Resimli Kaymaklı Kaygana yapılışı

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Resimli Kaymaklı Kaygana yapılışı
Resimli Kaymaklı Kaygana Tarifi ,
Kaymaklı Kaygana Tarifi ,



Merhaba Sevgili Melek'ler, bu yazımızda sizlere ve bizden kaymaklı kaygana tarifi isteyen sevgili misafirimize resimli kaymaklı kaygana yapılışını aktarıyoruz.


kaymakli_kaygana_tarifi-29b.jpg


Malzemeler:

10 yumurta

¼ su bardağı nişasta

200 gr tereyağı

Şerbeti için

3 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

1 tatlı kaşığı limon suyu



Yapılışı :

Kaygananızın üzerine bal veya çikolata sos döküp servis yapabilirsiniz. Şerbeti için, şeker, su ve limon suyunu kaynatın. Kaynadıktan iki dakika sonra ocaktan alın.

Yumurtaları derin bir kasede koyulaşıncaya kadar çırpın. Nişastayı ilave edip karıştırın. Tavayı iyice ısıtın. Tereyağın yarısını tavada eritin. Hazırladığınız nişastalı yumurtadan tavaya bir kepçe dolusu dökün. Her iki tarafını da pişirin. Ilık şurubun içine aktarıp 5 dakika bekletin. Kalan yumurtalı karışımı da aynı şekilde hazırlayın. Dilimleyerek servis tabağına alın. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
 
Geri
Üst