Ramazanda Yapılan Tatlılar neler ve Ramazanda Yapılan Tatlı tarifleri burada

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Ramazanda Yapılan Tatlılar neler ve Ramazanda Yapılan Tatlı tarifleri burada
Ramazanda Yapılan Hafif Tatlılar


Ramazan Ayında Yapılan Tatlılar



Daha önce sizlere Ramazan Ayında yapılan dualar ibadetler hakkında bilgiler sunmuştuk. Bu yazımızda da ramazanda hangi tatlılar yapılır diyen tüm arkadaşlarımız için, ramazan tatlıları isimleri ve ayrıca bu tatlıların isimlerinin yanı sıra bir de ramazan tatlıları tarifleri de paylaşıyoruz Melek'ler🙂

firin_sutlac-3c8.jpg


Fırında Sütlaç

Fırında Sütlaç İçin Malzemeler:

Yarım su bardağı pirinç

1 su bardağı su

5 su bardağı süt

2 çorba kaşığı nişasta

1 paket vanilya

1.5 su bardağı tozşeker

1 yumurta sarısı

Fırında Sütlaç Yapılışı:

Pirince 1 bardak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Süt, vanilya ve şekeri ekleyip pirinç iyice yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Nişastayı 2-3 kaşık suyla ezip sütlaca ilave edin. 4-5 dakika daha karıştırarak kaynatın. Bir kapta yumurta sarısını çırpın. 1 kepçe sütlaç ekleyin. Karışımı sütlaca ilave edip karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Sütlacı kaselere paylaştırıp fırın tepsisine dizin.Tepsiye kaselerin yarısına gelecek kadar su ekleyin.Kızgın fırın sütlaçların üzeri hafif pembeleşinceye kadar fırınlayın.


borulce_gullac3-3955.jpg


Güllaç Tatlısı

Güllaç Tatlısı İçin Malzemeler:

10-11 güllaç yufkası
2,5 lt süt

750g toz şeker

1 paket şekerli vanilin

nar taneleri

dövülmüş ceviz veya antep fıstığı


Güllaç Tatlısı Yapılışı:

Süt ve şekeri kaynatın. vanilini ekleyip ılıtın. Bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin. üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin. diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin. bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın. kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. (süt fazla gelir diye merak etmeyin, yapraklar çok fazla süt çekiyor) tepsiyi buzdolabında 1,5 saat bekletin. Servisten önce üzerini nar taneleri ve dövülmüş ceviz (veya antepfıstığı) ile süsleyin.


Diğer Ramazan Tatlıları:

Çikolatalı Baklava

Hindistan Cevizli Mısır Unu Tatlısı

Bursa Lokumu

Kalburabastı

Kolay Katmer

Sütlü Ramazan Lokması
 
Geri
Üst