Zerde Pilavı nasıl yapılır
Resimli Zerde Pilav Yapılışı
Merhaba Sevgili Melek'ler, sizlere bu yazımızda yeni bir pilav tarifi sunuyor ve bul pğilavı kesinlikle deneyin çünkü her daim yapacaksınız, o kadar lezzetli diyoruz
🙂
Zerde Pilav Tarifi için malzemeler
Pirinç
2 kahve fincanı
Su
10 su bardağı
Toz Şeker
2,5 su bardağı
Kırmızı Safranbolu Safranı
1 çimdik
Gül Suyu
0,5 kahve fincanı
Tutturmak için
Pirinç Nişastası
3 çorba kaşığı, 0,5 bardak suda ezilerek üzerine
Kuş Üzümü
1 kahve fincanı
Çam Fıstığı
1 kahve fincanı
Nar Taneleri
1 kahve fincanı
Zerde Pilavı Tarifi yapılış aşamaları;
Pirinci 2 saat kadar suda bırakınız ve sonra iyice yıkayarak süzünüz
Safranı gülsuyuna basınız
Çam fıstığı ve kuş üzümünü suya basarak 2 saat bekletiniz ve süzünüz
Zerde Pilavı Pişirme:
Pirinci 10 bardak suda 20 dakika haşlayınız
Şekeri ekleyerek 5 dakika daha kaynatınız
Safranlı gülsuyunu ekleyerek 5 dakika daha kaynatınız
Yarım bardak suda ezdiğiniz pirinç nişastasını yavaş yavaş dökerek 1 dakika daha kaynatınız
Tencerenin kapağını kapatıp, ılınmaya bırakınız
Zerde Pilavı Servis:
Kâselere doldurunuz
Üzerini, çam fıstığı, kuş üzümü ve nar taneleri ile süsleyiniz
Zerde Pilavı için Notlar:
Zerdenin fazla tutmaması gerekir. Eğer tercihiniz daha kıvamlı ve daha saydam bir zerde ise ararot kullanın.
Pirincin iyi yıkanması daha saydam bir görünüş sağlıyor
Cam kâseler zerdenin renginin daha iyi gösteriyor.