T
TİTAN
Forum Okuru
Renklerine Göre Gıdaların Faydaları
Renklerine göre gıdaların faydaları
renklerine göre sebzelerin faydaları
Bildiğiniz gibi yeşil sebzeler özellikle diyet yapanlara, sarı meyveler de c vitamini gerektiren durumlar için tavsiye edilir melekler 🙂 Buradan çıkan sonuç ta renklerine göre gıdaların faydalarını gruplayabiliyoruz. Bu makalemizde hangi renk gruplarına hangi gıdaların girdiğini ve bunların faydalarını öğreneceğiz
Renkler sadece yiyecekleri hoş göstermez. Renklerine göre özel besleyicilikleri vardır. İşte renklerine göre gıdaların yararları:
renklerine göre sebzelerin faydaları
Bildiğiniz gibi yeşil sebzeler özellikle diyet yapanlara, sarı meyveler de c vitamini gerektiren durumlar için tavsiye edilir melekler 🙂 Buradan çıkan sonuç ta renklerine göre gıdaların faydalarını gruplayabiliyoruz. Bu makalemizde hangi renk gruplarına hangi gıdaların girdiğini ve bunların faydalarını öğreneceğiz


Renkler sadece yiyecekleri hoş göstermez. Renklerine göre özel besleyicilikleri vardır. İşte renklerine göre gıdaların yararları:
Kırmızı: Likopen bakımından zengin olurlar ve kanser riskini azaltırlar. Kırmızı renkli yiyeceklerin başında domates, karpuz, pembe greyfurt sayılabilir.
Mor: Bu yiyecekler de, likopen bakımından zengindir ve aynı özelliğe sahiptir. Üzüm, böğürtlen, ahududu ve kırmızı elma bu tür yiyeceklerin başında gelir.
Turuncu: Bu tür yiyecekler alfa ve beta keroten içeriyor, kanserin yayılmasını önleyici ve hücreleri yenileyici özellik taşıyor. Havuç, mango, kış meyveleri ve tatlı patates bu gruba giriyor.
Sarı: Bu tür yiyecekler, başta C vitamininin etkisiyle hücreleri koruyor ve beta-kriptoksin gibi birçok bağışıklıkla ilgili mineraller içeriyor. Portakal, fasulye ve avakado bu grupta sayılıyor.
Sarı-yeşil: Bu tür yiyecekler lutein, keroaten içeriyor ve göz sağlığı için yararlı. Ispanak ve diğer yeşil sebzeler, taze mısır, yeşil fasulye, taze baklagiller ve avakado bu tür yiyeceklere örnek...
tür besinlerin başında geliyor.Yeşil: Genlerin bozulmasını engelliyor, kemik kanserine ve diğer kanserlere karşı önleyici özellik taşıyor. Brokoli, brüksel lahanası, karnabahar, lahana bu
Beyaz-Yeşil: Bu tür yiyecekler hücrelerin ince zarını koruyor. Soğan, sarımsak, kereviz, armut bu grupta yer alıyor.