T
TİTAN
Forum Okuru
Resimli Taze Soğanlı Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi
Taze Soğanlı Zeytinyağlı Kabak nasıl yapılır
Taze Soğanlı Zeytinyağlı Kabak yapılışı
Nefis zeytinyağlı yemeklerimizden taze soğanlı zeytinyağlı kabak yemeği tarifiyle karşınızdayız melekler 🙂 Yaptıktan sonra parmaklarınızı da yiyeceğinizi garanti ettiğimiz bu hafif ve sağlıklı yemeğin tarifine geçiyoruz.. 🙂
Malzemeler
1 kg. kabak
yarım demet taze soğan
3 domates
1 çay bardağı zeytinyağı
yarım demet dereotu yada maydanoz
3 diş sarımsak
yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı şeker
tuz
Kabakları yıkayıp soyun, önce ortadan ikiye bölün sonra da her parçayı boyuna 4 parçaya ayırın (yani her kabağı 8 parçaya böleceksiniz). Taze soğanları ayıklayın ve yıkayın, ince ince kıyın, sarımsakları soyun.
Domateslerin kabuklarını soyun ve blendırdan geçirin, limon suyunu, tuz ve şekerini ekleyin. Son olarak ta taze soğanları ve bütün sarımsakları ekleyerek karıştırın.
Kabakları geniş bir tencereye alın, kabakları tencereye dizin. Üzerine hazırladığınız karışımı yayın ve kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
Dereotunu ya da maydanozu ince ince kıyın ve pişen yemeğin üzerine ekleyin.İsteğe göre ılık ya da soğuk servis yapın.
Taze Soğanlı Zeytinyağlı Kabak yapılışı
Nefis zeytinyağlı yemeklerimizden taze soğanlı zeytinyağlı kabak yemeği tarifiyle karşınızdayız melekler 🙂 Yaptıktan sonra parmaklarınızı da yiyeceğinizi garanti ettiğimiz bu hafif ve sağlıklı yemeğin tarifine geçiyoruz.. 🙂
Malzemeler
1 kg. kabak
yarım demet taze soğan
3 domates
1 çay bardağı zeytinyağı
yarım demet dereotu yada maydanoz
3 diş sarımsak
yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı şeker
tuz
Kabakları yıkayıp soyun, önce ortadan ikiye bölün sonra da her parçayı boyuna 4 parçaya ayırın (yani her kabağı 8 parçaya böleceksiniz). Taze soğanları ayıklayın ve yıkayın, ince ince kıyın, sarımsakları soyun.
Domateslerin kabuklarını soyun ve blendırdan geçirin, limon suyunu, tuz ve şekerini ekleyin. Son olarak ta taze soğanları ve bütün sarımsakları ekleyerek karıştırın.
Kabakları geniş bir tencereye alın, kabakları tencereye dizin. Üzerine hazırladığınız karışımı yayın ve kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
Dereotunu ya da maydanozu ince ince kıyın ve pişen yemeğin üzerine ekleyin.İsteğe göre ılık ya da soğuk servis yapın.