Murtuğada nedir diye sorduğunuzu duyar gibiyim.Güneydoğu yöresine ait undan yapılan kahvaltıların olmazsa olması hoş bir lezzet.Yapılışı kolay olmakla birlikte sabah kahvaltılarınız bu lezzetle şenlenicek.Henüz bu lezzetin tadına bakmadıysanız mutlaka denemenizi öneririm. Murtuğa hem sade hem yumurtalı yapılmakta.Ben yumurtayı sevmediğim için sadesini tercih ediyorum
Malzeme
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı buğday unu
2 yemek kaşığı mısır unu
Tuz
İsteğe göre yumurta
Yapılışı
Sıvı yağı tavamıza koyuyoruz. İyice kızdıktan sonra buğday ununu ve mısır ununu yağa ekliyoruz.İyice un esmerleşene kadar kavuruyoruz .Tuzumuzu ekliyoruz ve sıcak sıcak kahvaltı da yemek üzere servis ediyoruz.Şayet yumurtalısını yapmak isterseniz kavrulan unun üzerine yumurta kırıyorsunuz. İsteğe göre cevizde eklenebilir ama yalın tadı daha mükkemmel diyebilirim.