LaViNYaM
>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Sacher Torte TarifiSacher Torte Nasıl yapılır
İsmi gibi değişik lezzetli görünümüde harika görünüyor... Ben sizin yerinizde olsam hemen bunu bu akşam için yapardım.. Eminim ki eşinizde bayılacak bir kat daha sevgisi artacak size Buna benzer bir tatlı daha ...
Sacher Torte
Malzemeler:
5 yumurta sarısı
1 su bardağından biraz az pudra şekeri
130 gr tereyağı
100 gr erimiş bitter çikolata
4 yemek kaşığı kakao
5 yumurta beyazı
100 gr toz şeker
1 su bardağından biraz az un
1/2 paket vanilya
1 tutam tuz
kayısı marmelatı
Hazırlanması:
Pudra şekeri ve tereyağını mikserde iyice çırpın, içine yumurta sarısını ekleyin.
Benmari usulü eritilmiş çikolatayı ilave edin. kakao, un, vanilya ve tuzu ekleyin.
En son yumurta beyazı ve şekeri kabartın, bunu diğer malzemeye yavasça ilave edin. 24 cm fırın kalıbına koyun. 180C'de 20-25 dak pişirin.
Fırından çıktıktan sonra soğuyunca üçe kesin.
Aralarına ve kenarına ve üstüne (her yerine) ince bir tabaka halinde kayısı marmelatını sürün. (özellikle kenarlarına ve üstüne çok sürmeyin, çikolata sosu dursun.)
Sosu İçin:
1 su bardağı (200ml) su
yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
10 gr nişasta
1/4 su bardağı (65ml) su
200 gr doğranmış bitter çikolata
50 gr krema
Toz şekeri tencereye koyun, kakao ve nişastayı eleyin.
200 ml suyun yarısını ekleyin, iyice karıştırın, sonra geri kalan tüm suyu koyun (100+65).
Tencereyi ateşe koyun, ocakta karıştırarak kaynatın, fokurdamaya başlayınca 1 dak. daha bekletin ve ateşten alın.
Çikolata ve kremayı hızla karıştırarak ekleyin, soğumaya bırakın. ara sıra sosunu karıştırıp havalandırın.
Soğuyunca da kekini tel ızgara üzerine koyun ve kepçeyle sosu dökün. (telin altına fırın tepsisi koyunca daha rahat oluyor.)
İsmi gibi değişik lezzetli görünümüde harika görünüyor... Ben sizin yerinizde olsam hemen bunu bu akşam için yapardım.. Eminim ki eşinizde bayılacak bir kat daha sevgisi artacak size Buna benzer bir tatlı daha ...
Sacher Torte
Malzemeler:
5 yumurta sarısı
1 su bardağından biraz az pudra şekeri
130 gr tereyağı
100 gr erimiş bitter çikolata
4 yemek kaşığı kakao
5 yumurta beyazı
100 gr toz şeker
1 su bardağından biraz az un
1/2 paket vanilya
1 tutam tuz
kayısı marmelatı
Hazırlanması:
Pudra şekeri ve tereyağını mikserde iyice çırpın, içine yumurta sarısını ekleyin.
Benmari usulü eritilmiş çikolatayı ilave edin. kakao, un, vanilya ve tuzu ekleyin.
En son yumurta beyazı ve şekeri kabartın, bunu diğer malzemeye yavasça ilave edin. 24 cm fırın kalıbına koyun. 180C'de 20-25 dak pişirin.
Fırından çıktıktan sonra soğuyunca üçe kesin.
Aralarına ve kenarına ve üstüne (her yerine) ince bir tabaka halinde kayısı marmelatını sürün. (özellikle kenarlarına ve üstüne çok sürmeyin, çikolata sosu dursun.)
Sosu İçin:
1 su bardağı (200ml) su
yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
10 gr nişasta
1/4 su bardağı (65ml) su
200 gr doğranmış bitter çikolata
50 gr krema
Toz şekeri tencereye koyun, kakao ve nişastayı eleyin.
200 ml suyun yarısını ekleyin, iyice karıştırın, sonra geri kalan tüm suyu koyun (100+65).
Tencereyi ateşe koyun, ocakta karıştırarak kaynatın, fokurdamaya başlayınca 1 dak. daha bekletin ve ateşten alın.
Çikolata ve kremayı hızla karıştırarak ekleyin, soğumaya bırakın. ara sıra sosunu karıştırıp havalandırın.
Soğuyunca da kekini tel ızgara üzerine koyun ve kepçeyle sosu dökün. (telin altına fırın tepsisi koyunca daha rahat oluyor.)
Moderatör tarafında düzenlendi: