çöpçü oldu rüzgarım esti geçti göremedin. 2003 adet boşa harcanmış senenin 25’lik delikanlısı ben, nacizhane kalem susatan adamın adıdır, Sagopa’dır, bu ressam anlatır resimleriyle tek çizikte dünya yaratır,anla!...

(Nakarat)
Değişebilir her an adres, kovala bu rüzgarı, ses bedeninde, yes iyi bildin
Sago herkesi temsil rapinde sen kafes ve gafil.

Didaktik Kitaplar

VERSE 1
Birikimlerimiz kısıtlı, arzularımızın ışığı,egoizme yansıdı, ya da kısıtladık insancıl yanımızı, tokatladık karanlığa mum yakanları. Barış hududuna mermi atanların akıbetini yazan hocalarım oldu savaş yanlısı. Literatürün gerereği yapıldı. Atamın ellerini aradım. Kürsülerde yetişen mengenelere her yılım on elimi kaptırmaktan yıldım, yılım bana zehir oldu yine, halkım alkış tuttu ve ben elimi kırdım. Geçemediğimiz köprüler ardımızdan ağladı, tıpkı yere düşen ekmek kırıntıları gibi, zan altında masum yedi kelepçeleri ve sırıttı birileri, makam arabalarna yol ver geçsin, emri vaki olmuş her yolcu, açılan çenelere çekici ver çaksın,yazılı kuralların kuramları aştı. Parmakları kırılan bu yazar yılmadı, kaç yazar alim olsan, amacını yamacında doğarak yok oldu Sezar, dedelerin toprak oldu bak orda mezar!... Yalanla savunan dürüstle tanıştı, tekmeyle kovulan kiniyle yarıştı, paradan uzak olan silahla tanıştı, hayatla darılan ölümle barıştı.

KORO
Hainlik diz boyuna, laik durum acı kadere bağlanmış iş bitik
Taktiklerimizin nefesi kesilmiş, didaktik kitaplar sobada odun
Ve yurdun taşı toprağı çakıla karışmış, hocalarım eylem yürüyüşünde
Bilginlerim afaroz edildi didaktik kitaplar sobada odun.

VERSE 2
Bir okumuşum tam onbeş sene sürece, ve okulumu kırmışım kırılmışım dünümde. Şimdilerde ezbere büyüdüğümü anladım tek düze. Bilgilerimi çöpe attığım defterlerimde bıraktım ve soru kağıtları artık yok önümde, tıpkı sorulan sorulara cevap olamadığı gibi. Verilen cevaplara kayıtsız kalanım, ben talanım, ortadayım çevremde bu koca şehir, elimde dumandan ibaret bir zehir, kibirle yıkanan insancıklar ortasında binlerce çocukluğum, çantalarına koymak için bekliyor geleceğini. Ben işte oydum şimdi buyum. Önümüze bakıp da yönümüzü bulamadık, gözümüzü açıp da yolumuza varamadık, sözümüzü tutup da ileriye adım atamadık, adımızı karaladık ama temize çıkaramadık, Atamıza rüsvayız, şimdi ben soruyorum sayın hocam pişman mısınız? Gelecek sizin eserinizdir, ezbere nesiller yoldalar, kırmızıda geçtiler, yeşili beklemeden meydanı boş bulan her hergele, mengene oldu ülkemi yedi afiyetle beni de. Siz diplomasına imzalarınızı attınız, şimdi yine soruyorum sayın hocam pişman mısınız? İmzalarınız ateşe verdi kibritin torpilini ve yandı okul önlükleri, üniformalarda saklanan büyük teröristleri yarattınız, kararttınız, 25 senedir beklediğim aydınlık geleceğimi, biraz abarttınız!...

dİŞİ KİŞİlİk (gÜnlerİm AĞlak)

GÜnlerİm AĞlak Sabrin Sonu Selamete Varsa Da Faydasi Yok GÖzlerİm SaĞanak Varsin SÖzÜm Olsun GÜlÜcÜk Merhamet Olmasin Defterİm SiĞinak Yazdiklarim Ayrilik Damarimda Kan BİtmİŞ GÜnlerİm AĞlak Salicakla Kal Benden Uzak Dur Yakin Olma

Ruhunu Tamİr Ettİr Ve İkİ Yerİnden BiÇakla Kendİnİ Bazen Neden Bencİlsİn Yada Çok Saf Sen Maf Bu Cİvarda Yok Mudur Af Ama MahÇupsun Mahkum Dalavere GÜler AĞlar Yapmacik BakiŞlarin Bİr Fİlm Gİbİ Yalanlarin Hakİm GÖzlerİn GÖzlerİme Hep Asİldİn Oysa Kİ Şu BenlİĞİmde Ta DÜne Ama Şİmdİ Malesef Tadİlatta Bu Kalbİm Kisik AteŞte Kaynar GerÇeklerİm HerŞeyİ Sen Bok EtmİŞtİn GÜnahini Üzerİme İpotekledİn DİŞİkİŞİlİk Tek Çekİmlİk Duman Tadinda MayhoŞ Tadin Damaklarimda YaŞli TaŞ Çocuk Derİn Uykuda

GÜnlerİm AĞlak Sabrin Sonu Selamete Varsa Da Faydasi Yok GÖzlerİm SaĞanak Varsin SÖzÜm Olsun GÜlÜcÜk Merhamet Olmasin Defterİm SiĞinak Yazdiklarim Ayrilik Damarimda Kan BİtmİŞ GÜnlerİm AĞlak Salicakla Kal Benden Uzak Dur Yakin Olma

DİŞİ KİŞİlİk İlİŞİktekİ İlİŞkİlerİ İlİĞİne Kadar Hİssederdİ Guİness Rekoruna Gİren Uzun Lİrİklerİ GÖrseydİ Hele Bİlseydİ HÜsrana SÜrÜkledİ Herkesİ Depresİf Enfeksyonlarim TaŞiyamadim KÜtlemİ Ruhumda AykiriymiŞ Yasa DoĞama Saatte 500 Km Beyİn Sarsintilarim TatmİnkarliĞi Tatsiz Tadi Tatmİnsİz Tarzi Tarİfsİz Tahtasi Eksİksİz Tamahkar Tarİhİ Tahmİnsİz YaŞim Neyse Ne AteŞİm 40 Ne Desem BoŞ TÜkÜrÜn Suratima AteŞİm DÜŞsÜn İyİ AkŞamlar Anlayamiyorum Kendİmİ Hay Senİnlİ Sifatlarin Öznesİ Bİraz İter Mİsİn Hİkayelerİ Çikaramiyorum Bu Kafadan Kendİmİ Lades KemİĞİ Gİbİ Kiracaklar Benİ Kopuverecek Kafatasim YaŞamin ArŞi AŞan AlkiŞlamalari SevdİĞİnİ SÖyleme Sevenİme Ayip 2 + 2 = 5 Çok ÜzÜlÜrdÜ GÖrseydİ Quantes Testesteron Salgilama Hat_safhada Yenİ Nesİl KÖle ÇocuĞu Kapti Selam Olsun Sam Amcanin Dolarina 2 KaŞik İÇİmde Kalan Kahkaha Vİtamİn Yetmez Ayakta Durmana Kambur Hasatlariniz Vidividilariniz Malum Kesermİsİnİz İkİye Kendİnİzİ Ardindan KoŞun Kopuk Kolunuzun Hirs Ve Arzunun KesİŞtİĞİ Yerde Tutkunun Esİrİ Oldum Çok KonuŞtun Be Kolera Sus Sirlar Yorganin Altina Kopmadan Zİncİrlerİ YaŞamin Şaka Da Kaldirmaz Bunalimlarim.

DRAMA YOLLARI

NAKARAT (KORO)

Kader mi yazmış ?
Silinsin tüm günahlarım,drama yollarında köprü istikametindeyim.
Ben hüzündüm beni sen seçtin.
Varır mı şahıma son lütuflarım?
Kimsede aramadım gönlümün pamuk prensesini.
Sen yüzümdün beni kahrettin.

RAP1

Yaşanmışlık kolumda büyüyen bebeğin ergenlik hali.
Kim yırttı vesikalıklarımı?
Kalbin kal köşelerinden alamazsın platonik evlatlarımı.
Yarattığım turkuaz derinliğinde yüzüyorum ben.
Korkarım derinlik sarhoşluğunda vurgun yolcusuyum.
Sonsuzluğun beni tanımadı,yalnızlığım fırtınalı.
Kuklalar sepette,çek al egolarını !...
Asi ruhum sahi geç mi kaldı yarına söyle ?
Ben bugünlerde evcilim.
Sencil olmanın sakıncasında düşün nöbetleri.
Voltasını atar vardiyalı bir işçi.
Devir vakti gece yarısı böldüm uykularımın nadide hediyelerini.
Bende saklı sırlarım ki; içime sindi hırslarım.
Cephanelikte mermi bitti,belki bundandır ki tırsarım
Kansere yenik düşmesin umutlarım.
Hücrelerimi yerine koy şakası yok savunmasızlığın !...
Yalancının konuştuğu lisan daim yalanca
Kancamı taktığım gerçekler mi palavra?
Bu espiride yok şaka,insanlık kadavra.
Şiirbazın sopası elinde ''abracadabra!...''

NAKARAT...

RAP 2

Drama yolları taşlı,geliyor kara kaşlı
Arkadaşlıklar neden en az bir çıkara dayalı?
Yırtık kalbim yamalı.
Dostlarımın ücreti pahalı,ödemek zor geride kalan tüm hesapları.
Şu günlerde pamuk prensesin gözleri yaşlı.
Özrüm içinde pranga yemiş zanlı.
Yine de sahipliğim içinde varolan duygularım canlı.
Sanırım en son Karadeniz'de gemilerim battı.
Kanımca herşey yapmacıktı.
İstila komandoların bedenimi sardı.
Askerlerim silahsızdı,bu nedenle kalelerim az zamanda hırpalandı.
Kara listem okunaklı,sonuçlar dokunaklı.
Son celsede boşadım aşkımı,elimin tersiyle düz ettim tüm kırışıklıkları.
Tadilatta kalbimin boş beyaz sarayları.
Yaşlı taş çocuk kırdı sevdiği tüm oyuncakları...