Sağlıklı Kilo Almanın Yolları

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Sağlıklı Kilo Almanın Yolları
kilo almanın yolları kilo almanın doğal yolları nelerdir sağlıklı bebeklere aldırmanın
Ne Zaman Kilo Almalı?

İnsanların kilo alma ihtiyacının ya da isteğinin birçok nedeni vardır.

•Yaşlılar, iştahsız oldukları için ya da sağlıklı yiyecekleri alamadıkları veya hazırlayamadıkları için sık sık istem dışı kilo kaybederler.

•Ciddi bir hastalıktan dolayı kilo ve kas kaybetmiş olabilirsiniz.

•Çok zayıf olduğunuz için biraz kilo aldığınızda daha iyi görünebileceğinizi düşünüyor olabilirsiniz.

•Sporcular daha iyi performans gösterebilmek için kas geliştirmek ve kilo almak isteyebilirler.

Herkes Kolayca Kilo Alabilir mi?

Her insanın yapısında aile geçmişinin önemli bir rolü vardır. Eğer sağlıklı ama zayıfsanız ve yüksek kalorili bir diyet uyguladığınızda bile kilo alamama problemi yaşıyorsanız ailenizin bireylerini inceleyin. Ailenizin genetik yapısı vücut tipinizin oluşumunda etkilidir.

Vücut, antrenmanlarla ve diyet uygulamasında yapılacak bir kaç değişiklikle bir seviyeye kadar değiştirilebilir ancak bu yöntemler sıkı bir şekilde uygulansa bile maraton koşucusunun vücudunu hiçbir zaman bir amerikan futbolu savunma oyuncusunun vücuduna dönüştüremez.

Bir hastalık ya da ameliyat sonrası kaybettiği kiloları geri almak isteyen birisi, normalde zayıf olan birisinden daha kolay kilo alabilir.

Nasıl Kilo Alabilirim?

Kilo almak isteyen ortalama bir insan büyük porsiyonlu ve yüksek kalorili yiyecekler yemelidir. Hafif egzersizler, iştahınızı açılmasını ve yağ yerine kas olarak kilo almanızı sağlar.

Aşağıdaki tavsiyeler kilo almak ya da kaybettiği kiloları geri almak isteyenler tarafından uygulanabilir. Kişisel ihtiyaçlarınız için bunların bir kısmını değiştirmeniz gerekebilir. Uzmanınıza ya da diyetisyeninize bu konuyu danışabilirsiniz.

•Normalde bir günde tükettiğiniz kaloriden 500 kalori daha fazla tüketerek başlayabilirsiniz. Bazı kişilerin ekstradan yaklaşık 1000 kalori tüketmesi gerekebilir. Gıdaların ambalajındaki besin tablosuna bakarak yiyeceklerin ne kadar kalori içerdiğini öğrenebilirsiniz.

•Gün içinde fırsat buldukça bir şeyler atıştırın.

•Genellikle yüksek kalori içeren gıdaları tüketin.

•Öğünlerde normal porsiyondan daha fazlasını yemeyi deneyin. Eğer iştahsızsanız yüksek kalorili ama küçük porsiyonlu gıdaları daha sık tüketmeye çalışın.

•Yağdaki kalori diğer bütün yiyeceklerdekinden daha fazladır: 1 çay kaşığı yağ 45 kalori içerir. Diyetinize; bitkisel yağlar (kanola yağı, zeytin yağı ve yerfıstığı yağı), yumuşak margarinler (trans yağ içermeyenleri tercih etmelisiniz), fıstık ezmesi (yemeden önce karıştırılması gereken çeşidini tercih edin) ve avokado eklemek fazla yemek yemeden kalori alabilmenizi sağlar.

Doymuş yağlardan sakının. Tüm yağ türleri aynı seviyede yağ içermelerine rağmen doymuş yağlar kolestrolünüzü ve diğer zararlı kan yağlarınızı yükseltirler.Yüksek doymuş yağ oranına sahip gıdalar şunlardır: günlük süt ürünlerinin tümü, tavuk derisi, sosis, ekşi krema, tereyağı, yağlı et, ve çeşitli işlenmiş atıştırmalık yiyecekler.

•Yüksek kalorili bir diyet uyguluyor olsanız bile bunu, tam tahıllar, meyve ve sebzeler gibi işlenmemiş karbonhidratlarla ve yağsız süt, derisi ayıklanmış kümes hayvanı eti, balık, yumurta beyazı, fasulye, yağsız biftek gibi yağsız protein ürünleriyle destekleyerek sağlıklı hale getirebilirsiniz.

Yiyeceklere Kalori ve Protein Eklemenin Yolları Nelerdir?

•Kanola yağında ya da zeytinyağında veya şarap sosunda etleri ve sebzeleri soteleyin ya da yemeğinize ekmek parçaları ekleyin. Eğer sporcuysanız ya da ameliyat sonrasında iyileşmekteyseniz daha çok proteine ihtiyacınız olur bu yüzden diyetinizde proteinli gıdalara daha fazla yer verin.

•Patates püresine ekstra süttozlu süt ve margarin ekleyin.

•Çorbalara su yerine yağsız süt ekleyin. Üzerine kızarmış ekmek parçaları ve parmesan peyniri koyun. Fasulye ve sebze çorbasında, et ya da balık suyuna çorbadan daha fazla miktarda daha fazla kalori bulunur.

•Soğuk tahıllara, kuru ve taze meyveler, yemişler ve çekirdekler ekleyin. Müsli (tahıllı gıdalardan elde edilen ürün) ve granola (kahvaltılık tahıl gevreği) gibi yüksek kalorili tahılları tercih edin.

•Sıcak tahılları su yerine sütle hazırlayın ve üzerlerine süt tozu, margarin, bal, şurup ya da kuru meyve ekleyin.

•En çok kalori içeren meyve suları; üzüm, yaban mersini suyu, ananas ve elma suyudur.

•Salatalara çeşitli marullar koyun, domates, avokado, nohut, kuru üzüm ve ayçekirdeği ekleyin. Fındıklar ve yağsız etler kalori eklediği kadar ekstra protein de ekler. Kanola yağı ve zeytinyağı gibi kalp dostu yağlarla hazırlanmış yiyecekleri tercih edin.

•Kalori ve proteini arttırmak için sütün %1’ine çeyrek fincan süt tozlu süt ekleyin.

•Diyeti destekleyici ürünleri de atıştırmak için tercih edebilirsiniz. Hasta kişiler veya kronik sağlık sorunu olanlar için olan sıvı gıdaları kullanabilirsiniz. Diyabetliler için uygun olan ürünleri kullanmadan evvel uzmanınıza danışın.

•Fasulye, nohut, bezelye gibi baklagiller, mercimek ve yerfıstığı iyi protein ve lif kaynaklarıdır.

•Tatlıları akşam yemeklerinden sonra yiyin. Sağlıklı yağlarla ve az yağlı sütlerle yapılmış tatlıları tercih edin.

•Atıştırmak, kilo alabilmek için çok önemlidir. Yoğurdu gevrek tahıl, meyveli gofret, yulaflı bisküvi, yağsız peynirli bisküvi, minik sandviç ve dürümlerle birlikte yiyin. Dondurulmuş yoğurt ve az yağlı dondurmadan yapılmış milkshakeleri tercih edin. Kuru meyveler, trail mix (kuru yemiş ve kuru meyvelerden oluşan karışım), sebzeli salatalar ve kabuklu yemişler de kilo aldırıcı gıdalardır.

Sporcular İçin Kilo Alma Yolları

Kas yapmak ve kilo almak için en iyi yöntemi bulma konusunda birçok yanlış bilgi bulunmaktadır. Kas yapabilmenin bilinen tek ve güvenli yolu egzersiz yapmaktır.

Piyasadaki protein destekleri kilo almanıza yardımcı olmayacağı gibi diyetinize gereğinden fazla protein ekler.

Eğer destekleyici bir sıvı ürün satın alacaksanız bu ürünün, ihtiyacınız olan ekstra kaloriyi protein olarak değil karbonhidrat olarak içerdiğinden emin olun. Gereğinden fazla protein almanız kas büyümesini arttırmaz çünkü vücudunuzda protein deposu yoktur. Ekstra protein almanın en iyi yolu daha büyük porsiyonda yüksek proteinli gıdalar almaktır.

Karbonhidratlı gıdalar; tahıllar, meyveler, sebzeler, süt, yoğurttur ve bunlar kas yapımı için tercih edilen yakıtı sağlarlar. Eğer yeterince karbonhidrat almazsanız kaslarınız, spor yaparken iyi çalışmaz ve egzersiz sonrasında normal haline çabuk dönüşemez.
 
Cevap: Sağlıklı Kilo Almanın Yolları

işte buna ihtiyacım vardı bilgiler için teşekkürler canım emeğine sağlık
 
Bende kilo alamıyorum ya, 26 yaşındayım 1,62 boyum var,kendimi bildim bileli 46-47 kilo arasında oynarım.Aslında çok yerim, ve yemekte ayırt etmem, buna rağmen alamıyorum kilo maalesef..
 
bu bünyeden bence bende yiyorum ama alamıyorum benim calıştıgım yerde herşey aklınıza ne gelirse vardı inan yiyodum ama alamıyorum ama yemem biraz azalsın anında veriyorum bu kiloyu korusam yeter bana suyu çok içiyorum acaba bundan dolayı olabilirmi onu bilmiyorum paylaşımın için tşkler
 
Diyet yüzük ile sağlıklı bir şekilde zayıflayın!
Diyet Yüzük, modern tıp ile geleneksel akupunktur tekniklerini birleştirmiş etkili bir yöntemdir. Diyet yüzük, esasen aslı Akupunktur ile aynı ilkeyi kullanır, bu Refleksoloji olarak bilinir.
Refloxology, ayak tabanlarından vücudun diğer bölgelerini uyarmasını sağlayan basınç (acupress) yöntemi ile sinir sistemine sinyaller gönderir. Beyin ona iletilen sinyaller doğrultusunda vücudunuzun düzenli çalışmasını sağlar.
DİYET YÜZÜK Beyinde bulunan iştah merkezini etkileyerek kişinin iştahını düzenler ve kullanıcı çok az yemekle doyar.

DİYET YÜZÜK mide asit salgısını azalttığı için diyet sırasında kullanıcının mide kazıntısı ve mide yanması gibi sorunları olmaz.

DİYET YÜZÜK diyet sırasında halsizliği ve bitkinliği önler. Üstelik enerji verir. Diyet sırasında kullanıcı kendini daha dinç hisseder.
Ürünün %100 para iade garantisi vardır. Kargo ücretsizdir!
Aşağıdaki linkten ürüne ulaşabilirsiniz!

http://tinyurl.com/diyet-sagl-k
 
Ben 14 yaşıma 28 ocakta girdim boyum 171 51-52 kiloyum günde 15-20 öğün yemek yememe rağmen kilo almıyorum ayrıca bende tokluk veya açlık hisside yok canım sıkıldıkça yemek yerim ama yinede kilo alamam :/
 
Merhaba arkadaşlar,

GERÇEKTEN kilo almak isteyenler okusun lütfen. Bu bilgiler tamamen okuduğum, tavsiye aldığım ve tecrübe ettiğim olaylardan oluşmaktadır. Herkes gibi sıradan bir insan hatta öğrenciyim ve yazdıklarım dolayısıyla herhangi bir sorumluluk kabul etmiyorum.

Yorumların çoğunu okudum herkes zayıf olmaktan, kilo alamamaktan mustarip. Ben de zayıfım 178 boy 65 kiloyum ki 57 kilodan 20 günde 8 kilo alıp 65 oldum. Eğer aynı istikrarı devam ettirebilseydim şimdi 75 kg olurdum 1,5 aydır falan aynı kilodayım en azından vermiyorum şu an. Birkaç kişinin de yazdığı gibi kilo almak aslında çok basit önemli olan bunu istikrarla uygulayabilmek!

Nasıl mı basit? Eğer günlük aldığınız kalori miktarı harcadığınız kaloriden fazlaysa KİLO ALMAYA BAŞLARSINIZ! Bu harcadığınız ve yaktığınız kalori arasındaki fark ne kadar büyük olursa o kadar hızlı, ne kadar az olursa o kadar yavaş kilo alırsınız. Eğer yaktığınızdan az kalori alırsanız da KİLO VERMEYE BAŞLARSINIZ! Kısacası kalorisi yüksek besinler tüketeceksiniz. Eğer metabolik ve/veya sindirim sisteminizde bir hastalık veya sorun yoksa kesinlikle hızla kilo alırsınız!

Peki, sadece yüksek kalorili besinler almak yeterli mi?
Hayır. Dengeli beslenme ve düzenli uyku diğer iki en önemli ve "vazgeçilmez" etken. Ben de bir üniversite öğrencisi olarak düzenli uykunun ve dengeli beslenmenin ne kadar zor olduğunu bilen birisi olarak hatta çoğu zaman uygulayamayan birisi olarak söylüyorum ki evet maalesef dengeli beslenme ve düzenli uyku çok önemli eğer bu ikisi olmadan kilo almaya çalışırsanız alırsınız fakat! Buraya dikkat!: Diyeti bıraktığınız anda ya da sarkıttığınız anda aldığınızın kat be kat hızlısı kilo verirsiniz. Günde 2 kilo verirsiniz şok olursunuz bu nasıl olur diye. Evet, oluyor çünkü gece vücudumuzun uykuyla düzenlediği, ürettiği hormonlar uyku vakitleriyle oynandığında üretilemiyor bu hormonel olaylar bizim aldığımız bütün besinlerin vücutta doğru şekilde absorbe edilmesinde kullanılmasında çok önemli. Düzenli uyumadığımızda bu aldığımız besinler vücudumuzda gerekli hücreleri oluşturmada kullanılamıyor. Bu konuda daha teknik bilgiler internette var ama ben anladığım kadarıyla yazıyorum gerçekten eğer gece uyku saatlerinde kayma varsa kilo almamızda sorun çıkıyor ve bu bir sonraki güne de yansıyor. Gece en geç saat 12de uyuyup sabahta en geç 8de kalkmak sağlıklı bir beden ve sağlıklı kilo almak için ÇOK ÖNEMLİ.

Peki ya dengeli beslenme nedir?
Arkadaşlar dengeli beslenme en az 3 öğün düzenli aralıklarla ve gerekli besinlerle beslenmek demektir. Bu 3 öğün sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeğidir. Bu 3 öğünü yemeyip de bana kilo alamıyorum diyen varsa lütfen forumu terk etsin önce ve bu 3 öğünü düzene soksun sonra gelsin. 🙂
Ayrıca bu 3 öğüne ek olarak kilo almak istediğimiz için ara öğünler yaratmalıyız kendimize. Bu ara öğünlerde de ekmek arası peynir, salatalık, domates, salam, gibi sandviç türü şeyler, kaşarlı tost, meyveler, kuru yemişler (Fındık, ceviz içi, badem, kuru üzüm gibi), pekmez, yoğurt gibi süt ürünleri ve meyve suları tüketmemiz gerekir. Bu yazdıklarımın hepsini elbette ki yemek zorunda değilsiniz. Listenin çokluğuna bakıp da gözünüzü korkutup bunlarla uğraşamam deyip vazgeçmeyin. Atıyorum bir bardak meyve suyu ile bir kaşarlı tost ve sonrasında bir adet muz yeterlidir.

Peki, bu öğünleri hangi saatlerde almalıyız?
Arkadaşlar sabahleyin en geç saat 8e kadar kahvaltınızı yapın. Kahvaltı çok önemli kahvaltı yapmadan güne başlamayın. Kahvaltı yapmazsanız gün içinde yaptığınız diğer öğünler inanın "ekstra" kilo almada bir işe yaramayacak. Ara öğünü saat 10da alın. Yani kahvaltıdan sonra aradan en az 2 saat geçsin ki yediklerimizi sindirelim. Öğle yemeğini saat en geç 2ye kadar yapın. Pilav, makarna, tavuk salata gibi ürünleri bol tüketin. Diğer ara öğün saat 4te yine 2 saat sonra yani. Yine yukarda saydığım besinlerden alabilirsiniz. Akşam yemeği en geç saat 7.30a kadar yiyin. Öğlen yemeğine benzer besinler alın. Gece yine meyve türü şeyler yiyip 250 ml tam yağlı süt için. Yatmadan 30 dk. önce de nesquik gevrek türü şeyleri tam yağlı sütle karıştırıp yiyip yatabilirsiniz. Unutmayın saat 12yi geçmeden önce uyuyun.

Arkadaşlar detaya indiğimizde aslında birçok şeyi yapmamız gerekiyor sağlıklı bir şekilde kilo almamız için ama olayın özü harcadığımızdan fazla kalori almak. Bu kadar çok şeyi yazabilip de hala zayıf olduğum için kendimden utanıyorum. 🙂 Çünkü bunların hepsini ben de düzenli uygulayamıyorum düzenli uyku ve dengeli beslenme benim için problem. 😕
Ayrıca dengeli beslenme sadece gerekli kalori ya da fazla kaloriden ibaret değildir. Günlük almamız gereken karbonhidrat, protein, vitaminler ve mineraller sağlıklı bir beden için vazgeçilmezdir. Yani kilo almak adına gün boyunca ya da çok sık herhangi bir besini tüketmek ZARARLIDIR. Farklı farklı besinlerden çok miktarda belirli aralıklarla almamız SAĞLIKLIDIR.

Peki, bu öğünlerde hangi ürünleri ne kadar tüketmeliyim diyen arkadaşları duyuyor gibiyim. Buraya diyet listesi yazamayacağım çünkü parmaklarım ağrıdı gerçekten. 🙂 Eğer diyet listesi tarzında bilgi almak isterseniz bana Facebook adresimden ulaşın elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Ama Kalorisi yüksek besinleri bulup bunları kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği gibi gruplandırıp kendi diyet listenizi de çıkarabilirsiniz.

Ve son merak edilen soru: Ben kimim? 🙂
Ben Bahadır Kaya, Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletme 4. Sınıf öğrencisiyim. Şu an 178 boyda 65 kiloyum hedefim 75 kilo olmak. Ayrıca düzenli fitness'a giden spor yapan ve kondisyonu oldukça yüksek birisiyim. Yani sağlıklı olduğumu düşünüyorum. 🙂 İstikrarla devam edersem kısa sürede 75 olacağımı ve sizin de yazdıklarımı yaparak başaracağınıza inanıyorum ama yukarda da dediğim gibi herhangi bir hastalığınızın olmadığını yani kilo almaya engel bir durumunuzun olmadığını bilmeniz lazım bunun için gerekli birimlerden randevu alıp doktora gitmenizi de tavsiye ederim kendinizden emin değilseniz bunu kesin yapın 😉 Boşu boşuna yırtınmış olmazsınız ben niye kilo alamıyorum diye 😉

Yazıma burada son veriyorum buraya kadar okuduysanız hepinize hem teşekkür ediyor hem de helal olsun diyorum çünkü yeterince sabırlı olduğunuza işarettir bu! Yani kilo almak için de sabırla bekleyebilirsiniz! 😉
Mail adresim bahadirkaya90@hotmail.com bu adresime mail atarak ya da Facebook’ta ulaşarak sormak istediklerinizi sorabilirsiniz.
Hepinize sağlıklı ve fit vücutlu bir hayat diliyorum! 🙂 Hoşçakalın!
 
Geri
Üst