Resimli Vişneli Helva yapılışı

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Resimli Vişneli Helva yapılışı
Resimli Vişneli Helva Tarifi
Vişneli Helva Tarifi ,





Merhaba Sevgili Melek'ler, bu yazımızda sizlere ve bizden vişneli helva tarifini isteyen misafirimize, resimli vişneli helva yapılışı hakkında bilgiler aktarıyoruz. Ayrıca şimdiden afiyet olsun diyoruz 🙂


visneli_helva_tarifi-10d.jpg




Vişneli Helva


Malzemeler
250 gr tereyağı
3 su bardağı un
3 su bardağı şeker
Yarım kg vişne
1 su bardağı süt
1 su bardağı su



Yapılışı
Vişnelerin saplarını çıkarıp yıkayın, çekirdeklerini ayıklayın. (Ya da dondurulmuş vişne kullanabilirsiniz). Diğer tarafta derin ve geniş bir tencereye tereyağını koyun. Yağ eriyince 3 bardak elenmiş unu ekleyin. Uzunca bir süre unun kokusu gelip rengi koyulaşmaya başlayınca vişneleri ekleyin. Vişnelerle beraber tekrar kavurun. (10 dakika kadar)

Şekeri ilave edin. Birkaç kez şekerle karıştırdıktan sonra su ve süt ekleyin. Ateşi iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın. 10-15 dakika bu şekilde pişirin.

Ateşi söndürün ve kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin. Sonra servise sunun.
 
Geri
Üst