Resimli Kolay Açma Tarifleri

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Resimli Kolay Açma Tarifleri
Kolay Açma Tarifleri ,
Resimli Kolay Açma Tarifleri ,



Merhaba Sevgili Melek'ler, bu yazımızda benim de en sevdiğim açma tariflerini sizlerle paylaşıyorum. Çocuklarınıza ve çaya gelen misafirlerinize ikram edeceğiniz kolay açma tarifleri burada!




Açma

MALZEMELER:
3 su bardağı süt
1 yemek kaşıgı kuru maya
2 yemek kaşıgı şeker
1 tatlı kaşıgı tuz
1 su bardagı sıvı yag
alabidigine un .



Yapılışı:
Sütü bi kabın içerisine alıp ılık hale gelene kadar ısıtalım ısınan sütün içine mayayı atıp karıştırın başka bir kabın içerisine şekeri, tuzu ,sıvı yagı koyalım sonrada ılıyan mayalı… sütüde içine boşaltıp karıştırın elimizle sonra yavaş yavaş un ekleyelim açmanın hamuru gayet yumuşak olacak. ele biraz yapışır haldeyken hamuru yogurmayı bırakabilirsiniz sütlü ve yaglı olan hamur kendini çabukça toplayacaktır agzı kapalı kilitli bi kapta yaparsanız hamurunuz yarım saat olmadan kabaracaktır çabukça küçük bi kabın içine koyulan az bir miktar sıvı yagla elinizi yaglayarak hamuru alıp istediginiz şekili verin 200 dereceli fırında pişrin herkesin ayıla bayıla yediği çok yumuşak pufudik açma tarifini sizlerle paylaşmak istedim afiyet olsun …



ZEYTİNLİ AÇMA

MALZEMELER:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı kadar tuz
1 paket yaş maya
1 adet yumurta
alabildiğince un

İç harcı için gerekli malzemeler:
Siyah zeytin
Yeşil zeytin
125 gram margarin

Üzeri için gerekli malzemeler:
1 adet yumurtanın sarısı



Yapılışı:
Bir karıştırma kabının içerisine sütü ve sıvı yağı dökün. Sonra bir suda mayayı eritip onuda üzerine ilave edin. Elde ettiğiniz karışımı güzelce karıştırdıktan sonra yumurta akını, tuzu, toz şekeri ve unu da ilave ediyoruz. Hazırladığımız hamuru yarım saat dinlendiriyoruz. Dinlendirdikten sonra hamurdan portakal büyüklüğü ile eşit orantılı parçalar koparın. Yumuşattığınız margarini bu parçaların üzerine dağıtıp elinizle güzelce açın. Açtığınız hamurların içine minik minik doğradığınız zeytinleri ekleyin. Hamuru kapatıp rulo şeklinde sarın. Her ruloyu eliniz yardımıyla uzatın ve uzattıktan sonra ikiye bölerek şekillendirin. Yumurta sarısını güzelce sürdükten sonra daha önce 200 derecede ısıttığınız fırının içerisinde tepsi ile pişirin.


Peynirli Açma

Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
3/4 kahve fincanı şeker
1 çay kaşığı mahlep
1 paket kuru hamur mayası tuz alabildiği kadar un
İsteğe bağlı olarak peynir veya haşlanıp ezilmiş baharatlı patates (sade de yapabilirsiniz.) çörekotu



Yapılışı:
Öncelikle sıvı malzemeleri yoğurma kabımıza alıyoruz. Mayayı da içine ekleyip eritiyoruz. Daha sonra tuzunu,mahlebi ve ununu ekliyoruz. Unu yavaş yavaş ekleyin. Yumuşak bir hamur kıvamında olmalı. Hazırladığımız hamurun üzerini örtüp sıcak bir yerde mayalanması için bırakıyoruz. Yaklaşık 40 dakika sonra mayasını almış oluyor. Kontrol ettiğinizde hamur iki katına çıkmışsa mayasını almış demektir.
Mayalanan hamurumuzu parçalara ayırıyoruz. Yuvarlak şekilde bastırıp ortalarına iç malzemesini koyduktan sonra elimizle bükerek şerit halinde uzatıp resimdeki gibi şekiller veriyoruz. Daha farklı da yapabilirsiniz. Üzerlerine yumurta sarısı,1 çay kaşığı pudra şekeri ve 2 yemek kaşığı sıvıyağ karışımını sürüyoruz. ve çörekotu serpiyoruz. 15-20 dakika tepside, tepsi mayasını alması için bekletiyoruz. (Mutlaka) 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında üstleri kızarana dek pişiriyoruz.
Afiyet olsun...