Resimli Manti tarifi

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ESDE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ESDE

Hamiş Melek
Resimli Manti tarifi
resimli manti tarifi manti tarifi yapilisi manti malzemeleri resimli anlatim manti nasil yapilir ev mantisi tarifi burada meleklerrim
Merhaba Melekler

Uzun bir bayram tatilinden sonra tekrar sizlerleyim🙂 Umarim herkesin Ramazan bayrami guzel gecmistir 🙂
Herzamanki gibi ben yine as erdim ve bu sefer canim manti cekti 🙂 Insan gurbette olunca, kimseye ya allah rizasi icin bana bir tabak manti yap canim cekti diyemiyor, elin fransizi ne anlar mantidan 🙂) hal boyle olunca is yine basa dustu ve kollari sivadim, manti yapmak gercekten sabir isteyen bir is, sabirsizsaniz eger hic koyulmayin derim , yapip pisirip resimlemeyi zor bekledim valla yedim hemen koca bir tabagi🙂) Yaninda da daha onceden evde bulunan kornison tursusu vardi onuda yedim 🙂)) ,Simdi gecelim tarifimize;


IC MALZEMELERI

300-400 GR kiyma
2 adet kuru sogan
Maydanoz
karabiber
Pul biber (istege bagli)


HAMURU ICIN;

3 Bardak un
1 tatli kasigi tuz
ilik su
1 yumurta (istege bagli, ben koymadim rengini sarimtrak istiyorsaniz sayet)


SOSU ICIN;
Yogurt
Sarimsak
uc kasik tereyagi margarin yada siviyag
bir tatli kasigi biber yada domates salcasi
nane
pul biber
karabiber



YAPILISI;


Oncelikle mantimizin hamurunu hazirliyoruz, 3 bardak unu genisce bir kaba alip ortasina tuzu ve yavas yavas suyunu ekleyerek yogurmaya basliyoruz, hamurumuz ele yapismayacak kivama gelmeli ve kulak memesinden daha sert olmali....Yogurma islemimiz bitince hamurumuzu uc parca top seklinde boluyoruz ve uzerine nemli bir bez kapatip dinlendirmeye aliyoruz,


Hamurumuz dinlenirken bu arada biz icini hazirlamaya basliyoruz, Soganlarimizi, maydanozlarimizi minik minik dogradiktan sonra,(varsa robottan gecirebilirsiniz) icerisine arzunuza gore karabiber pul biber ve bir cay kasigi tuz katarak kiymamizla guzelce karistiriyoruz,Ve icimiz hazir....


Onceden beklettigimiz hamur bezelerimizin ilkini merdane ve un yardimiyla cok inceltmeden, yaklasik yarim cm kalinligina gelene kadar acmaya devam ediyoruz,

DSC03917-d2.jpg


istenilen kalinliga gelince, hamurumuzu seritler halinde once yukaridan asagiya dogru sonra yatay olarak kucuk kareler elde edecek sekilde kesiyoruz...Kestigimiz karelerin icerisine hazirlamis oldugumuz kiymamizdan azar azar koyuyoruz...

1-41.jpg



Butun kesilen karelerin icerisine kiymalari koyduktan sonra tek tek uclarini bohca haline gelecek sekilde yukari dogru kapatiyoruz,ve kapadigimiz mantilari unlu bir tepside bekletiyoruz ( eger unlamazsaniz mantinin hamurlari birbirine yapisir)


2-186.jpg



Butun mantilarimizin kapama islemini bitirdikten sonra, geliyoruz mantilarimizi haslama kismina,genis ve derin bir tencerede kaynattigimiz suyun icerisine bir tatli kasigi tuz ve istege bagli olarak bir adet et bulyon attiktan sonra, unladigimiz mantilarimizi yavas yavas kaynamakta olan suyumuzun icerisine atip haslamaya basliyoruz, yaklasik kisik ateste 15-20 dk kadar haslanan mantilarimizin cok fazla bekletmeden kevgir yardimiyla servis tabagimiza aliyoruz...


3-347.jpg


Uzerine sarimsakli yogurdumuzu hazirlayip istenilen oranda dokuyoruz, daha sonra tavada kizdirdigimiz yagin icerisine yine istege bagli salca ve baharatlarimizdan koyup yogurtladigimiz mantigimizin uzerine dokuyoruz, Ve mantimiz servise hazir melekler, Dilerseniz hasladiginiz mantilarin bir kismini degisiklik olsun diye manti salatasi yapabilirsiniz....AFIYET OLSUNNNNNNNN 🙂


4-18.jpg
 
Ellerine sağlık esdem..gerçekden oyalayıcı bir yemek senin için dahada bir oyalayıcı olmuş resimlemen fln teşekkürlerrrr🙂
 
Olay budur ya, bu yemeğin yanına dünyanın bütün yemeklerini koyun ben yinede mantıyı seçerim, çok başka bir lezzet bu mantı, bizlerlede paylaştığınız için teşekkür ederiz.
 
Yapin yapin usenmeyin 😀 Bak ben hamile hamile yaptim yedim yaradi ohhhh sefam olsun 😀 darisi basiniza insallah 🙂
 
Geri
Üst