Ramazana Özel Tepsi Kebabı
patlıcan yemekleri patlican yemekleri tepside patlıcan kebabı urfa tepsi
ramazan sofrası, iftar menüsü, iftarda ne yapsam, tepsi kebabı, urfa yemekleri palıza tatlısı, yöresel yemekler hakkında genel bilgiler burda
evet sevgili melekler işte yepyeni nefis bir yemek tarifi daha "tepsi kebabı" hem kolay hem pratik bir yemek
ramazanda afiyetle yenilebilir
Ramazan Menüsü
domates çorbası
tepsi kebabı
ayran
palıza tatlısı
Tepsi Kebabı
Malzemeler
5 tane kebablık patlıcan
yarım kilo orta yağlı kıyma
3 domates
6, 7 sivri biber
tuz
Yapılışı
öncelikle patlıcanları yıkayıp 2 parmak kalınlığında kesip dilimleyelim
daha sonra patlıcan dilimleri arasına tuzla yoğurduğumuz kıymadan koyalım ve diğre tarafınada patlıcan koyarak tepsiye dizelim
patlıcanlar bitene kadar böyle tek sıra halinde tepsiye dizelim sonra ortasına dilimlenmiş domates ve biberleri koyalım ve mümkünse varsa taş fırına yollayalım
imkan yoksa evdeki fırında patlıcanlar pişip kızarana kadar pişirelim
sıcak sıcakk servis yapalım
Palıza Tatlısı
malzemeler
1 su bardağı nişasta
6 su bardağı su
Şerbeti için
1 litre su
toz şekere (damak tadınıza göre )
kırmızı gıda boyası
buz
Yapılışı
öncelikle nişasta ve suyu derin bir tencereey alın muhallebi kıvanına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin
daha sonra muhalebiyi ıslatılmış tepsiye dökün ve soğumasını bekleyin üstünün kabuklanmamsı için örtün dolapta soğutun
daha sonra bir sürahide su şeker ve gıda boyasını eritinn
soğuyan palızayı tabaklara dilimleyin üzerine şerbet ve buz koyarak servis yapın
Afiyet Olsun
ramazan sofrası, iftar menüsü, iftarda ne yapsam, tepsi kebabı, urfa yemekleri palıza tatlısı, yöresel yemekler hakkında genel bilgiler burda
evet sevgili melekler işte yepyeni nefis bir yemek tarifi daha "tepsi kebabı" hem kolay hem pratik bir yemek
ramazanda afiyetle yenilebilir
Ramazan Menüsü
domates çorbası
tepsi kebabı
ayran
palıza tatlısı
Tepsi Kebabı
Malzemeler
5 tane kebablık patlıcan
yarım kilo orta yağlı kıyma
3 domates
6, 7 sivri biber
tuz
Yapılışı
öncelikle patlıcanları yıkayıp 2 parmak kalınlığında kesip dilimleyelim
daha sonra patlıcan dilimleri arasına tuzla yoğurduğumuz kıymadan koyalım ve diğre tarafınada patlıcan koyarak tepsiye dizelim
patlıcanlar bitene kadar böyle tek sıra halinde tepsiye dizelim sonra ortasına dilimlenmiş domates ve biberleri koyalım ve mümkünse varsa taş fırına yollayalım
imkan yoksa evdeki fırında patlıcanlar pişip kızarana kadar pişirelim
sıcak sıcakk servis yapalım
Palıza Tatlısı
malzemeler
1 su bardağı nişasta
6 su bardağı su
Şerbeti için
1 litre su
toz şekere (damak tadınıza göre )
kırmızı gıda boyası
buz
Yapılışı
öncelikle nişasta ve suyu derin bir tencereey alın muhallebi kıvanına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin
daha sonra muhalebiyi ıslatılmış tepsiye dökün ve soğumasını bekleyin üstünün kabuklanmamsı için örtün dolapta soğutun
daha sonra bir sürahide su şeker ve gıda boyasını eritinn
soğuyan palızayı tabaklara dilimleyin üzerine şerbet ve buz koyarak servis yapın
Afiyet Olsun