Etli Patlıcan Yemeği Tarifi
Etli Patlıcan Yemeği Resimli
Merhaba Sevgili Melek'ler, bu yazımızda sizlere
yaz yemekleri arasına alacağınız lezzetli mi lezzetli bir
etli sebze yemekleri tarifi veriyoruz. Malum Ramazan ayı öncesi yemek menülerinizi zenginleştirmek isterseniz, pilavlara eşlik edecek enfes bir lezzet olan
etli patlıcan yemeği tarifi sizlerin bilgisine olsun diyoruz
🙂
Malzemeler
- 300 gr. kuşbaşı et
-4 adet orta boy patlıcan
-1 adet orta boy soğan
- 2 adet domates
-1 çay bardağı zeytinyağı
-1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
1- Eti tencereye koyun ve suyunu çekene kadar pişirin.
2- Suyunu çekince zeytinyağı ekleyin ve kavurun.
3- Soğanı küp şeklinde doğrayın ve tencereye ekleyin,soteleyin.
4- Ayrı bir yerde patlıcanları alacalı soyun ve iri küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda 10-15 dk. bekletin.
5- Soğanlar da hafifçe ölünce süzüp yıkadığınız patlıcanları tencereye ekleyin.
6- 5-6 dk. tüm malzemeyi kavurun.Patlıcanlar hafifçe şeffaflaşınca tuzunu ilave edin.
7- Domateslerin kabuklarını soyun, küp küp doğrayın ve tencereye ekleyin. 1 çay bardağı sıcak su ekleyip,tencerenin kapağını kapatın.
8- Patlıcanlar pişince yemeğinizi ocaktan alıp, biraz dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz..