Resimli Keçi Ayağı Tarifi (Yoğurtlu pişi, lokumaça)

HaYaL

Daimi Üye
Üye
Resimli Keçi Ayağı Tarifi (Yoğurtlu pişi, lokumaça)
keçi ayağı, hamur, tatlısı, tarifi, burada meleklerim.

DSC00858.JPG-121.jpg


Yaz sıcaklarında hamur işi pek çekilmez. Hele ki kızartma olanı çok ağır gelir. Ancak bu öyle bir hamur işi ki hem hiç yağ çekmiyor hem de çok lezzetli. Bizzat denedim ve sonuç harika. Çok kısa sürede yapılması da cabası. Yemeğiniz< olmadığında çabucak bunu yapıp yanına peynir, zeytin, domates ve bunun gibi kahvaltılıklarla servis ettiğinizde tadına doyulmaz. Ayrıca şerbetleyip tatlısını da yapabilir yine reçel ve pekmezle de yiyebilirsiniz. Buyrun tarifi.


Keçi ayağı

Malzemeler

1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1/2 limon suyu
1 çay kaşığı tuz
2,5-3 su bardağı un
Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı

Un, yoğurt, tuz, sıvı yağ, kabartma tozu(kabartma tozunun üzerine yarım limon sık) ile kulak memesi kıvamında hamur yapın, üzerine nemli bir bez örterek 10-15 dakika bekletin. Hamurdan iki veya üç adet beze yapın, merdane ile yarım cm kalınlığında açın. Şeritler halinde kesip, şeritleri dikdörtgen şeklinde kesin, bir kenarlarını bıçakla çıtlatın, bol kızgın yağda kızartın. Arzuya göre peynir, zeytin veya reçel ile servis yapın.

İnce kıvamlı bir şerbet hazırlayıp soğuk şerbete sıcakken attığınız keçi ayaklarını tatlı olarak da tüketebilirsiniz.


Afiyet olsun...
 
Geri
Üst